ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Με 442.000.000 ευρώ ενισχύονται 100.000 μικρομεσαίες επιχειρήσεις

news room 1 λεπτό ανάγνωση
ευρώ
Μέγεθος γραμμάτων

Με 442.000.000 ευρώ ενι­σχύ­ο­νται 100.000 μι­κρο­με­σαί­ες επι­χει­ρή­σεις για τον ψη­φια­κό με­τα­σχη­μα­τι­σμό τους, μια δράση που βρί­σκε­ται ψηλά στην ατζέ­ντα του εθνι­κού σχε­δί­ου Τα­μεί­ου Ανά­καμ­ψης και Αν­θε­κτι­κό­τη­τας “Ελ­λά­δα 2.0”.

Συ­γκε­κρι­μέ­να η δράση κα­τα­νέ­με­ται σε τρία (3) επι­μέ­ρους προ­γράμ­μα­τα κρα­τι­κών ενι­σχύ­σε­ων:

1: “Ψη­φια­κά ερ­γα­λεία ΜΜΕ” 180.000.000 ευρώ

2: “Ανά­πτυ­ξη ψη­φια­κών προ­ϊ­ό­ντων και υπη­ρε­σιών” 100.000.000 ευρώ

3: “Ψη­φια­κές συ­ναλ­λα­γές” 162.000.000 ευρώ

Να ση­μειω­θεί ότι την 1η Νο­εμ­βρί­ου έληξε η προ­θε­σμία υπο­βο­λής αι­τή­σε­ων χρη­μα­το­δό­τη­σης για το πρώτο πρό­γραμ­μα της δρά­σης, αυτό των Ψη­φια­κών Ερ­γα­λεί­ων ΜΜΕ, το οποίο θα πα­ρέ­χει επι­τα­γές (vouchers) που θα δια­τε­θούν για την από­κτη­ση, μέσω αγο­ράς ή μί­σθω­σης, νέων ψη­φια­κών προ­ϊ­ό­ντων και υπη­ρε­σιών. Οι επι­τυ­χώς υπο­βε­βλη­μέ­νες αι­τή­σεις έφτα­σαν τις 72.355 και κα­τα­λη­κτι­κή ημε­ρο­μη­νία πραγ­μα­το­ποί­η­σης αγο­ρών για την κα­τη­γο­ρία 1 είναι στις 31 Ια­νουα­ρί­ου 2023 και για τις κα­τη­γο­ρί­ες 2,3,4 στις 28 Απρι­λί­ου 2023.

Ο γε­νι­κός διευ­θυ­ντής της γε­νι­κής διεύ­θυν­σης Έργων της “Κοι­νω­νία της Πλη­ρο­φο­ρί­ας Μ.Α.Ε”, Δη­μή­τρης Γιάν­τσης εξέ­φρα­σε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ την ικα­νο­ποί­η­σή του για την συμ­με­το­χή και το εν­δια­φέ­ρον των επι­χει­ρή­σε­ων για το πρώτο πρό­γραμ­μα της δρά­σης και τό­νι­σε ότι τα υπό­λοι­πα δύο προ­γράμ­μα­τα, η “Ανά­πτυ­ξη ψη­φια­κών προ­ϊ­ό­ντων και υπη­ρε­σιών” (100.000.000 ευρώ) και οι “Ψη­φια­κές συ­ναλ­λα­γές” (162.000.000 ευρώ) “τρέ­χουν” χωρίς προ­βλή­μα­τα και η προ­θε­σμία υπο­βο­λής αι­τή­σε­ων χρη­μα­το­δό­τη­σης λήγει στο τέλος Μαρ­τί­ου του 2023.

Σκο­πός του προ­γράμ­μα­τος είναι η είναι η ενί­σχυ­ση της ψη­φια­κής ωρι­μό­τη­τας των μι­κρο­με­σαί­ων επι­χει­ρή­σε­ων (ΜΜΕ) της χώρας, που δρα­στη­ριο­ποιού­νται σε ένα ευρύ φάσμα κλά­δων της οι­κο­νο­μί­ας. Μέσω του Προ­γράμ­μα­τος, οι συμ­με­τέ­χου­σες επι­χει­ρή­σεις μπο­ρούν να ενι­σχυ­θούν προ­κει­μέ­νου να:

-Εκ­συγ­χρο­νί­σουν την πα­ρα­γω­γι­κή, εμπο­ρι­κή και διοι­κη­τι­κή τους λει­τουρ­γία

-Ανα­βαθ­μί­σουν τον τρόπο επι­κοι­νω­νί­ας και συ­νερ­γα­σί­ας και να ει­σά­γουν νέες μορ­φές υβρι­δι­κής ερ­γα­σί­ας (hybrid workplace),

-Ψη­φιο­ποι­ή­σουν τις ηλε­κτρο­νι­κές συ­ναλ­λα­γές με πε­λά­τες και συ­νερ­γά­τες, πε­ρι­λαμ­βα­νο­μέ­νου και του ηλε­κτρο­νι­κού εμπο­ρί­ου,

-Αυ­ξή­σουν το επί­πε­δο ασφά­λειας και εμπι­στο­σύ­νης στις ηλε­κτρο­νι­κές συ­ναλ­λα­γές, μέσω της αξιο­ποί­η­σης νέων ψη­φια­κών προ­ϊ­ό­ντων και υπη­ρε­σιών.

Το­νί­ζο­ντας τον κοι­νω­νι­κό χα­ρα­κτή­ρα της Κοι­νω­νία της Πλη­ρο­φο­ρί­ας(φορέα του υπουρ­γεί­ου Ψη­φια­κής Δια­κυ­βέρ­νη­σης) η οποία πρω­τα­γω­νι­στεί στην εκ­πό­νη­ση και υλο­ποί­η­ση των ση­μα­ντι­κό­τε­ρων κυ­βερ­νη­τι­κών δρά­σε­ων ενί­σχυ­σης πο­λι­τών και επι­χει­ρή­σε­ων, ο διευ­θύ­νων σύμ­βου­λος της Κοι­νω­νί­ας της Πλη­ρο­φο­ρί­ας, Σταύ­ρος Ασθε­νί­δης επε­σή­μα­νε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι “πρό­κει­ται για κυ­βερ­νη­τι­κές δρά­σεις ενί­σχυ­σης που έχουν προ­σφέ­ρει ήδη στους δι­καιού­χους συ­νο­λι­κό ποσό που ξε­περ­νά­ει τα 740 εκατ. ευρώ (Ψη­φια­κή Μέ­ρι­μνα 1,2, Freedom Pass, Freedom Pass Data, Fuel Pass 1,2, Power Pass, Του­ρι­σμός για όλους). Αθροι­στι­κά πε­ρί­που 7,5 εκα­τομ­μύ­ρια συ­μπο­λί­τες μας έχουν ευ­νοη­θεί από αυτά τα προ­γράμ­μα­τα, τα οποία αξί­ζει να ση­μειω­θεί ότι δεν είναι ενταγ­μέ­να στην Εθνι­κή Ψη­φια­κή Στρα­τη­γι­κή, αλλά δη­μιουρ­γού­νται ad-hoc για να απα­λύ­νουν τις συ­νέ­πειες των πολ­λα­πλών διε­θνών κρί­σε­ων (παν­δη­μία, ενερ­γεια­κή κρίση κλπ). Προς την ίδια κα­τεύ­θυν­ση θα κι­νη­θού­με και στην συ­νέ­χεια”.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Προσθέστε ένα σχόλιο

Το E-mail δεν θα δημοσιευτεί.
Πρέπει να συμπληρωθούν όλα τα πεδία για την υποβολή του σχολίου.