Ρεπορτάζ

Με πολύ χαμηλές προσδοκίες ξεκινούν οι θερινές εκπτώσεις

Με χαμηλές προσδοκίες, ξεκινά την προσεχή Δευτέρα, 10 Ιουλίου, η θερινή εκπτωτική περίοδος, η οποία θα ολοκληρωθεί την Πέμπτη 31 Αυγούστου.
Ηδη τα καταστήματα έχουν ιδιαίτερα ελκυστικές τιμές στην αγορά της Ρόδου, όμως αυτό δεν είναι δυνατόν να τονώσει την κίνηση, αφού οι Ρόδιοι δεν έχουν χρήματα για να ξοδέψουν και οι τουρίστες που κάνουν διακοπές στο νησί μας, είναι χαμηλής οικονομικής στάθμης.
Παρά το γεγονός, ότι μέχρι πρότινος οι θερινές εκπτώσεις, αποτελούσαν σημαντική τονωτική ένεση στην τοπική οικονομία, φαίνεται ότι φέτος τα πράγματα θα είναι ακόμη πιο δύσκολα σε σχέση με πέρυσι!
Η κακή οικονομική κατάσταση των Ρόδιων καταναλωτών και τα περιορισμένα χρήματα που ξοδεύουν οι τουρίστες, δεν δημιουργούν προσδοκίες στους καταστηματάρχες για… θαύματα. Ο πήχης είναι χαμηλά, ωστόσο οι γενναίες προσφορές, ίσως να αποτελέσουν κίνητρο για εκείνους τους καταναλωτές, που μπορούν ακόμα να ξοδέψουν κάποια χρήματα, εκμεταλλευόμενοι την ευκαιρία και τις χαμηλές τιμές.
Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ρόδου κ. Νίκος Μπόνης με δηλώσεις του στην «δημοκρατική», ξεκαθαρίζει ότι οι προσδοκίες είναι χαμηλές, επισημαίνοντας μάλιστα ότι η φετινή σεζόν θα πρέπει να θεωρείται χαμένη.
Από τα πρώτα στοιχεία του εξαμήνου του 2017, εμφανίζεται ήδη μεγάλη βουτιά στους τζίρους και μάλιστα η μείωση είναι αρκετά μεγάλη σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2016, που ήταν μια πολύ κακή χρονιά για το εμπόριο.
Σύμφωνα με τον κ. Νίκο Μπόνη, ο Ιούνιος ήταν ουσιαστικά «νεκρός» μήνας παρά το γεγονός ότι η Ρόδος ήταν γεμάτη τουρίστες, ενδεικτικό στοιχείο, της χαμηλής οικονομικής δυνατότητας των τουριστών μας αλλά και της δυσπραγίας της πλειονότητας των ντόπιων καταναλωτών.
Με αυτά τα δεδομένα κανείς από τους εμπόρους δεν περιμένει θαύματα. Το στοίχημα της φετινής χρονιάς, είναι πόσες από τις μικρές και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις θα καταφέρουν να αντέξουν και να επιβιώσουν, με δεδομένο ότι δεν αναμένεται ανάκαμψη των εισπράξεων, παρά τα ρεκόρ στις αφίξεις επισκεπτών.
Πολλά καταστήματα πάντως, θα προχωρήσουν σε μείωση τιμών που αγγίζει το 50% με 60% από την πρώτη κιόλας ημέρα των εκπτώσεων, ενδεικτικό της ανάγκης για προσέλκυση καταναλωτών. Τα καταστήματα μπορούν να ανοίξουν προαιρετικά την πρώτη Κυριακή κατά την έναρξη της χρονικής περιόδου των εκπτώσεων, ήτοι την Κυριακή 16 Ιουλίου 2017, με προτεινόμενο ωράριο 12:00 – 20:00.
Η ανάγκη να κινηθεί χρήμα στην τοπική αγορά είναι αδήριτη, καθώς πολλές τοπικές επιχειρήσεις, ήδη επιβιώνουν οριακά, κι αν δεν εισρεύσει χρήμα στα ταμεία για να μπορέσουν οι επιχειρήσεις να ανταποκριθούν στην φοροκαταιγίδα που επίκειται αλλά και για να καταφέρουν να αντεπεξέλθουν στον δύσκολο χειμώνα που θα ακολουθήσει, τότε στο τέλος της σεζόν, τα λουκέτα θα διαδέχονται το ένα το άλλο.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου