ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Το τουρκικό «Τσεσμέ» ξανά στο Αιγαίο για έρευνες στην ελληνική υφαλοκρηπίδα

news room 1 λεπτό ανάγνωση
Τσεσμέ

Στο κεντρικό Αιγαίο επέ­στρεψε το από­γευμα της Δευ­τέ­ρας το τουρ­κικό ερευ­νη­τικό σκάφος «Τσεσμέ», το οποίο συνε­χί­ζει και αυτή την εβδο­μάδα τις έρευνες σε διεθνή ύδατα, πάνω από την ελλη­νική υφα­λο­κρη­πίδα.

Η τουρ­κική NOTAM (η οποία έχει απορ­ρι­φθεί από την Ελλάδα) προ­βλέ­πει παρου­σία του «Τσεσμέ» έως και τις 8 Απρι­λίου. Ως αυτή τη στιγμή, η Ελλάδα παρα­κο­λου­θεί τις κινή­σεις του «Τσεσμέ», δίχως να παρεμ­βαί­νει. Ωστόσο, οι Τούρκοι εξα­κο­λου­θούν την τακτική προ­ώ­θη­σης των πάγιων θέσεών τους στο Αιγαίο και με άλλους τρόπους. Εν προ­κει­μένω, με δύο δια­δο­χι­κές NOTAM την 1η και την 4η Απρι­λίου (Α1496/16 και Α1537/16 αντί­στοιχα), αμφι­σβη­τούν το δικαί­ωμα της Ελλάδας στα 10 ναυτικά μίλια ενα­έ­ριου χώρου στην περιοχή νοτιο­α­να­το­λικά της Ρόδου.

Οι δύο δια­δο­χι­κές τουρ­κι­κές NOTAM απο­τε­λού­σαν απά­ντηση στην ελλη­νική NOTAM της 1ης Απρι­λίου, η οποία ανα­φε­ρό­ταν σε άσκηση μεταξύ αερο­ναυ­τι­κών τουρ­κι­κών μονάδων και αμε­ρι­κα­νι­κών αερο­πο­ρι­κών μονάδων στην περιοχή νοτιο­α­να­το­λικά της Ρόδου, εκτός των χωρικών υδάτων. Από την Αθήνα γίνεται λόγος για πάγια τουρ­κική τακτική, η οποία εκδη­λώ­νε­ται κατά καιρούς.

Καθη­με­ρινή

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.