Ρεπορτάζ

Αναβιώνει η πολύκροτη υπόθεση διακίνησης ναρκωτικών από το «παρεάκι της Φιλερήμου»

Ενώπιον του Πενταμελούς Εφετείου Δωδεκανήσου επί κακουργημάτων θα αναβιώσει, αφού πρώτα «ξεφούσκωσε» από το Τριμελές Εφετείο Δωδεκανήσου επί κακουργημάτων η πολύκροτη υπόθεση διακίνησης σκληρών ναρκωτικών από σπείρα γνωστή στην πιάτσα των τοξικομανών ως το «παρεάκι της Φιλερήμου».
Τον Μάρτιο του 2015 με απόφαση του Μονομελούς Εφετείου Δωδεκανήσου, είχαν αφεθεί ελεύθεροι με τους περιοριστικούς όρους της καταβολής χρηματικής εγγύησης ύψους 7.000 ευρώ, της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισής τους δύο φορές κάθε μήνα στο οικείο Αστυνομικό Τμήμα οι 4 από τους 6 κατηγορούμενους στην υπόθεση.
Θυμίζουμε ότι στην υπόθεση είχε κριθεί προσωρινά κρατούμενος ο κατηγορούμενος για διεύθυνση και εποπτεία εγκληματικής οργάνωσης, νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες και διακίνηση ναρκωτικών Β. A. του Q. 31 ετών, υπήκοος Αλβανίας, τρόφιμος των φυλακών για υπόθεση ηρωίνης, που φέρεται ως ο “εγκέφαλος” σπείρας διακίνησης ναρκωτικών στο νησί της Ρόδου.
Το Τριμελές Εφετείο Δωδεκανήσου επί κακουργημάτων τον έκρινε αθώο.
Προσωρινά κρατούμενοι είχαν κριθεί και οι L. A. του A. 26 ετών, υπήκοος Αλβανίας, κάτοικος Ιαλυσού, L. E. του S. 27 ετών, συγγενής του πρώτου, κάτοικος Ιαλυσού, που καταδικάστηκαν με ποινική διαμεσολάβηση σε ποινή φυλάκισης 3 ετών και 6 μηνών με αναστολή.
Αθώος κρίθηκε ο Q. A. του B. J. 30 ετών, υπήκοος Αλβανίας και ο Α. Ε. του Ε. 30 ετών, ημεδαπός κάτοικος Ρόδου.
Σε ποινή φυλάκισης 5 ετών και 2 μηνών καταδικάστηκε ο Α. K. του H. 30 ετών που δικάζεται πλέον σε δεύτερο βαθμό.
Τον Αύγουστο του 2013 περιήλθε πληροφορία στη Δίωξη Ναρκωτικών σύμφωνα με την οποία ο Β. A. του Q., έγκλειστος για υπόθεση διακίνησης ηρωίνης, διακινεί μεγάλες ποσότητες ηρωίνης σε τοξικομανείς της Ρόδου, σε συνεργασία με τον Q. A. του B. J., μέσω του L. A. του A. και της L. E. του S.
Μάλιστα στα στέκια των τοξικομανών της Ρόδου, σύμφωνα με την πληροφορία, αυτή η εγκληματική οργάνωση είναι γνωστή ως «Το παρεάκι της Φιλερήμου», λόγω του χώρου, όπου δραστηριοποιούνταν στο εμπόριο ηρωίνης.
Η συνολική αξία της ποσότητας ηρωίνης που κατασχέθηκε κυμαίνεται από 7.159,2 ευρώ έως 40.270,5 ευρώ.
Ο Α. K. χρησιμοποίησε για τις μετακινήσεις του και την μεταφορά της ηρωίνης, ένα φορτηγό ιδιοκτησίας τεχνικής εταιρείας των Αθηνών.
Τα ναρκωτικά άφηναν στη συνέχεια σε καβάτζες στους “Τρεις”, τα ανελάμβαναν τοξικομανείς και τους άφηναν στα ίδια σημεία τα χρήματα από την αγορά τους.
Oι αστυνομικοί ακινητοποίησαν και τον Α. K. στην περιοχή των λατομείων και στην κατοχή του βρήκαν ένα κινητό τηλέφωνο, δύο κάρτες SIM, το χρηματικό ποσό των 130 ευρώ και μία κάρτα χρηματικών συναλλαγών της WESTERN UNION.
Οι αστυνομικοί μετέβησαν στον χώρο του λατομείου, όπου εργαζόταν ο τέταρτος και τους παρέδωσε, ένα μεταλλικό κουτί καφέ, που περιείχε δύο αυτοσχέδιες πλαστικές συσκευασίες ηρωίνης συνολικού μικτού βάρους 67,2 γραμμαρίων, ένα πλαστικό κουτί με 14 αυτοσχέδιες πλαστικές συσκευασίες ηρωίνης συνολικού βάρους 716 γραμμαρίων, μία αυτοσχέδια πλαστική συσκευασία με ηρωίνη μικτού βάρους 10,2 γραμμαρίων, μία λειτουργική ηλεκτρονική ζυγαριά και πλήθος κενών πλαστικών συσκευασιών. Ακολούθως, οι αστυνομικοί μετέβησαν στην οικία του και βρήκαν το χρηματικό ποσό των 400 ευρώ.
Η συνολική αξία της ποσότητας ηρωίνης που βρέθηκε στην κατοχή των συλληφθέντων κυμαίνεται από 7.159,2 ευρώ έως 40.270,5 ευρώ.
Ως συνήγορος υπεράσπισης του κατηγορούμενου παρίσταται η δικηγόρος κ. Μαρία Κορακάκη.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου