Για ακόμη μα φορά , ο απερχόμενος πρόεδρος του Eurogroup παραδέχτηκε αυτό που όλοι γνώριζαν: Ότι το πρώτο μνημόνιο δεν εκπονήθηκε για να σωθεί η χώρα μας από τη χρεοκοπία, αλλά όσοι –τράπεζες, hedge funds, κλπ- ιδιώτες κατείχαν ελληνικά ομόλογα. Παρά τα όσα κατά καιρούς επιχειρεί να αντικρούσει ο κ. Γιώργος Παπανδρέου, η πραγματικότητα και διάφοροι πολιτικοί παράγοντες τον διαψεύδουν παταγωδώς.

Αναφερόμενος στα «λάθη» [μέσα σε πολλά εισαγωγικά] που έγιναν κατά τις πρώτες φάσεις της ελληνικής κρίσης, ο απερχόμενος πρόεδρος του Eurogroup ανέφερε χαρακτηριστικά, απαντώντας στον ευρωβουλευτή Νότη Μαριά«Τα πρώτα χρόνια έγιναν λάθη και στα πρώτα προγράμματα αυτοσχεδιάσαμε. Ο τρόπος με τον οποίο αντιμετωπίσαμε τις τράπεζες ήταν δαπανηρός και μη αποτελεσματικός. Είναι αλήθεια ότι στόχος ήταν να σωθούν οι επενδυτές εκτός Ελλάδας και γι’ αυτό είμαι υπέρ των κανόνων για το bail-in, έτσι ώστε να μην διασωθούν επενδυτές με χρήματα φορολογουμένων»

Παράλληλα, σημείωσε ότι επρόκειτο για μια τεράστια κρίση, καθώς κινδύνευε με πλήρη κατάρρευση ο χρηματοπιστωτικός τομέας, αφήνοντας πολλές χώρες με υψηλό χρέος.

newpost.gr

Σχολιασμός άρθρου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ