Ειδήσεις

Εγκρίθηκε ομοφώνως η προγραμματική σύμβαση για την ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ

Ομοφώνως εγκρίθηκε χθες από τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου Ρόδου, η προγραμματική σύμβαση για τη λειτουργία της ΕΤΑΙ ΠΡΟΦΥΚΑ.

Στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου συμμετείχαν ο νέος δήμαρχος Ρόδου κ. Φώτης Χατζηδιάκος και ο υποψήφιος δήμαρχος κ. Γιώργος Υψηλάντης. Κανονικά παρακολούθησε τη συνεδρίαση ο νέος περιφερειάρχης κ. Γιώργος Χατζημάρκος, που υπογράμμισε πως θα παρέχει κάθε στήριξη στο Δήμο Ρόδου.

Σημειώνεται πως χθες το πρωί συνεδρίασε και το διοικητικό συμβούλιο της ΕΤΑΙ ΠΡΟΦΥΚΑ με συμμετοχή του δημάρχου κ. Στάθη Κουσουρνά. Στη συνεδρίαση ο πρόεδρος της εταιρείας κ. Ηλίας Μπούκλας επανέλαβε την απόφασή του να παραιτηθεί από τη θέση του. «Θα υποβάλω και επίσημα την παραίτησή μου από τη θέση του προέδρου της ΕΤΑΙ ΠΡΟΦΥΚΑ στη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της Περιφερειακής Επιτροπής Δήμων, που θα πραγματοποιηθεί στις 17 Ιουνίου στη Ρόδο», δήλωσε ο κ. Ηλίας Μπούκλας και πρόσθεσε πως στη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της ΕΤΑΙ ΠΡΟΦΥΚΑ εγκρίθηκε η προγραμματική σύμβαση που θα συναφθεί με το Δήμο Ρόδου.

Συνάντηση για την ΕΤΑΙ ΠΡΟΦΥΚΑ είχε χθες με το δήμαρχο κ. Στάθη Κουσουρνά ο νέος χωρικός αντιπεριφερειάρχης κ. Χαράλαμπος Κόκκινος. Μετά τη συνάντηση δήλωσε πως η νέα περιφερειακή αρχή είναι διατεθειμένη να στηρίξει την ΕΤΑΙ ΠΡΟΦΥΚΑ και να επεκτείνει την προγραμματική σύμβαση για τη λειτουργία της.
Στην έναρξη της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου ο δήμαρχος κ. Στάθης Κουσουρνάς αναφέρθηκε στις εκλογές της τοπικής αυτοδιοίκησης.

«Είμαι σίγουρος πως και οι επικεφαλής των παρατάξεων που εξελέγησαν στις εκλογές θα δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό για το καλό της Ρόδου. Είναι ευχάριστο που θα έχουμε περιφερειάρχη από την Ρόδο. Φαίνεται πως εμείς εδώ στα Δωδεκάνησα έχουμε πιο ισχυρό πολιτικό προσωπικό που μπορεί να ηγείται της Περιφέρειας», δήλωσε ο κ. Στάθης Κουσουρνάς.

Λαμβάνοντας το λόγο στη συνέχεια ο νέος περιφερειάρχης και επικεφαλής της παράταξης της μείζονος μειοψηφίας στο δημοτικό συμβούλιο κ. Γιώργος Χατζημάρκος διαβεβαίωσε πως θα είναι πάντα δίπλα στο Δήμο Ρόδου.

«Με χαρά και υπερηφάνεια επιστρέφω στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου. Ευχαριστώ για τις ευχές. Όλοι γνωρίζουν σε τι πενταετία μπαίνουμε και πόσο κρίσιμη είναι. Η χαρά για τη νίκη στις εκλογές διαρκεί λίγο και αρχίζει ο προβληματισμός για τα θέματα που έχουμε να διαχειριστούμε. Θα μου λείψει το δημοτικό συμβούλιο. Η καρδιά των μελών της παρατάξεώς μας είναι στη Ρόδο. Θέλω να διαβεβαιώσω πως θα είμαστε δίπλα στο Δήμο Ρόδου σε όλα τα επίπεδα.Σε όποιο τομέα μπορούμε θα συνδράμουμε το Δήμο Ρόδο», τόνισε ο κ. Γιώργος Χατζημάρκος.

«Από τη νέα θέση μου θα είμαστε δίπλα στο Δήμο Ρόδου. Για όσους δεν συνεχίζουν γιατί είχαν ατυχές αποτέλεσμα στις εκλογές, θέλω να δηλώσω ότι η πολιτική ζωή στην Ελλάδα δεν θα αφήσει κανένα να πλήξει. Εμείς εδώ θα είμαστε. Μας ενώνει η κοινή προσπάθεια για τον τόπο», τόνισε ο κ. Γιώργος Χατζημάρκος.
Στη συνέχεια ο δήμαρχος Ρόδου αναφέρθηκε στην προγραμματική σύμβαση για την ΕΤΑΙ ΠΡΟΦΥΚΑ και εξήγησε τους λόγους για τους οποίους θα πρέπει να εγκριθεί.

«Το δημοτικό συμβούλιο συνεδριάζει προκειμένου να εγκριθεί η προγραμματική σύμβαση για τη λειτουργία ΕΤΑΙ ΠΡΟΦΥΚΑ καθώς και το μεταβατικό σχέδιο δράσης. Το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας ενέκρινε τη σύμβαση με την προσθήκη κάποιου όρου. Η βοήθεια που θα παρέχει η συγκεκριμένη δομή είναι αναγκαία», τόνισε ο κ. Στάθης Κουσουρνάς και πρόσθεσε πως σε άλλα νησιά η ΕΤΑΙ ΠΡΟΦΥΚΑ μπορεί να είναι πιο απαραίτητη.
«Για να δράσει η εταιρεία πρέπει να πιστοποιηθεί από την Ακαδημία Πυροπροστασίας. Για να μην δημιουργηθεί ζήτημα έχουμε διατυπώσει με τον τρόπο που πρέπει το κείμενο της σύμβασης», δήλωσε ο κ. Κουσουρνάς.
«Ελπίζω να είναι το τέλος της περιπέτειας για την ΕΤΑΙ ΠΡΟΦΥΚΑ. Έχουμε σχέδια για την εταιρεία. Θα χρειαστούμε πολύ σύντομα τις υπηρεσίες της. Θέλουμε να ενταχθεί στη σύμβαση και ο καθαρισμός ρεμάτων. Πρέπει να γίνουν εργασίες από το Σεπτέμβριο. Δεσμευόμαστε για επέκταση της προγραμματικής σύμβασης με χρηματοδότηση από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου», δήλωσε ο κ. Γιώργος Χατζημάρκος.

«Θα συμφωνήσω για τη σύμβαση. Μέσα σε τέσσερις μήνες όμως δεν είναι δυνατό να γίνουν και πολλά πράγματα. Θα ψάχνουμε να δούμε τι θα κάνουμε μετά το τετράμηνο», δήλωσε ο επικεφαλής της παράταξης της ελάσσονος μειοψηφίας κ. Τάκης Πότσος.

«Θεώρησα υποχρέωσή μου να δώσω το παρών στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου. Άκουσα με χαρά την τοποθέτηση του νέου περιφερειάρχη. Εδωσε μήνυμα που πρέπει να παραλάβουμε και εμείς. Η λειτουργία της ΕΤΑΙ ΠΡΟΦΥΚΑ είναι πολύ σημαντική και ταλανίζει το νησί εδώ και πολλά χρόνια. Πιστεύω πως θα είναι δυνατό να συνεχιστεί η απασχόληση του προσωπικού της εταιρείας και μετά το Σεπτέμβριο. Θέλω να ευχαριστήσω όλους για το υψηλό πολιτικό επίπεδο που κρατήσαμε», τόνισε ο νέος δήμαρχος Ρόδου κ. Φώτης Χατζηδιάκος που χάρισε στο δήμαρχο μια έκδοση για το Νικηφόρο Μανδηλαρά.

“Μακάρι να στηριχθεί ο θεσμός, και να συναφθεί δωδεκάμηνη προγραμματική σύμβαση. Συγχαρητήρια σε όσους εξελέγησαν και σε εκείνους που δεν ήθελαν να είναι υποψήφιοι. Η αγαστή συνεργασία που είχαμε μου δίνει το δικαίωμα να πω, αν χρειάζονται τίποτε, να με χρησιμοποιήσουν για να πετύχουν το σκοπό τους», δήλωσε ο δημοτικός σύμβουλος της πλειοψηφίας κ. Μανώλης Πετρωνιάτης.

Στη συνέχεια πήρε το λόγο ο πρόεδρος της ΕΤΑΙ ΠΡΟΦΥΚΑ κ. Ηλίας Μπούκλας, που τόνισε στον κ. Φώτη Χατζηδιάκο πως θα παραλάβει την 1η Σεπτεμβρίου ένα Δήμο δύσκολο αλλά νοικοκυρεμένο.
«Αναλαμβάνετε ένα Δήμο δύσκολο αλλά νοικοκυρεμένο. Θα παραιτηθώ από τη θέση του προέδρου της ΕΤΑΙ ΠΡΟΦΥΚΑ. Παραδίδουμε την εταιρεία νωρίς. Είναι έτοιμη να αρχίσει να λειτουργεί προς όφελος του τόπου μας. Δεν θα χρησιμοποιηθεί για βόλεμα ημετέρων», δήλωσε ο κ. Ηλίας Μπούκλας.

«Δεν παραιτήθηκα ποτέ από τη θέση του γενικού γραμματέα της ΕΤΑΙ ΠΡΟΦΥΚΑ. Θα συνεχίσω να προσφέρω στην εταιρεία μέχρι τη λήξη της θητείας», δήλωσε ο κ. Φιλήμονας Ζαννετίδης που κατάγγειλε με την ευκαιρία πως από τις 16 Ιουνίου η Νότια Ρόδος θα εξυπηρετείται μόνο από ένα γιατρό.

“Να έχουμε συνεργασία με τις Νομικές Υπηρεσίες του Δήμου και της Περιφέρειας. Δεν θα πρέπει αυτή τη φορά να γίνουν λάθη», τόνισε ο νομικός σύμβουλος των εργαζομένων της ΕΤΑΙ ΠΡΟΦΥΚΑ κ. Μιχάλης Κόκκινος.
Από τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου εγκρίθηκαν ακόμη:

– Η πρόσληψη προσωπικού για την αντιμετώπιση εκτάκτων και άμεσων αναγκών πυρασφάλειας
– Η κατανομή πιστώσεων ΣΑΤΑ για την κάλυψη δράσεων πυροπροστασίας
– Η αποδοχή παραχώρησης χρήσης εξοπλισμού του πρώην ΚΕΕ Ρόδου για τη λειτουργία Κέντρου Δια Βίου μάθησης στο Δήμο Ρόδου.
– Η αναμόρφωση προϋπολογισμού και ετήσιου προγράμματος δράσης οικ.έτους 2014.
Την Κυριακή, όπως ανακοινώθηκε χθες, τα μέλη της παράταξης του κ. Φώτη Χατζηδιάκου θα προχωρήσουν σε εργασίες ευπρεπισμού των χώρων πρασίνου στην περιοχή των Αγίων Αποστόλων.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου