Τοπικές Ειδήσεις

Συνεδρίασε η Διοίκηση του Ε.Κ.Ρ, τη Δευτέρα, 03/02/2020

Συνεδρίασε τη Δευτέρα, 03/02/2020 η Διοίκηση του Ε.Κ.Ρ. Στην αρχή της συνεδρίασης τιμήθηκε η μνήμη του Γεωργίου Ορφανού, ο οποίος έφυγε πρόσφατα από τη ζωή. Ο Πρόεδρος του Ε.Κ.Ρ Σάββας Χατζησάββας αναφέρθηκε στη δράση και τους αγώνες που έδωσε ο συνάδελφος ως Μέλος της Διοίκησης του Ε.Κ.Ρ, ως Πρόεδρος του Σωματείου Σερβιτόρων Ρόδου και ιδρυτικό μέλος και πρώτος Πρόεδρος του ενοποιημένου Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ρόδου και τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή.

Στη συνέχεια η Διοίκηση του Ε.Κ.Ρ αποφάσισε να πραγματοποιηθεί το Απολογιστικό Συνέδριο του Ε.Κ.Ρ, την Τετάρτη, 19/02/2020. Στο Συνέδριο θα συζητηθούν ο Διοικητικός και Οικονομικός Απολογισμός του 2019 και ο Προγραμματισμός Δράσης και ο Οικονομικός Προϋπολογισμός του 2020.

Η Διοίκηση συζήτησε αναλυτικά τη νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης για την αλλαγή του ασφαλιστικού. Εξέφρασε την πλήρη αντίδρασή της σ’ αυτά που πρόκειται να νομοθετηθούν, τα οποία θα είναι εις βάρος των ασφαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζομένων και των συνταξιούχων, αφού δεν καταργούν τις προηγούμενες νομοθετικές ρυθμίσεις του Νόμου Κατρούγκαλου, δεν αυξάνουν τις συντάξεις, οδηγούν μακροπρόθεσμα στην κατάργηση των επικουρικών συντάξεων και των εφάπαξ και οδηγούν τους εργαζόμενους στην ιδιωτική ασφάλιση.

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ρόδου θα βρίσκεται σε αγωνιστική ετοιμότητα και σε συντονισμό με τη ΓΣΕΕ, τις Ομοσπονδίες και τα Εργατικά Κέντρα να προκηρύξει απεργιακές κινητοποιήσεις.

Στη συνέχεια επιβεβαιώθηκε η πάγια και αδιαπραγμάτευτη θέση του Ε.Κ.Ρ για την προστασία της Πρώτης Κατοικίας των φτωχών λαϊκών στρωμάτων και θα στηρίξει με κάθε τρόπο όσους εργαζόμενους ή ανέργους αντιμετωπίσουν το επόμενο διάστημα προβλήματα για την προστασία της.

Τέλος η Διοίκηση συζήτησε το θέμα της απόλυση των εργαζομένων της ΔΕΥΑΡ, που προέρχονται από τις ΔΕΥΑ Ιαλυσού και Αρχαγγέλου και εξέφρασε τη στήριξή της στον αγώνα τους, να παραμείνουν στην δουλειά τους, αφού καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου