Ειδήσεις

O. Κεφαλογιάννη: Ο εσωτερικός τουρισμός θα αναθερμανθεί-Η κρουαζιέρα στην Ελλάδα έχει παρόν και μέλλον

Η Υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη στη συνέντευξη που έδωσε στο περιοδικό Epsilon7 και δημοσιεύεται στο τεύχος Οκτωβρίου μίλησε για τον ρόλο του τουρισμού στην ελληνική οικονομία και τη συμβολή του στην αύξηση των εσόδων του κράτους.

Έθεσε ως στόχους την περαιτέρω αύξηση των αφίξεων ξένων τουριστών, αλλά και την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου μέσω θεματικών ενοτήτων που θα προσελκύσουν ειδικές ομάδες τουριστών και σε περιόδους εκτός υψηλής ζήτησης.

Σε ερώτημα που της τέθηκε σχετικά με την προσέγγιση μεγάλων αγορών – στόχων, όπως η Κίνα και η Βραζιλία και κατά πόσο μπορεί να επηρεάσει τις προοπτικές του ελληνικού τουρισμού ο υπαρκτός κίνδυνος να ενταθεί η γεωπολιτική και οικονομική κρίση εντός και εκτός της ευρωζώνης, απάντησε ότι “Ο τουρισμός είναι ένα εξαιρετικά ευαίσθητο προϊόν και επηρεάζεται από πολλούς παράγοντες. Εμείς φροντίζουμε σταθερά να δημιουργούμε τις καλύτερες συνθήκες για την περαιτέρω ανάπτυξη του ελληνικού τουρισμού. Στο πλαίσιο αυτό, κάνουμε άνοιγμα και σε νέες αγορές, επιδιώκοντας μεγιστοποίηση των ωφελειών για τον κλάδο και την εθνική οικονομία γενικότερα.”

Εξέφρασε την πεποίθηση ότι ο εσωτερικός τουρισμός θα αναθερμανθεί με την οικονομική ανάπτυξη που η κυβέρνηση επιδιώκει σε όλα τα επίπεδα, ενώ σε ερώτημα σχετικά με τη εκτίμησή της για τη δυνατότητα βελτίωσης των ελληνικών επιδόσεων στον τουρισμό κρουαζιέρας κατά το 2015, είπε χαρακτηριστικά : ”Η κρουαζιέρα στην Ελλάδα έχει πολύ μεγάλες προοπτικές. Τα τελευταία χρόνια, με τη βοήθεια της πολιτείας και τη στενή συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς καταγράφει διαρκώς μια αυξανόμενη τάση που επιβεβαιώνει τις προβλέψεις και δημιουργεί καλύτερες προοπτικές για τα επόμενα χρόνια. Ολοένα και περισσότεροι προορισμοί στη χώρα μας γίνονται home port για κρουαζιέρες στη Μεσόγειο και αυτό δείχνει με απόλυτη σαφήνεια ότι η κρουαζιέρα στην Ελλάδα έχει παρόν και μέλλον.”

Πηγή: e-forologia.gr

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου