Το Υπουργείο Ναυτιλίας προχωρά στη διάθεση 45 νέων περιπολικών οχημάτων στις Λιμενικές Αρχές της χώρας, για την ενδυνάμωση του επιχειρησιακού τους έργου.

Ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, παρέλαβε τα οχήματα την Πέμπτη το πρωί σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην επισκευαστική βάση του Λιμενικού Σώματος στην Ελευσίνα, παρουσία του αρχηγού του Λιμενικού αντιναυάρχου Αθανάσιου Αθανασόπουλου και του Β’ υπαρχηγού, αντιναύαρχου Βασίλειου Σιέττου.

Όπως αναφέρει το Λιμενικό Σώμα στην ανακοίνωση που εξέδωσε, η αγορά των νέων περιπολικών οχημάτων, που ολοκληρώθηκε με απορρόφηση πόρων σε ποσοστό 95% από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Εξωτερικών Συνόρων, θα ενισχύσει το έργο της αστυνόμευσης των λιμεναρχείων της χώρας, με προτεραιότητα την παραμεθόριο.

Ο κ. Βαρβιτσιώτης, αμέσως μετά το πέρας της εκδήλωσης, δήλωσε: «Τον τελευταίο χρόνο έχουμε προβεί σε ένα ευρύ εξοπλιστικό πρόγραμμα ενίσχυσης του Λιμενικού Σώματος σε επιχειρησιακά μέσα, μέσω της έγκαιρης απορρόφησης ευρωπαϊκών πόρων. Η ενδυνάμωση του δύσκολου έργου των ανδρών και των γυναικών του Λιμενικού Σώματος αποτελεί για εμάς κυρίαρχη προτεραιότητα».

Ο υπουργός Ναυτιλίας επισκέφθηκε επίσης τους χώρους της βάσης και είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί εκτενώς για τη δραστηριότητά της και ιδιαίτερα για την πορεία των εργασιών επισκευής πλωτών και χερσαίων μέσων του λιμενικού.

«Το έργο της επισκευαστικής βάσης είναι κομβικό για τη συντήρηση και ομαλή λειτουργία των επιχειρησιακών μέσων του Λιμενικού Σώματος. Τα στελέχη της, παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν, παράγουν ένα πολύ αξιόλογο έργο και αξίζουν συγχαρητήρια» τόνισε ο κ. Βαρβιτσιώτης.

Στο τέλος της επίσκεψης διεξήχθη σύσκεψη, όπου παρουσιάσθηκε αναλυτικά ο σχεδιασμός για τον εκσυγχρονισμό και την ολοκλήρωση των έργων, που αφορούν την επισκευαστική βάση.

Τα οχήματα που παρελήφθησαν σήμερα είναι, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Λιμενικού, τύπου NISSAN QASHQAI 1,6, 4×4, αντιρρυπαντικής τεχνολογίας Diesel, με GPS, σύστημα επικοινωνίας VHF και κοτσαδόρο ρυμούλκησης, και στην εκδήλωση παραλαβής παρευρέθη και μέλος του διοικητικού συμβουλίου της NISSAN- ΝΙΚΟΥ.Ι.ΘΕΟΧΑΡΑΚΗ Α.Ε.

iefimerida.gr

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ