Σύσκεψη για τη διαχείριση σημαντικών ακινήτων του Δήμου πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί στο γραφείο του δημάρχου κ. Στάθη Κουσουρνά.
Συμμετείχαν ο δήμαρχος κ. Στάθης Κουσουρνάς, ο δημοτικός σύμβουλος, αρμόδιος για θέματα ακίνητης περιουσίας κ. Βασίλης Καρνάβας και υπηρεσιακοί παράγοντες.
Για τη συζήτηση ενημερώθηκε και ο αντιπεριφερειάρχης και νέος δήμαρχος Ρόδου κ. Φώτης Χατζηδιάκος.
«Προσπαθούμε να κλείσουμε όλες τις εκκρεμότητες που είχαμε με τα ακίνητα. Μας βοήθησε το γεγονός ότι οριστικοποιήθηκαν από την επιτροπή ακίνητης περιουσίας οι αντικειμενικές αξίες για το «Ιαλύσιον» και τα Δημοτικά Λουτρά. Δεν είναι δυνατό τώρα, που τελειώνει η θητεία μας, να προχωρήσουμε σε διαγωνισμούς για την αξιοποίησή τους. Οι σχετικοί φάκελοι θα παραδοθούν στη νέα δημοτική αρχή», δήλωσε ο δήμαρχος κ. Στάθης Κουσουρνάς.
«Είχαμε συνεργασία με τον κ. Στάθη Κουσουρνά και υπηρεσιακούς παράγοντες για θέματα που σχετίζονται με την ακίνητη περιουσία.Τα θέματα που έρχονται στη συγκεκριμένη υπηρεσία είναι πάρα πολλά. Χάρη στις προσπάθειες των εργαζομένων έγιναν αρκετά. Δρομολογήθηκε η εγγραφή στο Κτηματολόγιο σημαντικών ακινήτων που ανήκουν στο Δήμο Ρόδου. Για τις ενέργειες που έγιναν ενημερώθηκε και ο νέος δήμαρχος κ. Φώτης Χατζηδιάκος. Θα πρέπει το συγκεκριμένο θέμα να απασχολήσει και τα μέλη του νέου δημοτικού συμβουλίου», δήλωσε ο κ. Βασίλης Καρνάβας.
Σημειώνεται πως από το τμήμα ακίνητης περιουσίας του Δήμου κατεβλήθησαν τεράστιες προσπάθειες προκειμένου διασφαλιστεί η κυριότητα σημαντικών ακινήτων και η εγγραφή τους στο Κτηματολόγιο.
«Αισιοδοξούμε πως θα υπάρξει συνέχεια στην προσπάθεια που έγινε από το συγκεκριμένο τμήμα. Θέλω να ευχαριστήσω τους υπαλλήλους για τον αγώνα που έκαναν», δήλωσε ο κ. Βασίλης Καρνάβας.
Σε ερώτηση σχετικά με τον αριθμό των ακινήτων που δεν έχουν τακτοποιηθεί, ο κ. Καρνάβας δήλωσε:
«Πριν από τρία χρόνια ελάχιστα στοιχεία είχαμε στη διάθεσή μας. Βρισκόμαστε σε πολύ καλό δρόμο. Έχουν γίνει σημαντικά βήματα ταυτοποίησης και επισήμανσης των ακινήτων. Πολύ καλή δουλειά έκανε και ο δικηγόρος κ. Μ. Στάγκας. Η νέα δημοτική αρχή θα έχει στη διάθεσή της πολύ σημαντικά στοιχεία».
Σχετικά με την αξιοποίηση μεγάλων ακινήτων, όπως το «Ιαλύσιο» και τα Δημοτικά Λουτρά στη Μεσαιωνική Πόλη, ο κ. Καρνάβας δήλωσε πως προχωρούν οι διαδικασίες για την επανάληψη των διαγωνισμών.
«Ο διαγωνισμός για την παραχώρηση και αξιοποίηση των Δημοτικών Λουτρών ακυρώθηκε. Καταβάλλουμε προσπάθειες για να επαναληφθεί. Δημιουργήθηκε θέμα με το «Ιαλύσιον» καθώς έπρεπε να γίνουν σωστά οι σχετικές εγγραφές στο έντυπο Ε9. Πράξαμε τα δέοντα και σύντομα ο σχετικός φάκελος θα είναι έτοιμος και θα παραδοθεί στη νέα δημοτική αρχή προκειμένου να προχωρήσει τις σχετικές ενέργειες», δήλωσε ο κ. Βασίλης Καρνάβας.
Σε ερώτηση σχετικά με το κτηριακό συγκρότημα της Νέας Αγοράς ο κ. Βασίλης Καρνάβας δήλωσε:
«Στις 14 Αυγούστου λήγει η προθεσμία που έχουν οι επιχειρηματίες προκειμένου να τακτοποιήσουν τις οφειλές τους και να πάρουν δημοτική ενημερότητα. Πρέπει να κινηθούν γρήγορα για να μην χάσουν την ευκαιρία που τους παρέχεται. Τα υπόλοιπα δικαιολογητικά που απαιτούνται για την παράταση των συμβάσεων μίσθωσης των καταστημάτων πρέπει να υποβληθούν μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους».
Ο κ. Βασίλης Καρνάβας υπογράμμμισε ακόμη πως με τόσο ευνοϊκές ρυθμίσεις δεν θα υπάρχει δικαιολογία για όσους δεν σπεύσουν να πληρώσουν τα οφειλόμενα.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ