Ειδήσεις

Αναζητείται πολιτική λύση για τη Ροδιακή Επαυλη

«Το θέμα με τη Ροδιακή Έπαυλη είναι αμιγώς πολιτικό και θα πρέπει να αναλάβουν δράση οι βουλευτές του νομού».
Αυτό υπογράμμισε, σε συνέντευξη τύπου χθες, ο αντιδήμαρχος Διοικητικών κ. Σάββας Διακοσταματίου με αφορμή δημοσίευμα της «δ» σχετικά με τη Ροδιακή Έπαυλη.
«Η λύση, εκτιμώ, πως βρίσκεται στα χέρια του υπουργού Οικονομικών κ. Γ. Χαρδούβελη. Στη στιγμή που το ακίνητο περιήλθε στο ΤΑΙΠΕΔ δεν μπορεί να μην ζητηθεί μίσθωμα έστω και χαμηλό. Ο υπουργός Οικονομικών όμως μπορεί να προχωρήσει στην παραχώρηση του ακινήτου κατά χρήση στο Δήμο Ρόδου. Οι βουλευτές της Δωδεκανήσου θα πρέπει να ενεργοποιηθούν και να σκληρύνουν τη στάση τους. Να το κάνουν τώρα που διαμορφώνεται κλίμα για τη διεξαγωγή εθνικών εκλογών», δήλωσε ο αντιδήμαρχος Διοικητικών κ. Σάββας Διακοσταματίου.
Ο αντιδήμαρχος Διοικητικών τόνισε πως είναι υπερβολικό το μίσθωμα των 10.000 ευρώ, που κλήθηκε να καταβάλει ο Δήμος Ρόδου για το συγκεκριμένο ακίνητο.
«Όταν δρομολογήθηκε το έργο επισκευής των κτιριακών εγκαταστάσεων και των χώρων πρασίνου ανακαλύφθηκε πως η Ροδιακή Έπαυλη δεν ανήκει στο Δήμο Ρόδου. Πρέπει να επιδιώξουμε να παραχωρηθεί το ακίνητο στο Δήμο Ρόδου κατά χρήση χωρίς μίσθωμα. Ο υπουργός Οικονομικών έχει το δικαίωμα να διαχειρίζεται περιουσιακά στοιχεία. Αν οι αρμόδιοι στην Αθήνα θεωρούν πως είναι δικό τους το ακίνητο τότε να σταματήσουμε και εμείς να το συντηρούμε. Με την εκδήλωση που έγινε στην προηγούμενη θητεία επεδίωξα να ενημερωθεί ο κόσμος για την υπόθεση. Μέχρι τότε οι περισσότεροι πίστευαν πως το ακίνητο ανήκε στο Δήμο», δήλωσε ο κ. Διακοσταματίου και πρόσθεσε πως επί σειράν ετών το ακίνητο παραχωρούνταν κατά χρήση στο Δήμο Ρόδου και χωρίς αντάλλαγμα.
«Τον καιρό των ισχνών αγελάδων έρχονται και ζητούν ό,τι νομίζουν πως θα τους κάνουν καλό. Θεωρούν πως το συγκεκριμένο ακίνητο είναι χρυσωρυχείο. Το μίσθωμα που μας ζητούν είναι υπέρογκο. Ο αγώνας θα πρέπει να δοθεί σε κεντρικό πολιτικό επίπεδο. Δεν θα πρέπει οι προσπάθειες να εστιαστούν στο υπουργείο Οικονομικών», δήλωσε ο κ. Σάββας Διακοσταματίου.
Σε ερώτηση αν θα μπλοκάρει το έργο επισκευής της Ροδιακής Έπαυλης ο κ. Διακοσταματίου δήλωσε:
«Με τον τρόπο που εξελίσσεται η υπόθεση θα χαθεί ποσό ύψους 1.700.000 ευρώ που εξασφαλίστηκε από το ΕΣΠΑ για το έργο επισκευής των κτιριακών εγκαταστάσεων και των χώρων πρασίνου.
Ο αντιδήμαρχος Διοικητικών δήλωσε ακόμα πως αν δεν καρποφορήσουν οι προσπάθειες για την παραχώρηση τότε θα πρέπει να νεκρώσει κάθε δραστηριότητα στη Ροδιακή Έπαυλη . «Αν δεν καρποφορήσουν οι προσπάθειες μας προτείνω να μεταφερθούν οι δομές μας και να κλείσει η Ροδιακή Έπαυλη. Να συντηρείται το ακίνητο από το υπουργείο Οικονομικών, το ΤΑΙΠΕΔ και την ΕΤΑΔ», δήλωσε ο κ Διακοσταματίου.
O κ. Β. ΥΨΗΛΑΝΤΗΣ
Ο Βουλευτής Δωδεκανήσου κ. Βασίλης Α. Υψηλάντης συναντήθηκε χθες με τον νέο διευθύνοντα σύμβουλο της «Εταιρείας Ακινήτων Δημοσίου Α.Ε.» κ. Δημήτρη Δημητρίου, τον οποίο ενημέρωσε για το αίτημα του Δήμου Ρόδου για την εκμετάλλευση της Ροδιακής Έπαυλης, για το οποίο έχει ήδη απευθύνει και ερώτημα στο Υπ. Οικονομικών.
Ο κ. Υψηλάντης έθεσε υπόψη του κ. Δημητρίου όλα εκείνα τα στοιχεία τα οποία συνηγορούν στην αποδοχή του αιτήματος που διεξοδικά είχε στηρίξει και σε συναντήσεις του με την προηγούμενη Διοίκηση της ΕΤΑΔ, η οποία δεν είχε επιδείξει το απαιτούμενο ενδιαφέρον.
Ο Βουλευτής Δωδεκανήσου έλαβε την διαβεβαίωση ότι σύντομα η νέα Διοίκηση της ΕΤΑΔ Α.Ε. θα απαντήσει στο αίτημά του αυτό και εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι θα ικανοποιηθούν τα αιτήματα, σύμφωνα με τα όσα έχει μέχρι σήμερα υποστηρίξει ο Δήμος Ρόδου.
Για την συνάντηση αυτή ο Βασίλης Υψηλάντης ενημέρωσε τον Δήμαρχο Ρόδου κ. Φώτη Χατζηδιάκο.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου