Τοπικές Ειδήσεις

Χαιρετισμός του υποψηφίου Ευρωβουλευτή Γ. Νικητιάδη στο συνέδριο μελών του SPD

Σας καλωσορίζω στα σύνορα της Ευρώπης, στα σύνορα της κοινής μας πατρίδας στα σύνορα που μαζί πρέπει να προασπίσουμε». Με τη φράση αυτή άνοιξε το χαιρετισμό του, στο συνέδριο μελών του SPD που πραγματοποιείται στο νησί της Ρόδου, ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής του ΚΙΝΑΛ Γιώργος Νικητιάδης, σημειώνοντας παράλληλα πως είναι υπέρμαχος των θέσεων του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος για κοινή άμυνα στα σύνορα της Ευρώπης.

Ο κ. Νικητιάδης παρατήρησε μάλιστα, πως η πρόσφατη δήλωση της κας Μοργκερίνη με αποδέκτη την Τουρκία ότι «Η Ευρώπη δε θα μείνει απαθής στις απειλές της Τουρκίας» αποτελεί ανάσα ελπίδας για τη θωράκιση των Ευρωπαϊκών συνόρων.

Ο πρώην υφυπουργός Τουρισμού υπογράμμισε για μία ακόμη φορά την πρόταση του, για την ανάγκη καθιέρωσης επιτρόπου Τουρισμού τονίζοντας πως «Η Ευρώπη που έχει πάνω από το μισό του παγκοσμίου τουρισμού σήμερα δεν δικαιολογείται να έχει 27 επιτρόπους και να μην έχει επίτροπο τουρισμού».

Κατά τη διάρκεια του χαιρετισμού του, που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας 06 Μαΐου, ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής έκανε ειδική αναφορά στην απομόνωση των νησιών με την ηπειρωτική χώρα, σημειώνοντας πως η Ευρώπη δεν έπραξε όσα όφειλε, ενώ συνέδεσε το ζήτημα της απομόνωσης με το θέμα των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ, «το οποίο αποτελούσε μικρό εμβόλιο στην απομόνωση το οποίο όμως καταργήθηκε» από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο υποψήφιος ευρωβουλευτής κατά τη διάρκεια της παραμονής του στη Ρόδο είχε επαφές με πολίτες, επαγγελματίες και φορείς της περιοχής.

Μεταξύ των θεμάτων που ανέδειξε ο πρώην υφυπουργός τουρισμού, ήταν καθιέρωση επιτρόπου Τουρισμού, το ζήτημα των μειωμένων συντελεστή ΦΠΑ και η πλήρη ανυπαρξία στρατηγικού σχεδιασμού στον τομέα του τουρισμού από πλευράς κυβέρνησης.

Ο κ. Νικητιάδης κατά τη διάρκεια των συναντήσεων του με φορείς της Δωδεκανήσου, όπως η ΔΕΥΑΡ και το Εργατικό Κέντρο, υπογράμμισε την αναγκαιότητα κοινής εξωτερικής πολιτικής και προάσπισης των Ευρωπαϊκών συνόρων, κίνηση που θα εξασφαλίσει απαραίτητα χρήματα τα οποία θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν στον τομέα του τουρισμού.

Ο κ. Νικητιάδης αναχώρησε από το νησί της Ρόδου για περιοδεία σε όλη την Ελλάδα το πρωί της Τρίτης.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου