Τοπικές Ειδήσεις

Συζητείται στο Πρωτοδικείο Pόδου αίτημα για συντηρητική κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων του Ομίλου Τhomas Cook

Ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Ρόδου, με την διαδικασία των ασφαλιστικών μέτρων, θα συζητηθεί την 10η Φεβρουαρίου 2020 αίτημα ξενοδοχειακής εταιρείας που εδρεύει στον Δήμο Δικαίου της Κω για την συντηρητική κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων της γερμανικής εταιρείας με την επωνυμία «THOMAS COOK GmbH», της γερμανικής εταιρείας με την επωνυμία «Condor FlugdienstGmbH», της «THOMAS COOK ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΕΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΕΙΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ», της «THOMAS COOK ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΕΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΕΙΣ 2 ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ», «THOMAS COOK ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΕΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΕΙΣ 3 ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ», «THOMAS COOK ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΕΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΕΛΛΑΔΟΣ 2 ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ», με δ.τ. «THOMAS COOK HOTEL INVESTMENTS GREECE 2», της «THOMASCOOK ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΕΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΕΛΛΑΔΟΣ 1 ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ», με δ.τ. «THOMAS COOK HOTEL INVESTMENTS GREECE 1» και της ιδιωτικής κεφαλαιουχικής εταιρείας με την επωνυμία «THOMAS COOK ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ HELLAS ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΙΚΕ».

Η ξενοδοχειακή εταιρεία διατείνεται, όπως έγραψε η «δημοκρατική», ότι η διοίκηση του Ομίλου ασκείται κεντρικά από ολίγους ιθύνοντες-υπευθύνους η δε αυτοτέλεια των κατ’ ιδίαν νομικών προσώπων (θυγατρικών, «εγγονών», «δισέγγονων», «αδελφών» εταιρειών), είναι ανύπαρκτη αφού η μία απορροφά παρανόμως και κατά το δοκούν των ιθυνόντων, την ρευστότητα της άλλης.
Διοικητικά, επίσης ουδεμία αυτοτέλεια υφίσταται, όπως ισχυρίζεται, αφού είτε τα ίδια πρόσωπα εναλλάσσονται στις διοικήσεις των συγγενικών εταιρειών είτε όλοι υπακούουν στους ολίγους ιθύνοντες-υπευθύνους και ακολουθούν τις εντολές τους κατά τη διοίκηση των συγγενικών εταιρειών κατά τρόπο προφανώς αντίθετο με τα συμφέροντά τους, αλλά και των τρίτων-δανειστών τους.
Με την αίτηση της ζητά να διαταχθεί ως ασφαλιστικό μέτρο, η συντηρητική κατάσχεση κάθε κινητής και ακίνητης περιουσίας των καθ’ ών που βρίσκεται είτε εις χείρας τους είτε εις χείρας τρίτων προς εξασφάλιση της απαίτησης ύψους 878.009,10 € και μέχρι του ποσού των 950.000 € και επί δύο ακινήτων το ένα στο Πυλί της Κω και το άλλο στην πόλη της Κω εμβαδού 27.260 τ.μ. και 44.570 τ.μ., αντίστοιχα.
Οι εταιρείες του «Ομίλου Thomas Cook» εκπροσωπούμενες από τους δικηγόρους κ.κ. Βάσια Παπαγεωργίου και Νικόλαο Χριστοφορίδη, ισχυρίστηκαν κατά την συζήτηση της προσωρινής διαταγής ότι υφίσταται έλλειψη νομιμοποίησης της ξενοδοχειακής εταιρείας
Επεσήμαναν ότι οι 6 τελευταίες εταιρείες δεν είναι θυγατρικές της πρώτης και δεύτερης και τόνισαν ότι έχουν αξίωση κατά της πρώτης ύψους 500.000 ευρώ περίπου για την οποία βρίσκονται σε διαδικασία δικαστικής διεκδίκησης.
Πρόσθεσαν ότι δεν έχουν συμβληθεί με την ξενοδοχειακή εταιρεία και ότι έχουν οικονομική, φορολογική και νομική αυτοτέλεια.
Ισχυρίστηκαν ακόμη ότι η ξενοδοχειακή εταιρεία αποσκοπεί στο να συνεγείρει τον συναισθηματισμό του Δικαστηρίου, ώστε να διαταχθούν ασφαλιστικά μέτρα κατά υγιών εταιρειών, οι οποίες ουδεμία σχέση έχουν με την οφειλέτιδά της και, εάν έχουν σχέση με εταιρείες του ομίλου Thomas Cook, αυτές αφορούν μετοχική συμμετοχή των εταιρειών αυτών και τίποτε περισσότερο.
Όσον αφορά τις THOMAS COOK OPERATIONS 1, 2 και 3 καθώς και τις THOMAS COOK HOTEL INVESTMENTS GREECE 1 και 2, τόνισαν ότι αποτελούν εταιρείες, οι οποίες ουδεμία σχέση έχουν με τις εμπορικές συναλλαγές της γερμανικής THOMAS COOK GMBH, δεν ελέγχονται κάν από εταιρεία του ομίλου Thomas Cook, δεδομένου ότι υπάρχει και έτερη μέτοχος, και συγκεκριμένα η Εταιρεία «Lmey Investments AG Active» και οι μέτοχοί της είναι πρόσωπα ουδεμία σχέση έχοντα με τον όμιλο Thomas Cook.
Σημειώνεται ότι όμοια αίτηση ξενοδοχειακής εταιρείας που εδρεύει στο Μαστιχάρι της κοινότητας Αντιμάχειας της Κω, θα συζητηθεί στην Κω την 25η Φεβρουαρίου του 2020.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου