Ειδήσεις

Έγκριση δημοπράτησης του έργου αντικατάστασης, του δικτύου ύδρευσης Κολυμπίων

Η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου ενέκρινε σήμερα την διακήρυξη και την διαδικασία με την οποία θα προκηρυχθεί το έργο «Αντικατάσταση – Τροποποίηση – Επέκταση Δικτύου Ύδρευσης Περιοχής Κολυμπίων Δ.Ε. Αφάντου», στο πλαίσιο της Πράξης «Δίκτυα Ύδρευσης Περιοχής Κολυμπίων ΔΕ Αφάντου Δ. Ρόδου», συνολικού προϋπολογισμού 998.300  ευρώ.

Η Πράξη «Δίκτυα Ύδρευσης Περιοχής Κολυμπίων ΔΕ Αφάντου Δ. Ρόδου», αφορά στην κατασκευή των απαιτούμενων έργων για την κάλυψη της ζήτησης και την επίλυση των προβλημάτων στην υδροδότηση της περιοχής Κολυμπίων, που παρουσιάζει ραγδαία τουριστική ανάπτυξη τα τελευταία χρόνια.

Η αδυναμία κάλυψης της ζήτησης από το κεντρικό δίκτυο διανομής, οδηγούσε αναγκαστικά σε εναλλακτικές δεξαμενές (Παραμυθιάς και Αγίου Λουκά), προκαλώντας προβλήματα στις κύριες περιοχές υδροδότησης των δεξαμενών. Το έργο προβλέπει την κατασκευή νέου κεντρικού αγωγού, που θα αποκαταστήσει την υδρευτική αυτάρκεια της περιοχής, καθώς και την αντικατάσταση τμημάτων του δικτύου διανομής για την ομαλή κατανομή των πιέσεων. Το νέο δίκτυο ύδρευσης θα καλύπτει συνολικό μήκος 4.884 μέτρων.

Το έργο εντάσσεται στον άξονα προτεραιότητας «Αειφορική ανάπτυξη και διαχείριση των πόρων» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Νότιο Αιγαίο 2014 – 2020» και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης.

 

 

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου