Ειδήσεις

Επενδύσεις χωρίς επενδυτές: «Η περίπτωση της Αφάντου Ρόδου»

Η απόφαση επαναοριοθέτησης του αρχαιολογικού χώρου της Αφάντου δεν μπορεί να θεωρηθεί παρά ως ένα ακόμη δείγμα της εχθρικής στάσης της παρούσας κυβέρνησης σε κάθε είδους μεγάλη αναπτυξιακή τουριστική επένδυση. Η περίπτωση της Αφάντου αποτελεί μία από τις τρείς πλέον ολοκληρωμένες τουριστικές επενδύσεις μεγάλης κλίμακας πού διαχειρίζεται το ΤΑΙΠΕΔ μαζί με το πολύπαθο Ελληνικό και την Κασσιόπη στην Κέρκυρα. Και αυτό γιατί το ΚΑΣ και το Υπουργείο Πολιτισμού έχει ήδη από το 2014 εγκρίνει ομόφωνα το αναπτυξιακό σχέδιο θέτοντας συγκεκριμένους όρους που κάλυπταν το ζήτημα της προστασίας και της επίβλεψης κατά την διάρκεια της κατασκευής του έργου.

Προφανώς η κυβέρνηση -αλλά και οι τοπικοί βουλευτές του Σύριζα- που έσπευσε να δηλώσει ότι αυτή η σημαντική για τον Ελληνικό Τουρισμό επένδυση θα προχωρήσει κανονικά ίσως να πιστεύει οτι οι ιδιωτικές επενδύσεις μπορούν να γίνουν χωρίς επενδυτές…

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου