Τοπικές Ειδήσεις

Το Μελεκούνι, σαν στοιχείο της Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς

Με σημείο αιχμής τον ρόλο που παίζει το παραδοσιακό γλύκισμα της Ρόδου, το μελεκούνι, προγραμματίζεται μια μεγάλη διαδραστική εκδήλωση με στόχο να αναδειχθεί σαν στοιχείο της Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς.

Για το θέμα αυτό δόθηκε συνέντευξη Τύπου από τον αντιπεριφερειάρχη Πολιτισμού κ. Χρήστο Μπάρδο, τον πρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου Κοσκινιατών «Η ΚΑΛΛΙΘΕΑ» κ. Δημήτριο Μουστάκα και το μέλος του Συλλόγου κ. Χαράλαμπο Μαρνέρα.
Όπως τόνισε μεταξύ άλλων στην τοποθέτησή του, ο κ. Μπάρδος:
«Οι εντολές του περιφερειάρχη μας, κ. Γιώργου Χατζημάρκου, ήταν δύο. Η διάχυση των πολιτιστικών εκδηλώσεων σε όλα τα νησιά του Νοτίου Αιγαίου και η ποιοτική αναβάθμιση όλων των εκδηλώσεων που διοργανώνονται.
Σε αυτό το περιθώριο, διοργανώνεται μια μεγάλη διαδραστική εκδήλωση στις Πηγές Καλλιθέας, την προσεχή Κυριακή 7 Αυγούστου και ώρα 7μ.μ. με τίτλο: ‘Το Μελεκούνι, σαν στοιχείο της Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς’. Πρόκειται για μια ημερίδα πολιτιστικού ενδιαφέροντος».

Σύμφωνα με τον κ. Μπάρδο, ο Σύλλογος Κοσκινιατών έχει προσπαθήσει πολύ και κατάφερε να προσθέσει το Μελεκούνι της Ρόδου, στο μητρώο με τα προϊόντα της Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς ενώ γίνονται και σημαντικές προσπάθειες, για να μπει και στην λίστα των προϊόντων της ΟΥΝΕΣΚΟ.
Σε αυτή την προσπάθεια, αρωγός είναι η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.
Μιλώντας οι κ.κ. Μαρνέρας και Μουστάκας τόνισαν τις προσπάθειες που γίνονται ενώ στην ημερίδα θα μιλήσουν οι: Αγαπητός Ξάνθης, Νίκος Κωνσταντινίδης (πρόεδρος παροικιακών σωματείων) και Μανώλης Μοράρης (διατροφολόγος). Στην ημερίδα θα προβληθεί βίντεο με την παρασκευή του γλυκίσματος και θα διατεθούν μελεκούνια στους επισκέπτες.
«Για πρώτη φορά θα παρουσιαστεί μια ολοκληρωμένη σύνθεση για το μελεκούνι –όπως ακριβώς του ταιριάζει!», τόνισε ο αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου