Υψηλές προσωπικότητες πρόκειται να υποδεχθεί τον Οκτώβριο η Ρόδος. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρώην αντικαγκελάριος της Γερμανίας και πρώην υπουργός Εξωτερικών, Γιόσκα Φίσερ, πρόκειται να επισκεφθεί το νησί για να πάρει μέρος στο 16ο Διεθνές Φόρουμ «Διάλογος των Πολιτισμών». Μαζί με τον Γιόσκα Φίσερ θα πάρουν μέρος στο Φόρουμ, ο πρώην πρωθυπουργός της Αιγύπτου Εσάμ Σαράφ και ο πρώην πρωθυπουργός της Γαλλίας Ντομινίκ ντε Βιλπέν.
Η εκδήλωση θα διεξαχθεί στις 5 & 6 Οκτωβρίου 2018 και έχει ως κεντρικό θέμα την ενίσχυση του διαλόγου για την ειρήνη, την ασφάλεια και την ανάπτυξη (Making Multilateralism Work: Enhancing Dialogue on Peace, Security, and Development). Το Διεθνές Φόρουμ της Ρόδου διοργανώνεται κάθε χρόνο στο νησί μας, από το 2002, συγκεντρώνοντας 300 με 600 άτομα ετησίως από περισσότερες από 70 χώρες από όλο τον κόσμο. Φέτος, κλείνει 16 συναπτά έτη παρουσίας στην Ρόδο, η οποία θεωρείται σημείο αναφοράς τόσο από ιστορικής όσο και από σημειολογικής άποψης.
Καθ ‘όλη τη διάρκεια της ιστορίας του, το σήμα κατατεθέν του Φόρουμ, ήταν το πρωτοποριακό πνεύμα, η συναντίληψη και η ηθική ανθεκτικότητα των συμμετεχόντων στο έργο τους για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η ανθρωπότητα και η διεθνής κοινότητα.
Το Φόρουμ αντανακλά τα βασικά ζητήματα της διεθνούς ατζέντας. Οι συμμετέχοντες μοιράζονται τις απόψεις τους σχετικά με μερικά από τα πιο πιεστικά προβλήματά μας και προτείνουν πιθανές λύσεις απευθείας στους πολιτικούς ιθύνοντες. Το Φόρουμ της Ρόδου υποστηρίζει και ενισχύει τις ευρύτερες προσπάθειες της διεθνούς κοινότητας για να συμβάλει στη συνολική και βιώσιμη ανάπτυξη χωρίς αποκλεισμούς. Βασικοί επισκέπτες και ομιλητές είναι κάθε χρόνο, πρώην πρόεδροι και ανώτεροι αξιωματούχοι, από διάφορες χώρες του κόσμου, μέλη της διεθνούς ακαδημαϊκής κοινότητας και της επιχειρηματικής ελίτ, εκπρόσωποι διεθνών μη κυβερνητικών οργανώσεων, διπλωμάτες, εμπειρογνώμονες από διάφορα πεδία και μέσα ενημέρωσης.
*Το πρόγραμμα με τους συμμετέχοντες του φόρουμ έχει αναρτηθεί στον ιστότοπο https://doc-research.org/forum/

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ