Ρεπορτάζ

Δύο νέα ΚΕΠ σε Λίνδο και Αη-Γιάννη

Στο αμέσως προσεχές διάστημα θα λειτουργήσουν τα δύο νέα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ) στο νησί της Ρόδου, που θα δημιουργηθούν στη Λίνδο και στην περιοχή του Άη-Γιάννη στην πόλη της Ρόδου, αντίστοιχα.

Σε σχετική επιστολή του προς τον δήμαρχο Ρόδου κ. Αν. Καμπουράκη, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Διοικητικής Εξυπηρέτησης του πολίτη, κ. Γιάννης Καμπούρης, αναφέρει τα εξής:
ΘΕΜΑ: Ενημέρωση για τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών του Δήμου μας.
Αξιότιμε κ. Δήμαρχε
Με την ανάληψη των καθηκόντων μου αντιλήφτηκα άμεσα την έλλειψη ενός Κέντρου Εξυπηρέτησης Πολιτών στις συνοικίες του Άγιου Ιωάννη και της Ανάληψης της πόλης μας, με αποτέλεσμα οι συμπολίτες μας να είναι αναγκασμένοι να μεταβαίνουν είτε στο Κ.Ε.Π. στους Άγιους Αποστόλους, είτε στο Κ.Ε.Π. της Μητρόπολης. Το ίδιο πρόβλημα αντιλήφτηκα πως αντιμετωπίζουν και οι συμπολίτες μας αλλά και οι επισκέπτες των Δημοτικών Κοινοτήτων της Λίνδου της Καλάθου και της Πυλώνας, όπου σήμερα για να εξυπηρετηθούν είναι αναγκασμένοι να μεταβαίνουν στο Κ.Ε.Π της κοινότητας Λάρδου.
Υπό την δική σας καθοδήγηση και έγκριση κ. Δήμαρχε, έχω καταφέρει σήμερα να βρω τους κατάλληλους χώρους, για την στέγαση και σύσταση ενός Κ.Ε.Π. στην κοινότητα Λίνδου όπου θα εξυπηρετεί πέραν των δυο χιλιάδων πεντακοσίων μονίμων κατοίκων, οι οποίοι υπερδιπλασιάζονται κατά την θερινή περίοδο. Και ενός Κ.Ε.Π. στη συνοικία του Αγ. Ιωάννη το οποίο θα στεγαστεί στην οδό Κωνσταντίνου Παλαιολόγου 87 απέναντι από τον ιερό ναό του Αγ. Ιωάννη, όπου λειτουργεί σήμερα και το Δημοτικό Ιατρείο του Δήμου μας και θα εξυπηρετεί τους κατοίκους μιας μεγάλης και παλαιάς συνοικίας αυτής του Αγ. Ιωάννη και της Ανάληψης, αλλά και των όμορων αυτών. Παράλληλα έχω ολοκληρώσει όλες τις γραφειοκρατικές διαδικασίες αποστέλλοντας αυτές στο αρμόδιο Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, όπου ανήκει η εποπτεία της λειτουργίας των Κ.Ε.Π. έτσι ώστε να εκδώσει την σχετική απόφαση για την σύσταση τους.
Μιλώντας πρόσφατα με τον Ειδικό Σύμβουλο του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Μαρινάκο Παναγιώτη με διαβεβαίωσε πως οι αποφάσεις για την σύσταση των δυο αυτών Κ.Ε.Π. έχουν υπογραφεί, από τον Υπουργό κ. Κυριάκο Πιερρακάκη και τον Υφυπουργό κ. Γεώργιο Γιωργαντά και έχουν σταλεί στο Εθνικό Τυπογραφείο για την απαιτούμενη Δημοσίευση τους.
Να σας ενημερώσω κ. Δήμαρχε ακόμη, πως λόγω της πανδημίας του SARS-CoV-1 οι υπάλληλοι των Κ.Ε.Π. μας, έχουν τη δυνατότητα να εξυπηρετούν τους συμπολίτες χωρίς την φυσική παρουσία τους στους χώρους των Κ.Ε.Π., τηλεφωνικά, με τηλεομοιοτυπία, με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, με τις ταχυμεταφορές των ΕΛ.ΤΑ. καταθέτοντας την αίτηση τους από το σπίτι τους και παραλαμβάνοντας τα πιστοποιητικά τους στο σπίτι τους.
Στις Δημοτικές Κοινότητες πλην αυτής της Ρόδου, έχω ορίσει τους Δημοτικούς Ανταποκριτές οι οποίοι εξυπηρετούν τις ευπαθείς ομάδες, παραλαμβάνοντας από το σπίτι τις αιτήσεις τους για τα Κ.Ε.Π. και παραδίδοντας το αποτέλεσμα τους πάλι πίσω στο σπίτι τους.
Από την εφαρμογή που έχουμε ενεργοποιήσει «ΤΗΛΕΔΗΜΟΣ», στο www.teledimos.gr όλοι οι συμπολίτες μας έχουν τη δυνατότητα να αιτηθούν ηλεκτρονικά την έκδοση διάφορων πιστοποιητικών Δημοτολογίου, Ληξιαρχικών Πράξεων, Βεβαιώσεις Μη Οφειλής, Βεβαιώσεις Μόνιμης Κατοικίας, καθώς και για γενικές αιτήσεις για οποιοδήποτε θέμα που αφορά το Δήμο μας.
Από την ψηφιακή πλατφόρμα Ερμής στο www.ermis.gov.gr οι συμπολίτες μας εξυπηρετείται υποβάλλοντας την αίτηση του στα ΚΕΠ και παραλαμβάνει το έγγραφο που επιθυμεί στη ηλεκτρονική θυρίδα του.
Από την ψηφιακή πλατφόρμα του Δημοσίου www.gov.gr όπου άμεσα παραλαμβάνει διάφορα πιστοποιητικά, αλλά και να εκδίδει με γνησιότητα της υπογραφής του Υπεύθυνες Δηλώσεις του Ν. 105 (ν. 1599/86) και όλου του είδους τις Εξουσιοδοτήσεις.
Με εκτίμηση
Ο Αντιδήμαρχος
Διοικητικής Εξυπηρέτησης του Πολίτη, ΚΕΠ
και Ηλεκτρονικής
Διακυβέρνησης
Ιωάννης Διαγ. Καμπούρης

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου