Τοπικές Ειδήσεις

Πόσο σημαντικός είναι ο ύπνος στη ζωή μας

Γράφει ο Εμμανουήλ Μοράρης  Διαιτολόγος- Διατροφολόγος
Οι ώρες ύπνου που χρειάζεται κάθε άνθρωπος διαφέρουν και επηρεάζονται από διάφορους παράγοντες όπως η ηλικία, η κληρονομικότητα, ο τρόπος ζωής, κλπ.
Ο καλός ύπνος παίζει σημαντικό ρόλο στην παγίωση της μνήμης και της μάθησης, στην καλή λειτουργία του νευρικού και του ανοσοποιητικού συστήματος, ευνοεί την κυτταρική ανάπτυξη και επιδιόρθωση, καθώς και τη βελτίωση της διάθεσης, είναι εξίσου σημαντικός για την υγεία μας με την άσκηση και τη σωστή διατροφή!
Ο ύπνος εκτός από την ξεκούραση που προσφέρει, αποτελεί το ρυθμιστή του οργανισμού μας! Σίγουρα οι ρυθμοί της ζωής είναι απαιτητικοί και πολλές φορές το άγχος δε μας αφήνει να κοιμηθούμε τις ώρες που χρειάζεται ο οργανισμός μας, όμως πολλές φορές ξεχνάμε τις αρνητικές επιπτώσεις της έλλειψης ύπνου, μέχρι να τις αντιμετωπίσουμε!
Ο ύπνος βοηθά:
Στη διατήρηση
βάρους:
Ήξερες ότι η έλλειψη ύπνου επιβραδύνει τον μεταβολισμό και καταλήγει στην αύξηση βάρους; Όταν όμως έχουμε σταθερό πρόγραμμα ύπνου, προλαμβάνουμε αποτελεσματικά την αύξηση βάρους.
Στη συγκέντρωση
και τη λήψη σωστών αποφάσεων:
Ένας κουρασμένος εγκέφαλος δεν μπορεί να συγκεντρωθεί στις καθημερινές μας δραστηριότητες και αδυνατεί συχνά να λάβει και τις πιο απλές αποφάσεις!

Στην καλή διάθεση:
Η έλλειψη ύπνου και η κούραση που προκύπτει επηρεάζει τη δημιουργικότητά μας.
Στο υγιές
ανοσοποιητικό
σύστημα:
Σίγουρα η υγιεινή διατροφή και η άσκηση είναι 2 σημαντικοί παράγοντες για τη διατήρηση της υγείας μας, αλλά ας μην ξεχνάμε έναν εξίσου βασικό παράγοντα, τον ύπνο!

Τέλος ένας καλός ύπνος βοηθάει στη μακροζωία, στη σωματική δύναμη και στη διατήρηση μιας υγιούς σεξουαλικής ζωής!

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου