Τοπικές Ειδήσεις

K. Nαλμπάντης: «Εδωσα τιτάνιο αγώνα με τον κορωνοϊό. H Παναγία έκανε το θαύμα της…»!

«Η πίστη μου στην Παναγία με έσωσε» εξομολογείται στη «δημοκρατική» μέσα από το νοσοκομείο της Ρόδου, όπου εξακολουθεί να νοσηλεύεται -πλέον εκτός κινδύνου- ο «γίγαντας του ελληνικού βόλεϊ» Κώστας Ναλμπάντης. Από τις 10 Νοεμβρίου που αισθάνθηκε την πρώτη αδιαθεσία στην Πάτμο, όπου διαμένει και εργάζεται μέχρι και σήμερα στο Νοσοκομείο της Ρόδου, όπου νοσηλεύεται, έδωσε σκληρή μάχη για να βγει αλώβητος από αυτή τη μεγάλη περιπέτεια. Όπως λέει, η πίστη του και η αγάπη του κόσμου, τόσο από κάθε γωνιά της Ελλάδας όσο και από το εξωτερικό, ήταν εκείνα που τον κράτησαν δυνατό…

«Επεσα από ουρανοξύστη
και στάθηκα όρθιος…»
Όπως λέει στη «δ», χρειάστηκε να κάνει τρία τεστ μέχρι τελικά να διαπιστωθεί πως είχε νοσήσει από κορωνοϊό, κι όταν πια έφτασε στο Νοσοκομείο της Ρόδου η κατάστασή του ήταν πολύ κρίσιμη.
«Οπως ξέρετε, εργάζομαι ως εκπαιδευτικός στην Πάτμο. Κάποια στιγμή -την Τρίτη 10 Νοεμβρίου το βράδυ, ανέβασα πυρετό και ένιωθα λίγο “κομμένος”. Κάλεσα το Κέντρο Υγείας Πάτμου, ήρθαν οι άνθρωποι κάναμε ένα τεστ, δυστυχώς το τεστ έδειξε χαμηλό ιικό φορτίο, δηλαδή αμφίβολα αποτελέσματα.
Την επόμενη ημέρα, έπειτα από κλήση που δέχθηκα από το Κέντρο Υγείας ξανακάναμε δεύτερο τεστ το αποτέλεσμα ήταν πάλι το ίδιο κι έπρεπε να γίνει και τρίτο τεστ, για το οποίο θα έπρεπε να παρέλθουν 48 ώρες και το οποίο θα το στέλναμε στην Αθήνα, ακριβώς για να διασφαλίσουμε αξιόπιστο αποτέλεσμα.
Το τρίτο τεστ, έγινε ημέρα Παρασκευή, στάλθηκε στην Αθήνα και από την Τρίτη που κάναμε το πρώτο τεστ, την Κυριακή με κάλεσαν από το Κέντρο Υγείας Πάτμου για να μου ανακοινώσουν ότι το αποτέλεσμα είναι θετικό και ότι θα πρέπει να έρθουν να με πάρουν για να πάμε στο Κέντρο Υγείας να κάνουμε επιπλέον εξετάσεις.
Κάναμε τις επιπλέον εξετάσεις στο Κέντρο Υγείας κι εκεί προφανώς οι γιατροί διεπίστωσαν τη σοβαρότητα της κατάστασης οπότε αποφασίστηκε άμεση αεροδιακομιδή την ίδια κιόλας ημέρα, με ελικόπτερο στο νοσοκομείο της Ρόδου. Οταν πλέον έφτασα, τα πράγματα ήταν πολύ δύσκολα…
Δεν υπάρχει δευτερόλεπτο από την πρώτη στιγμή μέχρι και σήμερα (Κυριακή 6-12-2020) που μιλάμε από την Παθολογική του Νοσοκομείου της Ρόδου, που να μην θυμάμαι κάτι. Με είχαν ρωτήσει οι γιατροί αν είχα δύσπνοιες… Επειδή γενικά είμαι ανθεκτικός στον πόνο, είμαι σκληραγωγημένος λόγω του πρωταθλητισμού, δεν αντιλαμβανόμουν αν είχα δύσπνοια. Προφανώς όμως υπήρχε δύσπνοια…
Οι γιατροί έκαναν τεράστιο αγώνα για να είμαστε εδώ που είμαστε σήμερα και να σας μιλάω.
Από τα λεγόμενα των ιατρών, η κατάστασή μου ήταν πάρα πολύ σοβαρή, ίσως από τις πιο σοβαρές που κλήθηκε να αντιμετωπίσει το Νοσοκομείο της Ρόδου.
Για πέντε ημέρες ήμουν με υποστήριξη οξυγόνου στο 100%… Απ’ ό,τι μου είπαν οι γιατροί έπεσα από ουρανοξύστη και στάθηκα στα πόδια μου. Στο διάστημα αυτό των τριών εβδομάδων που νοσηλεύομαι, πέρασα από πάρα πολλά στάδια. Η τεχνητή παροχή οξυγόνου μειωνόταν σταδιακά μέχρι που φτάσαμε σήμερα, που διανύω την τρίτη ημέρα χωρίς οξυγόνο».

«Η Παναγία έκανε
το θαύμα Της»
Ο Κώστας Ναλμπάντης, εξομολογείται ότι η βαθιά πίστη του και η συγκλονιστική στήριξη και το αμέριστο ενδιαφέρον του κόσμου ήταν αυτά που του έδωσαν δύναμη για τον τιτάνιο αγώνα που χρειάστηκε να δώσει στο Νοσοκομείο της Ρόδου.
«Ολο αυτό το διάστημα δεν φοβήθηκα καθόλου… Θέλω να κάνω μια ομολογία…
Η Παναγία έκανε το θαύμα Της όσον αφορά στο άτομό μου τουλάχιστον… Σας το λέω και ανατριχιάζω, έχω μεγάλη πίστη. Πέρασα πολλές δύσκολες στιγμές όλο αυτό το διάστημα και θυμάμαι τα πάντα. Σε όλες αυτές τις δύσκολες στιγμές, δεν σταμάτησα να κάνω την προσευχή μου.
Είμαι απόλυτα βέβαιος ότι έκανε το θαύμα Της η Παναγία. Η πίστη μου υπάρχει, υπήρχε και θα υπάρχει όσο θα ζω. Εχω απόλυτη εμπιστοσύνη στην Παναγία και στο Θεό, όμως αυτό το διάστημα έγινε μια επιβεβαίωση ότι είναι δίπλα μου και με προστατεύουν. Με βοήθησε πολύ ο οργανισμός μου, η φυσική μου κατάσταση. Να ξέρετε ότι δεν καπνίζω, δεν πίνω, κοιμάμαι νωρίς, αθλούμαι πάρα πολύ σκληρά παρόλο που είμαι 52 ετών, είναι τρόπος ζωής για εμένα».

«Μεγάλο ευχαριστώ»
«Ευχαριστώ μέσα από την ψυχή μου, το Νοσοκομείο της Ρόδου, τον διοικητή κύριο Γρηγόρη Ρουμάνη, τους ιατρούς κ.κ. Καΐκη, Βολονάκη, Χατζηαντωνίου, Αρνά, όλο το νοσηλευτικό προσωπικό, το μοναστήρι της Παναγίας Υψενής και ιδιαιτέρως την αδελφή Θέκλα, την Ομοσπονδία του Βόλεϊ, την τοπική επιτροπή Βόλεϊ της Δωδεκανήσου που με μέριμνα της Ομοσπονδίας μού παρείχε τα πάντα ανά πάσα ώρα και στιγμή, τον προϊστάμενο της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Γιάννη Παπαδομαρκάκη, και βεβαίως όλο τον κόσμο της Ρόδου που στάθηκε δίπλα μου με κάθε τρόπο και πλέον η Ρόδος αποτελεί κομβικό κομμάτι στη ζωή μου μετά από όλη αυτή την περιπέτεια που πέρασα, σας είμαι υπόχρεος.
Ευχαριστώ όλους τους ανθρώπους οι οποίοι πραγματικά μού στάθηκαν από το πρώτο δευτερόλεπτο και ένιωθα μια τεράστια ασφάλεια. Θέλω να ευχαριστήσω όλο τον κόσμο, από όλη την Ελλάδα και από το εξωτερικό που ενδιαφέρθηκαν για την υγεία μου.
Είναι συγκλονιστικό πως παρά το γεγονός ότι δεν μπορούσα να έχω δικούς μου ανθρώπους κοντά μου, λόγω των αυστηρών μέτρων, δεν ένιωσα μόνος μου ούτε μια στιγμή κι αυτό ήταν μια τεράστια ανακούφιση.
Εντυπωσιακό ήταν που παλιοί μου συναθλητές, αντίπαλοι μέσα στα γήπεδα από το χώρο του Βόλεϊ παρότι έχουν περάσει τόσα χρόνια, και πάρα πολλούς έχω να τους δω αρκετό καιρό, καλούσαν τον αδελφό μου και ρωτούσαν για την πορεία της υγείας μου. Εχω δεχθεί άπειρα τηλεφωνήματα και μηνύματα και αυτό με βοήθησε πάρα πολύ ψυχολογικά και θεωρώ ότι για όποιον άνθρωπο περνάει τέτοια περιπέτεια υγείας – εύχομαι εγώ να είμαι ο τελευταίος- είναι πάρα πολύ σημαντική η ψυχολογική υποστήριξη. Από όλη αυτή την περιπέτεια, αυτό που κρατώ -και επιμένω σε αυτό γιατί είναι συγκλονιστικό- είναι πως η κοινωνία έχει αντανακλαστικά.
Προσωπικά συγκλονίστηκα από όλη αυτή την υποστήριξη που είχα από τον κόσμο. Και πραγματικά είναι αυτή η περίοδος που πρέπει όλοι να δείχνουμε την αλληλεγγύη μας…», λέει ο γνωστός βολεϊμπολίστας που μαζί με τον δίδυμο αδελφό του, έγραψαν ιστορία στα ελληνικά γήπεδα.

«Ο κορωνοϊός
είναι ύπουλος…»
Όπως λέει στη «δ» ο Κώστας Ναλμπάντης, μεγαλύτερη απόδειξη από την περιπέτεια της υγείας του ότι υπάρχει ο κορωνοϊός και μάλιστα απειλεί και υγιείς οργανισμούς, δεν υπάρχει. «Δεν υπάρχει μεγαλύτερη απόδειξη, ότι ο κορωνοϊός υπάρχει, από αυτό που πέρασα εγώ. Είμαι 21 ημέρες ήδη στο νοσοκομείο, κι ήμουν οριακά απ΄ό,τι είπαν οι γιατροί πριν τη διασωλήνωση.
Εγώ είμαι ένας υγιέστατος άνθρωπος, δεν έχω κανένα υποκείμενο νόσημα, δεν έχω κάτι που να επηρεάσει την υγεία μου, αθλούμαι, ήμουν στην εργασία μου και ήμουν πάρα πολύ προσεκτικός διότι είμαι και πάρα πολύ σχολαστικός με την καθαριότητα, γι αυτό και όλοι απόρησαν και μαζί κι εγώ, πώς νόσησα από κορωνοϊό.
Ο κόσμος πρέπει να είναι πολύ προσεκτικός, είναι ύπουλο αυτό το μικρόβιο και πολύ δυνατό. Φεύγοντας από το νοσοκομείο, όποτε αποφασίσουν οι γιατροί μου, θα ακολουθήσω κατά γράμμα τις οδηγίες τους, έχω συζητήσει μαζί τους, διότι πρέπει να πάμε βήμα-βήμα. Οπως μου εξήγησαν η πορεία της αποθεραπείας θα είναι μακρά… Είναι ακόμα μακρύς ο δρόμος για να φτάσω να είμαι όπως ήμουν πριν…».

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου