Ειδήσεις

Συνεργεία της ΔΕΥΑΡ κλείνουν τις λακκούβες

«Γραμμή λακκούβας» αποφάσισε να ακολουθήσει η ΔΕΥΑΡ όσον αφορά τις αποκαταστάσεις των προβλημάτων που παρουσιάζονται στους δρόμους της πόλης –κυρίως- της Ρόδου αλλά και σε άλλες περιοχές του νησιού.
Οι εργασίες αποκατάστασης των λακκούβων που σε πολλές περιπτώσεις είναι πάρα πολύ επικίνδυνες για τα οχήματα αλλά και για τους πεζούς, ξεκίνησαν πρόσφατα καθώς οι καιρικές συνθήκες δεν επέτρεπαν καμία παρέμβαση λόγω των τελευταίων συνεχών βροχοπτώσεων.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΡ κ. Αλέξανδρο Μανωλάκη: «Έχουμε βάλει στην ατζέντα της καθημερινότητάς μας, την αποκατάσταση των λακκούβων που δημιούργησε η ΔΕΥΑΡ σε διάφορα σημεία, όπου έκανε εργασίες για βλάβες. Από την μία περιμέναμε τις βροχοπτώσεις λόγω ανομβρίας, κι από την άλλη, οι καιρικές συνθήκες δημιούργησαν καθυστερήσεις σε αυτές τις παρεμβάσεις, αφού ούτε οι εργολάβοι μπορούν να κάνουν εργασίες, ούτε τα συνεργεία μας. Καιρού επιτρέποντος, ξεκινήσαμε τις εργασίες αποκατάστασης για τις λακκούβες τόσο στα χωριά όσο και στην πόλη με τα δικά μας μέσα. Όπου υπάρχει περιθώριο να συνεργαστούμε με τους εργολάβους, θα κάνουν εκείνοι αποκαταστάσεις. Είναι ένα σημαντικό πρόβλημα αυτό που αντιμετωπίζουμε αλλά περιμέναμε να βελτιωθούν οι καιρικές συνθήκες για να προχωρήσουμε και να βγουν έξω τα συνεργεία».
Προχωρούν οι ρυθμίσεις – 5εκ. τα χρέη!
Την ίδια ώρα, η ΔΕΥΑΡ συνεχίζει την πολιτική της σε ό,τι αφορά τις ρυθμίσεις των χρεών, προσπαθώντας να διευκολύνει αφενός τους καταναλωτές και αφετέρου να εισρεύσουν χρήματα στα ταμεία της. Σύμφωνα με πληροφορίες, μέχρι σήμερα τα χρέη προς την ΔΕΥΑΡ από ιδιώτες και κυρίως μεγάλες επιχειρήσεις, ανέρχονται σε 5εκ. ευρώ και ο τρόπος είσπραξης θα γίνει πλέον πολύ πιο αυστηρός. «Έχω συνεννοηθεί με τον δήμαρχο, τον οποίο έχω ενημερώσει για τα βήματα που θα ακολουθήσουμε από εδώ και στο εξής. Οι περισσότεροι καταναλωτές σπεύδουν να ρυθμίσουν τα χρέη τους, έστω και σταδιακά ή με καθυστέρηση. Δυστυχώς, οι μεγαλο-οφειλέτες, είναι οι ίδιοι και δεν ενδιαφέρονται καθόλου. Τους έχω αποστείλει επιστολές ότι σε περίπτωση που δεν προβούν σε ρυθμίσεις, δεν θα παίρνουν ούτε τα δικαιολογητικά που είναι απαραίτητα για να εξασφαλίζουν μια σειρά από αδειοδοτήσεις για να ανοίξουν τις επιχειρήσεις τους», τόνισε ο κ. Μανωλάκης.
Οι ρυθμίσεις πάντως, φτάνουν στο 20% επί του συνόλου, αν αναλογιστεί κανείς ότι η ΔΕΥΑΡ είχε υπερβεί τα 50εκ. ευρώ σε καθυστερούμενες οφειλές. «Εχουμε ξεκαθαρίσει ότι σε περίπτωση που δεν ρυθμίσουν τις οφειλές τους θα προβαίνουμε σε διακοπή υδροδότησης. Δεν υπάρχει άλλο περιθώριο και απευθύνω έκκληση στους δημότες, να συμμορφωθούν» είπε ο πρόεδρος της επιχείρησης, εκφράζοντας ικανοποίηση για την πορεία των οικονομικών στοιχείων της επιχείρησης.
Αίσθηση προκαλεί πάντως το γεγονός πως σε πολλά χωριά της Ρόδου, υπήρχαν καταναλωτές που είχαν να πληρώσουν μέχρι και…. τέσσερα ολόκληρα χρόνια!!!
«Προσπαθήσαμε να εξηγήσουμε στον κόσμο ότι αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί. Τα χρέη συσσωρρεύτηκαν επειδή πριν από τέσσερα χρόνια, σημειώθηκαν δυσλειτουργίες και αστοχίες, όταν οι πρώην Δήμοι και Κοινότητες, απέστειλαν τις καταστάσεις προς την νέα ενοποιημένη ΔΕΥΑΡ. Αυτό προκάλεσε πολλά λάθη, αστοχίες και καθυστερήσεις ενώ πολλοί λογαριασμοί ήταν λανθασμένοι. Ο κόσμος σε πολλά χωριά δεν πήγαινε να πληρώσει με συνέπεια να συσσωρρευτούν χρέη. Βρήκαμε τον τρόπο να επικοινωνήσουμε με τους δημότες μας και προωθούμε λύσεις με ρυθμίσεις οφειλών», κατέληξε ο κ. Μανωλάκης.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου