Τοπικές Ειδήσεις

Από την Πέμπτη ξεκινούν οι εξηγήσεις του καταγγελλόμενου γυναικολόγου – μαιευτήρα

Προθεσμία για να δώσει έγγραφες εξηγήσεις επί των τριών νέων μηνύσεων που υποβλήθηκαν εις βάρος του για την Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2020 χορήγησε χθες στον καταγγελλόμενο για σεξουαλικά εγκλήματα γυναικολόγο – μαιευτήρα ο Πταισματοδίκης Ρόδου.
Για την Παρασκευή έχει προγραμματιστεί να δώσει εξηγήσεις γι’ ακόμη 5 μηνύσεις που έχουν υποβληθεί ενώ για τις υπόλοιπες 12 που έχουν ενσωματωθεί σε μια δικογραφία δεν έχει ακόμη προσδιοριστεί ημέρα και ώρα.
Οπως έγραψε η «δημοκρατική», η τελευταία μήνυση εις βάρος του υποβλήθηκε από μια 25χρονη ημεδαπή, με καταγωγή από την Λέσβο, που διαμένει στην Ολλανδία και προσωρινά στο παρελθόν στην Ρόδο, μέσω της πρεσβείας της Χώρας μας, στην Ολλανδία.
Κινήθηκε, προς επιβεβαίωση της «δημοκρατικής», η διαδικασία δικαστικής συνδρομής και η αναφορά συσχετίστηκε με τις 19 μηνύσεις που έχουν υποβάλει οι δικηγόροι κ.κ. Στέλιος Αλεξανδρής, Εύη Αρνιθενού και Μύριαμ Τομαρά.
Η 25χρονη επισημαίνει εισαγωγικά στην μήνυσή της ότι τον Σεπτέμβριο του 2020 σε ταξίδι της στην Ελλάδα, έτυχε να ακούσει στις ειδήσεις για ένα γυναικολόγο στη Ρόδο που εκμεταλλευόταν και ασελγούσε σε ασθενείς.
Από τα 18 έως και τα 22 της έτη ζούσε στη Ρόδο και σπούδαζε στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου.
Λόγω γυναικολογικών προβλημάτων επισκέφθηκε όπως είπε το νοσηλευτικό ίδρυμα για πρώτη φορά και έκλεισε ραντεβού με τον μηνυόμενο.
Υποστηρίζει ότι ο ιατρός της φάνηκε περίεργος, αλλά ο φόβος της και η προσμονή της στο να ακούσει πως δεν έχει κάτι σοβαρό, κυριαρχούσαν…
«Δεν είναι ξεκάθαρο ακόμη στο μυαλό μου, το τι είχε συμβεί σε εκείνο το ραντεβού και το τι μου είχε πει για την υγεία μου, όπως επίσης πότε αυτό το ραντεβού χρονικά είχε συμβεί», αναφέρει η 25χρονη προσθέτοντας ότι φοβόταν ότι το πρόβλημα υγείας της ήταν πάλι σε έξαρση και έτρεμε στην ιδέα μην της πει πως εχει εμφανίσει συγκεκριμένη ασθένεια.
Κατά την διάρκεια της εξέτασης, ο φόβος και η ντροπή της είχαν αυξηθεί και ο λόγος δεν ήταν η κατάσταση της υγείας της, αλλά ο τρόπος με τον οποίο ο γιατρός μεταχειριζόταν την ευαίσθητη περιοχή της.
Οπως περιγράφει ενώ του έλεγε το πρόβλημά της εκείνος, όπως υποστηρίζει, χαϊδευε την ευαίσθητη περιοχή της και είπε «Πω κοίτα το, σαν γαρίφαλο ανοίγει»…
Έπειτα, όπως διατείνεται, την εξέταζε εσωτερικά στον κόλπο με το δάχτυλο του χωρίς γάντια, σα να προσπαθούσε να την κάνει να της αρέσει.
Περιγράφει πως της μιλούσε για να την χαλαρώσει, καθώς εκείνη καταλάβαινε πως αυτό δεν ήταν φυσιολογικό και βρισκόταν σε πλήρη αμηχανία, και τελικά τραβήχτηκε.
Πηγαίνοντας στο γραφείο του, όπως αναφέρει, της μιλούσε χαλαρά σαν να μην έχει συμβεί κάτι και της πρότεινε να κλείσουν άλλο ένα ραντεβού για να την εξετάσει εκτενέστερα.
Ισχυρίζεται ακόμη πως πηγαίνοντας για να φύγει, της είπε:
«Περίμενε πού πας; Γιατί είσαι τόσο τρομαγμένη;» και την αγκάλιασε, ακουμπώντας τα οπίσθια της και ακουμπώντας πάνω της το γενετικό του όργανο.
Η 25χρονη διατείνεται ότι έφυγε τρέχοντας και κλαίγοντας..

 

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου