Ρεπορτάζ

Ανατέθηκε η εκπόνηση οικονομοτεχνικής μελέτης βιωσιμότητας στην ΔΕΡΜ ΑΕ

Με απόφαση που εξέδωσε χθες ο πρόεδρος της ΔΕΡΜ ΑΕ κ. Γιάννης Ιατρίδης εγκρίθηκε η εκπόνηση οικονομοτεχνικής μελέτης βιωσιμότητας, αξίας 6200 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α., με τη διαδικασία της απευθείας ανάθεσης και ανατέθηκε η εκτέλεσή της στον κ. Χαράλαμπο Λουκαρά.

Οπως έγινε γνωστό η διαδικασία αποτελεί προαπαιτούμενο προκειμένου να αιτιολογηθεί η ανάγκη αυξήσεως του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας.
Η έκθεση ειδικότερα θα έλθει προς έγκριση σε συνεδρίαση της γενικής συνέλευσης της εταιρείας και ακολούθως θα εκτεθεί για τη λήψη απόφασης στο δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Ρόδου.
Θυμίζουμε ότι το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας αποφάσισε ήδη την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας, κατ’ εφαρμογή των διατάξεων των άρθρων 17 και 18 του ν. 4548/2018, δια της μετοχοποίησης κάθε ποσού που οφείλει η εταιρεία προς τον Δήμο Ρόδου από μισθώματα για τη χρήση των ακινήτων που της έχουν παραχωρηθεί και τα οποία ανέρχονται – κατ’ ελάχιστο – στο ποσό των 1.307.157,92 ευρώ, δια της έκδοσης τόσων νέων ονομαστικών μετοχών, ονομαστικής αξίας δέκα (10) Ευρώ εκάστης, όσες και το τελικό κεφαλαιοποιούμενο ποσό, πλέον ή έλαττον, οι οποίες θα αναληφθούν στο σύνολό τους από τον Δήμο Ρόδου, και τροποποίηση του σχετικού άρθρου 5 του καταστατικού της εταιρείας.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου