Ειδήσεις

Τροπολογία του υπουργείου Τουρισμού για μίσθωση καταλυμάτων που θα χρησιμοποιηθούν για την αντιμετώπιση κρουσμάτων κορωνοϊού

Στο υπό ψήφιση νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας, κατατέθηκε τροπολογία για την μίσθωση από το υπουργείο Τουρισμού, καταλυμάτων που θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την αντιμετώπιση κρουσμάτων κορωνοϊού.

Όπως αναφέρεται στην τροπολογία, «για την κάλυψη έκτακτων αναγκών δημόσιας υγείας που συνδέονται με την αντιμετώπιση του κορονοϊού κατά τη διάρκεια της τουριστικής περιόδου είναι δυνατή, με απόφαση του υπουργού Τουρισμού, κατόπιν δημοσίευσης πρόσκλησης ενδιαφέροντος, η μίσθωση με απευθείας ανάθεση κύριων ή μη κύριων τουριστικών καταλυμάτων στο σύνολο της ελληνικής επικράτειας».

Το κόστος θα βαρύνει τον προϋπολογισμό του υπουργείου Τουρισμού, ενώ οι μισθώσεις θα έχουν διάρκεια έως 31 Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες έχουν ήδη υπάρξει προσεγγίσεις του υπουργείου Τουρισμού σε Ενώσεις Ξενοδόχων, προτείνοντας αποζημίωση 20 ευρώ για τα κενά δωμάτια και 30 ευρώ για τα δωμάτια που θα χρησιμοποιηθούν, συμπεριλαμβανομένου του κόστους σίτισης.

Η τροπολογία, ΕΔΩ.

Πηγή: money_tourism 

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου