Τοπικές Ειδήσεις

Κινείται η διαδικασία έξωσης εταιρείας από το κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος στο ΝΟΡ

Με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Ρόδου, που αναρτήθηκε χθες στην Διαύγεια, εγκρίνεται η έκδοση πρωτοκόλλου Διοικητικής Αποβολής της εδρεύουσας στη Ρόδο επί της Πλατείας Κουντουριώτη Ομόρρυθμης Εταιρείας με την επωνυμία «Ε.ΚΟΥΚΟΥΡΑΣ – Ι.ΠΑΤΣΟΥΡΗΣ Ο.Ε.» και το διακριτικό τίτλο «QUALITY».
Με έγγραφό του προς τον Δήμο Ρόδου, είχε ζητηθεί επί θητείας της απελθούσης δημοτικής αρχής από τον «Ναυτικό Ομιλο Ρόδου», η αποβολή αυθαίρετου κατόχου δημοτικού ακινήτου στις εγκαταστάσεις του, στην παραλία του «Ελλη».
Στο έγγραφο αναφέρονται ειδικότερα τα εξής:
«Όπως γνωρίζετε, δυνάμει των υπ’ αριθ. 61/1994, 861/1998 και 158/2004 αποφάσεων του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Ροδίων και ήδη Δήμου Ρόδου, μας παραχωρήθηκε από τον τελευταίο, άνευ οικονομικού ανταλλάγματος, για ορισμένο χρόνο και δη, μέχρι την 20-11-2028, η χρήση του κείμενου επί της Πλατείας Κουντουριώτη αριθ. 9 και σε αυτόν ανήκοντος ακινήτου, με ειδικότερα κτηματολογικά στοιχεία: Τόμος Οικοδομών Ρόδου 1, Φύλλο 2, Μερίδα Ι-3 και Φάκελος 4609 (αποτελούμενου από το κυρίως ιταλικό κτήριο, μετά των ιταλικών κερκίδων και του έμπροσθεν των ιταλικών κερκίδων χώρου) αναγνωριζομένου ταυτοχρόνως του δικαιώματός μας, να το εκμισθώνουμε προς τρίτους.
Δυνάμει των Υπουργικών Αποφάσεων ΥΠΕΧΩΔΕ/80837/5125/2-12-1986 (ΦΕΚ 40/Δ/30-1-1987) και ΥΠΠΟ/ΔΙΑΑΠ/Γ/3126/29/18-12-1987 (ΦΕΚ 12/Β/22-1-1988) το ως άνω ακίνητο χαρακτηρίστηκε κατ’ αρχήν διατηρητέο κτήριο και ήδη έργο τέχνης, που χρειάζεται ειδική κρατική προστασία, αλλά και ιστορικό διατηρητέο μνημείο, σύμφωνα με τον 1469/1950.
Δυνάμει δε, του καταρτισθέντος στη Ρόδο, από 27-7-2004 ιδιωτικού συμφωνητικού μισθώσεως, που νόμιμα καταχωρήθηκε στη Δ.Ο.Υ Ρόδου, με αριθμό γενικού ευρετηρίου 3553/2004, εκ του ανωτέρω, σε εμάς ανήκοντος, σύμφωνα με τα προδιαληφθέντα, ως προς το δικαίωμα της κατοχής ακινήτου, εκμισθώσαμε στην, υπό την τότε επωνυμία της, «ΚΟΥΑΛΙΤΥ ΤΕΪΣΤ Α.Ε – Ι. ΠΑΤΣΟΥΡΗΣ Ο.Ε», που μεταβλήθηκε σε «Ε. ΚΟΥΚΟΥΡΑΣ – Ι. ΠΑΤΣΟΥΡΗΣ Ο.Ε», δυνάμει της από 15-1- 2010 και νομίμως καταχωρηθείσης στα εταιρικά βιβλία του Πρωτοδικείου Ρόδου με αριθμό γενικού ευρετηρίου 32/21-1-2010, τροποποίησης καταστατικού, τους απεικονιζόμενους εις το συνημμένο στο ανωτέρω συμφωνητικό τοπογραφικό διάγραμμα των μηχανικών Δημητρίου Αδαμάκη και Βαρβάρας Στεφανίδου χώρους και δη: α] χώρο κυρίας χρήσης, περικλειόμενο με τα γράμματα Ρ.Σ.Ο.Ξ.Ν.Π.Ρ (Α2), επιφανείας 63,62 τ.μ, β] χώρο βοηθητικής χρήσης, περικλειόμενο με τα γράμματα Σ.Τ.Λ.Ο.Σ (Α3), επιφανείας 28 τ.μ, γ] χώρο WC, περικλειόμενο με τα γράμματα Υ.Φ.Χ.Ψ.Ω.Υ (A6), επιφανείας 26,87 τ.μ, δ] υπαίθριο χώρο, περικλειόμενο με τα γράμματα Α.Β.Γ.Δ.Α (Α1), επιφανείας 145,43 τ.μ, ε] υπαίθριο χώρο, περικλειόμενο με τα γράμματα Ο.Λ.Μ.Ν.Ξ.Ο (Α4), επιφανείας 21,83 τ.μ, στ] υπαίθριο χώρο, περικλειόμενο με τα γράμματα Ε.Ζ.Η.Θ.Ι.Κ.Ε (Α5), επιφανείας 43,82 τ.μ, της παραχωρήσαμε δε, προσωρινά: ζ] χώρο WC, περικλειόμενο με τα γράμματα Α΄ Β΄ Γ΄ Δ΄ Α΄ (Α7), επιφανείας 7,74 τ.μ και η] χώρο WC, περικλειόμενο με τα γράμματα Β΄ Γ΄ Ζ΄ Ε΄ Β΄ (Α8), επιφανείας 17,67 τ.μ, με εννεαετή συμβατική διάρκεια μίσθωσης και δη από 1-8-2004 έως 31-7-2013, έναντι ετησίου μισθώματος προκύπτοντος εκ του αθροίσματος, αφενός μεν του προκαταβλητέου σε τρεις (3) ισόποσες δόσεις και δη, την 1η Απριλίου, 1η Ιουλίου και 1η Σεπτεμβρίου κάθε έτους και μη υποκείμενου σε αναπροσαρμογή, ποσού των πενήντα χιλιάδων εκατόν πενήντα ενός (50.151) ευρώ, αφετέρου δε του καταβλητέου σε μηνιαία βάση (εντός του πρώτου πενθημέρου κάθε επόμενου μηνός) και κατ’ αναλογία υπολογιζομένου ποσού, που θα προκύπτει ποσοστιαία και δη σε ποσοστό 17,1% επί του τζίρου των λειτουργουσών εντός του μισθίου επιχειρήσεων της μισθώτριας εταιρείας (μη συνυπολογιζομένων στον τζίρο του Φ.Π.Α, ΔΗΦΟΔΩ και Δημοτικού Τέλους Παρεπιδημούντων), πλέον ολόκληρου του αναλογικού τέλους χαρτοσήμου, με συμφωνηθείσα χρήση αποκλειστικά κυλικείου, μπαρ, σνακ – μπαρ και κατά τους λοιπούς όρους και συμφωνίες, όπως λεπτομερώς περιγράφονται στο προδιαληφθέν ιδιωτικό συμφωνητικό.

Ήδη επί της εξωστικής μας αγωγής έχει εκδοθεί η συνημμένη υπ’ αριθ. 227/2018 απόφαση του Μονομελούς Εφετείου Δωδεκανήσου βάσει του σκεπτικού της οποίας έγινε δεκτό ότι η εδρεύουσα στη Ρόδο (Πλατεία Κουντουριώτη αριθ. 9) ομόρρυθμη εταιρεία με την επωνυμία «ΚΟΥΑΛΙΤΥ ΤΕΪΣΤ Α.Ε – Ι. ΠΑΤΣΟΥΡΗΣ Ο.Ε» και ήδη «Ε. ΚΟΥΚΟΥΡΑΣ – Ι. ΠΑΤΣΟΥΡΗΣ Ο.Ε» και το διακριτικό τίτλο «QUALITY» νόμιμα εκπροσωπούμενη (είναι αυθαίρετη κάτοχος του προδιαληφθέντος ακινήτου ήδη από 1-8-2010 και εφεξής).
Προς τούτο και για την προστασία της ιδιωτικής περιουσίας του Δήμου, αλλά και πρωτίστως του ίδιου του ακινήτου που έχει χαρακτηριστεί διατηρητέο κτήριο και ήδη έργο τέχνης, που χρειάζεται ειδική κρατική προστασία, αλλά και ιστορικό διατηρητέο μνημείο, σύμφωνα με το ν. 1469/1950, αιτούμεθα να προχωρήσετε άμεσα στη διοικητική αποβολή της αυθαίρετης κατόχου του ακινήτου εταιρείας, η οποία εκμεταλλεύεται το εν λόγω ακίνητο σε βάρος του αθλητικού μας σωματείου στο οποίο παραχωρήθηκε, αλλά και προπάντων του Δήμου Ρόδου, επιφυλασσόμενοι παντός νομίμου δικαιώματός μας ως προς το ανεξάρτητο προς τον Δήμο δικαίωμά μας, να την εξώσουμε ως εκμισθώτρια».

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου