Ρεπορτάζ

Πώς θα λειτουργήσουν οι λαϊκές και οι εκκλησίες στη Ρόδο

Θα ανοίξουν οι λαϊκές αγορές στη Ρόδο το Σάββατο 6 Μαρτίου 2021. Αυτό δήλωσε στην «δημοκρατική» ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Εμπορίου, Εκκλησιαστικών Θεμάτων, Σχέσεων με την Εκκλησία, Θρησκευμάτων και Κοιμητηρίων κ. Θανάσης Στάμος: «Λόγω των έκτακτων μέτρων που ανακοινώθηκαν από την κυβέρνηση για την Ρόδο, οι λαϊκές θα γίνουν όλες στον Άγιο Δημήτριο επειδή είναι μια περιοχή ανοικτή και τηρεί τις προδιαγραφές που απαιτεί η νομοθεσία».

Αναφορικά με την τέλεση των μυστηρίων λόγω των μέτρων προστασίας στο νησί της Ρόδου -σύμφωνα με πληροφορίες- θα γίνονται μόνον οι κηδείες με συμμετοχή έως 9 ατόμων.
Οι ναοί θα είναι κλειστοί και οι λειτουργίες θα γίνονται κεκλεισμένων των θυρών.
Αυτό ισχύει και για τα μνημόσυνα, ενώ μπορούν να τελεστούν μόνον τρισάγια.
Ειδικά για το προσεχές Σάββατο (Ψυχοσάββατο) δεν θα τελεστεί εσπερινός στις εκκλησίες.
Παρά το γεγονός πως είναι μια ιδιαίτερη ημέρα για τους ορθοδόξους χριστιανούς, οι ναοί θα τελέσουν τις θείες λειτουργίες κεκλεισμένων των θυρών.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου