Τοπικές Ειδήσεις

Παρεμβάσεις σε όλα τα σχολεία της Ρόδου

Σειρά παρεμβάσεων σε όλα τα σχολεία προγραμματίζει ο Δήμος Ρόδου με απόφαση του δημάρχου κ. Αντώνη Καμπουράκη και σε συνεργασία με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.

Επιπλέον, ξεκινούν προγράμματα κατάρτισης στους εκπαιδευτικούς για παροχή πρώτων βοηθειών στα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.
Σύμφωνα με όσα δήλωσε στην «δημοκρατική» ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Στράτος Καρίκης:
«Με την έναρξη του νέου έτους, ξεκινάει μια περίοδος που θα γίνει πράξη η συνεργασία με τους διευθυντές των σχολείων σε όλο το νησί της Ρόδου (πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης) εντός του Ιανουαρίου με ειδική ομάδα που είναι εκπαιδευμένη για μια σειρά σεμιναρίων. Θα ξεκινήσουμε την εκπαίδευση από τα μεγάλα σχολικά συγκροτήματα σε θέματα παροχής πρώτων βοηθειών με ομάδες εκπαιδευτικών για την κατάρτισή τους. Ταυτόχρονα, σε συνεννόηση με τις σχολικές επιτροπές του Δήμου Ρόδου, πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, θα προσπαθήσουμε να διαθέσουμε όλα όσα απαιτούνται για τις πρώτες βοήθειες ώστε να υπάρχει σε όλα τα σχολεία ο απαραίτητος εξοπλισμός και τα εργαλεία. Είναι απαραίτητο να υπάρχει κατάλληλη και άρτια προετοιμασία για την διαχείριση πρώτων βοηθειών σε όλα τα σχολεία, εάν συμβεί οποιαδήποτε ανάγκη».
Επιπροσθέτως, η δημοτική αρχή προωθεί την δεύτερη κατανομή των πόρων στα σχολεία:
«Οι καθαρίστριες έχουν εξοφληθεί στο σύνολό τους μέχρι και το τέλος Δεκεμβρίου 2019, ενώ προχωράμε σε μικρές εργολαβίες σε συνεννόηση με τις σχολικές επιτροπές. Έχω δηλώσει επανειλημμένα ότι είναι πολύ σημαντικό, σε κάθε σχολείο και σε συνεργασία με τους διευθυντές και τις επιτροπές, να γίνονται όλα όσα είναι απαραίτητα, κατά προτεραιότητα. Μονώσεις, βαψίματα, αποκαταστάσεις, παρεμβάσεις κ.λπ. Η αμέσως επόμενη κίνηση είναι η συνεργασία μας με τις Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου Ρόδου, ώστε μέσα από το Τεχνικό Πρόγραμμα να γίνουν οι απαραίτητες εγκρίσεις και να προωθηθούν τα έργα που πρέπει να γίνουν.
Κατά την διάρκεια του καλοκαιριού, θα έχουμε τον χρόνο να κάνουμε μεγάλες παρεμβάσεις, σε όλα τα σχολεία στο νησί της Ρόδου και τον προσεχή Σεπτέμβριο θα έχουμε λύσει τα προβλήματα -που βρήκαμε εμείς όταν αναλάβαμε τον περασμένο χρόνο- πριν την έναρξη της επόμενης σχολικής χρονιάς» είπε ο κ. Καρίκης.
Είναι γεγονός ότι πολλά σχολικά συγκροτήματα πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, αντιμετωπίζουν διάφορα μικρο-προβλήματα αλλά και μεγαλύτερα.
«Είναι εντολή του δημάρχου κ. Αντώνη Καμπουράκη να προχωρήσουν όλες οι απαραίτητες διαδικασίες και εργασίες.
Επίσης, θα πρέπει να δώσουμε λύση με πρόσθετες αίθουσες (λυόμενες) στα σχολεία όπου θα ξεκινήσει η προσχολική αγωγή για τα μικρά παιδιά των τεσσάρων ετών.
Η συνεργασία μας με τους διευθυντές είναι πολύ καλή καθώς και με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου σε θέματα προγραμματικών συμβάσεων για νέα σχολεία και με διαδικασίες ΣΔΙΤ. Ευελπιστούμε να προχωρήσουν όλα κανονικά, διότι οι υποδομές στο νησί της Ρόδου είναι πεπαλαιωμένες κι αυτό από μόνο του, δημιουργεί μεγάλες δυσκολίες», κατέληξε ο αντιδήμαρχος.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου