Τοπικές Ειδήσεις

Συζητήθηκε αίτηση ασφαλιστικών μέτρων ξενοδοχειακής εταιρείας για την άρση κατασχέσεων εις βάρος της

Eνώπιον του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Ρόδου με την διαδικασία των ασφαλιστικών μέτρων συζητήθηκε χθες το αίτημα ακόμη μιας ανώνυμης ξενοδοχειακής εταιρείας για την έκδοση προσωρινής διαταγής για την άρση των υφιστάμενων κατασχέσεων και δεσμεύσεων πάσης φύσεως κατά πιστωτών της ή/και κατά των πιστωτών εις χείρας τρίτων, καθώς και για την αποδέσμευση και ελεύθερη χρήση τραπεζικών λογαριασμών τους μέχρι την έκδοση απόφασης επί της από 30 Ιουνίου 2022 αίτησης επικύρωσης συμφωνίας εξυγίανσης που έχει υποβάλει.
Η εταιρεία συστάθηκε το έτος 2013, δραστηριοποιούμενη στον ξενοδοχειακό κλάδο. Η εταιρεία έχει στην αποκλειστική κυριότητά της μία ξενοδοχειακή μονάδα 4 αστέρων, εποχικής λειτουργίας, στο νησί της Κω και μισθώνει μία ξενοδοχειακή μονάδα 2 αστέρων στη Ρόδο και λειτουργεί όλο τον χρόνο.
‏Στα τελευταία χρόνια, και συγκεκριμένα από το έτος 2019 και ύστερα, η εταιρεία έχει βρεθεί σε κατάσταση έντονης οικονομικής δυσπραγίας, αντιμέτωπη με τον κίνδυνο της επαπειλούμενης αδυναμίας εκπλήρωσης των οικονομικών της υποχρεώσεων.
Αρχικά, η παρατεταμένη ύφεση της ελληνικής οικονομίας και τα γενικότερα μέτρα που ελήφθησαν στο πλαίσιο των προγραμμάτων διάσωσης της ελληνικής οικονομίας για τη διαχείριση και ελάφρυνση του χρέους και στη συνέχεια, η πανδημία Covid-19, η οποία έπληξε ανεπανόρθωτα τον τουριστικό κλάδο, καθηλώνοντας μαζικά τις πτήσεις των τουριστών για περισσότερο από 18 μήνες, και η οποία μάλιστα συνέπεσε ακριβώς με την πρώτη τουριστική περίοδο λειτουργίας του Ξενοδοχείου, προκάλεσαν βαρύτατες συνέπειες στα οικονομικά δεδομένα της επιχείρησης του Ξενοδοχείου και κατ’ επέκταση της εταιρείας.
Το επιχειρηματικό πλάνο καθώς και οι χρηματοοικονομικές προβλέψεις της εταιρείας ανετράπησαν ολοκληρωτικά και μεγάλου ύψους οφειλές – κατά κύριο λόγο- σε προμηθευτές του κατασκευαστικού κλάδου και το Ελληνικό Δημόσιο συσσωρεύτηκαν κατά την τελευταία αυτή τριετία, δίχως η Εταιρεία να καταφέρει να αντεπεξέλθει σε αυτές.
Επιπροσθέτως, εξαιτίας της ως άνω περιγραφείσας υπερημερίας της εταιρείας προς την εκπλήρωση των οικονομικών της υποχρεώσεων, ορισμένοι πιστωτές της προχώρησαν στην επίσπευση μέτρων αναγκαστικής εκτέλεσης τόσο σε βάρος της ακίνητης όσο και κατά της κινητής της περιουσίας της ίδιας και ενός μέλους της.
Εξαιτίας κατασχέσεων εις χείρας των ελληνικών χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων στα οποία διατηρούν τραπεζικούς λογαριασμούς έχουν δεσμευθεί όλοι οι τραπεζικοί λογαριασμοί των αιτούντων, προκαλώντας αδιαμφισβήτητα την οικονομική ασφυξία αυτών κατά την τελευταία διετία.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου