- Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου αύξησε τη δημόσια χρηματοδότηση του Συμβουλευτικού Κέντρου Γυναικών Θυμάτων Βίας στη Ρόδο από 450.000 σε 926.000 ευρώ, με πρόσθετη ενίσχυση 476.000 ευρώ.
- Η χρηματοδότηση, από ευρωπαϊκούς πόρους του ΕΣΠΑ 2021–2027, εξασφαλίζει τη λειτουργία του Κέντρου έως τις 31 Δεκεμβρίου 2029.
- Τη δομή λειτουργεί ο Δήμος Ρόδου, στον οποίο κατευθύνονται οι πόροι για τη συνέχιση των υπηρεσιών της.
- Το Κέντρο παρέχει δωρεάν ψυχοκοινωνική και νομική υποστήριξη, συμβουλευτική για την απασχόληση και βοήθεια σε γυναίκες που αντιμετωπίζουν βία και διακρίσεις.
Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου προχωράει στη διασφάλιση της απρόσκοπτης λειτουργίας του Συμβουλευτικού Κέντρου Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας στη Ρόδο έως το τέλος του 2029 ενισχύοντας σημαντικά τη χρηματοδότηση της δομής μέσα από τους πόρους του Περιφερειακού Προγράμματος «Νότιο Αιγαίο» 2021–2027.
Όπως ανακοινώθηκε με απόφαση του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, Γιώργου Χατζημάρκου, εγκρίθηκε η δεύτερη τροποποίηση της πράξης «Λειτουργία Κέντρου Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας Ρόδου», με την οποία η συνολική δημόσια δαπάνη αυξάνεται από 450.000,00 ευρώ σε 926.000,00 ευρώ, εξασφαλίζοντας πρόσθετη χρηματοδότηση ύψους 476.000,00 ευρώ και παρατείνοντας τη λειτουργία της δομής έως τις 31 Δεκεμβρίου 2029.
Σε αυτή τη σημαντική απόφαση που δίνει πνοή σε μια δομή που έχει ανάγκη ο τόπος και κυρίως οι γυναίκες σε δύσκολες στιγμές της ζωής τους, αναφέρεται με ανάρτηση του ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου και πρόεδρος της ΕΝΠΕ κ. Γιώργος Χατζημάρκος
«Κάθε γυναίκα που βιώνει τη βία χρειάζεται στήριξη, ασφάλεια και τη δυνατότητα να πάρει ξανά τη ζωή στα χέρια της. Χρειάζεται να γνωρίζει ότι έχει κάπου να απευθυνθεί.Με απόφασή μας, αυξάνουμε από 450.000,00 σε 926.000,00 ευρώ τη χρηματοδότηση του Συμβουλευτικού Κέντρου Γυναικών Θυμάτων Βίας στη Ρόδο, διασφαλίζοντας τη λειτουργία του έως τις 31 Δεκεμβρίου 2029.Η χρηματοδότηση προέρχεται από τους Ευρωπαϊκούς πόρους της Περιφέρειάς μας, μέσω του ΕΣΠΑ 2021–2027, και κατευθύνεται στον Δήμο Ρόδου, ο οποίος λειτουργεί το Κέντρο και έχει την ευθύνη του» αναφέρει ο κ Χατζημάρκος.
Η ανάρτηση του αναλυτικά:
Καλημέρα, καλή εβδομάδα.
Κάθε γυναίκα που βιώνει τη βία χρειάζεται στήριξη, ασφάλεια και τη δυνατότητα να πάρει ξανά τη ζωή στα χέρια της. Χρειάζεται να γνωρίζει ότι έχει κάπου να απευθυνθεί.
Με απόφασή μας, αυξάνουμε από 450.000,00 σε 926.000,00 ευρώ τη χρηματοδότηση του Συμβουλευτικού Κέντρου Γυναικών Θυμάτων Βίας στη Ρόδο, διασφαλίζοντας τη λειτουργία του έως τις 31 Δεκεμβρίου 2029.
Η χρηματοδότηση προέρχεται από τους Ευρωπαϊκούς πόρους της Περιφέρειάς μας, μέσω του ΕΣΠΑ 2021–2027, και κατευθύνεται στον Δήμο Ρόδου, ο οποίος λειτουργεί το Κέντρο και έχει την ευθύνη του.
Με επιπλέον 476.000,00 ευρώ, στηρίζουμε τη συνέχεια μιας πολύτιμης δομής που προσφέρει δωρεάν ψυχοκοινωνική και νομική υποστήριξη, συμβουλευτική για την απασχόληση και βοήθεια σε γυναίκες που αντιμετωπίζουν βία και διακρίσεις.
Αυτή είναι η αξία των ευρωπαϊκών πόρων στην καθημερινή ζωή: να γίνονται φροντίδα, προστασία και ευκαιρία για μια νέα αρχή.
Η κοινωνική συνοχή χτίζεται με σταθερές αποφάσεις και έμπρακτη στήριξη. Για κάθε γυναίκα που χρειάζεται δύναμη για το επόμενο βήμα.
Καλημέρα.































Σχολιασμός άρθρου
Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού
Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.
Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.