ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Γερμανοί tour operators: Καμία αύξηση στα κλεισμένα πακέτα διακοπών – Τι αλλάζει στις νέες κρατήσεις

news room 2 λεπτά ανάγνωση
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
✦ Σύνοψη ⌄
  • Οι TUI, Alltours και Dertour δεν θα αυξή­σουν τις τιμές στα ήδη κλει­σμένα πακέτα παρά την άνοδο της κηρο­ζί­νης.
  • Οι ταξι­διώ­τες που έχουν ήδη κάνει κράτηση δεν κιν­δυ­νεύ­ουν από ανα­δρο­μι­κές χρε­ώ­σεις, του­λά­χι­στον προς το παρόν.
  • Η Dertour αφήνει ανοιχτό το ενδε­χό­μενο μελ­λο­ντι­κών αυξή­σεων αν οι τιμές της κηρο­ζί­νης παρα­μεί­νουν υψηλές.
  • Η TUI και η Alltours δια­βε­βαιώ­νουν ότι δεν θα ακυ­ρώ­σουν ταξίδια και ανα­μέ­νουν κανο­νική εκτέ­λεση των προ­γραμ­μα­τι­σμέ­νων δια­κο­πών.
  • Πιθανές αλλαγές στα πτητικά προ­γράμ­ματα θα ανα­κοι­νω­θούν άμεσα στους πελάτες σε περί­πτωση ελλεί­ψεων στην τρο­φο­δο­σία με κηρο­ζίνη.

TUI, Alltours και Dertour δεν ανε­βά­ζουν τις τιμές στα ήδη κλει­σμένα πακέτα παρά την άνοδο στις τιμές της κηρο­ζί­νης αλλά αφήνουν ανοιχτό παρά­θυρο για αυξή­σεις στις νέες κρα­τή­σεις.

Όσοι έχουν ήδη κάνει κράτηση για τις καλο­και­ρι­νές ή φθι­νο­πω­ρι­νές δια­κο­πές τους δεν κιν­δυ­νεύ­ουν, προς το παρόν, να δουν ξαφνικό «καπέλο» στην τιμή. Αυτό επι­ση­μαί­νουν οι μεγάλοι γερ­μα­νι­κοί tour operators επι­διώ­κο­ντας να καθη­συ­χά­σουν τους ταξι­διώ­τες για ενδε­χό­μενη αύξηση τιμών εξαι­τίας της ανόδου του κόστους καυ­σί­μων.

Ωστόσο, το ράλι στις τιμές των αερο­πο­ρι­κών καυ­σί­μων δημιουρ­γεί πίεση στους οργα­νω­τές ταξι­διών, με την Dertour να αφήνει ανοιχτό το ενδε­χό­μενο μελ­λο­ντι­κών αυξή­σεων, εφόσον οι τιμές της κηρο­ζί­νης παρα­μεί­νουν στα σημε­ρινά υψηλά επίπεδα.

Ο επι­κε­φα­λής του του­ρι­στι­κού βρα­χί­ονα του ομίλου Rewe, Christoph Debus, σημεί­ωσε ότι οι τιμές της κηρο­ζί­νης βρί­σκο­νται σε ανοδική πορεία και ότι, αν δια­τη­ρη­θούν σε αυτά τα επίπεδα, δεν μπορούν να απο­κλει­στούν αυξή­σεις κόστους στις μελ­λο­ντι­κές κρα­τή­σεις.

Το κρίσιμο στοι­χείο για τους ταξι­διώ­τες είναι ότι οι εται­ρείες δεν προ­χω­ρούν, του­λά­χι­στον προ­σώ­ρας, σε ανα­δρο­μι­κές χρε­ώ­σεις για πακέτα που έχουν ήδη που­λη­θεί. Νομικά, οι tour operators μπορούν να αυξή­σουν εκ των υστέρων την τιμή ενός ταξι­διού, εφόσον αυτό προ­βλέ­πε­ται στη σύμβαση και εφόσον μπορούν να απο­δεί­ξουν αύξηση του κόστους, όπως για παρά­δειγμα την άνοδο του κόστους καυ­σί­μων.

Ακόμη και τότε, όμως, υπάρ­χουν όρια. Η αύξηση πρέπει να γνω­στο­ποι­η­θεί στον πελάτη του­λά­χι­στον 20 ημέρες πριν από την ανα­χώ­ρηση. Αν η επι­βά­ρυνση ξεπε­ρά­σει το 8%, ο ταξι­διώ­της αποκτά ειδικό δικαί­ωμα ακύ­ρω­σης.

Στο ίδιο μήκος κύματος, η TUI δια­βε­βαιώ­νει ότι δεν τίθεται θέμα ακυ­ρώ­σεων ταξι­διών από την πλευρά της. Εκπρό­σω­πος του ομίλου τόνισε ότι «δεν ακυ­ρώ­νε­ται τίποτα από εμάς», στέλ­νο­ντας μήνυμα στα­θε­ρό­τη­τας σε μια περίοδο έντονης ανα­σφά­λειας για τις αερο­με­τα­φο­ρές και το κόστος των δια­κο­πών.

Αντί­στοιχα, η Alltours υπο­γραμ­μί­ζει ότι ανα­μέ­νει οι πελάτες της να πραγ­μα­το­ποι­ή­σουν κανο­νικά τις προ­γραμ­μα­τι­σμέ­νες καλο­και­ρι­νές δια­κο­πές τους. Από την πλευρά της, η Dertour εκτιμά ότι για το καλο­καίρι και το φθι­νό­πωρο η δια­θέ­σιμη χωρη­τι­κό­τητα παρα­μέ­νει συνο­λικά σταθερή.

Το μόνο ανοιχτό μέτωπο αφορά πιθανές αλλαγές στα πτητικά προ­γράμ­ματα, εάν υπάρ­ξουν ελλεί­ψεις ή σοβαρές δια­τα­ρα­χές στην τρο­φο­δο­σία με κηρο­ζίνη. Σε μια τέτοια περί­πτωση, σύμφωνα με την Dertour, οι πελάτες θα ενη­με­ρώ­νο­νται άμεσα και θα ανα­ζη­τού­νται εναλ­λα­κτι­κές πτήσεις.

Πηγή: tornosnews.gr

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.