Ρεπορτάζ

Νέα Αγορά και Ρομά στο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου

Επαναφέρει προς συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου (και μάλιστα στα θέματα εντός ημερήσιας διάταξης) ο δήμαρχος κ. Φώτης Χατζηδιάκος, το θέμα με τις μισθώσεις των δημοτικών καταστημάτων της Νέας Αγοράς. Όπως έγραψε η «δ» στην προηγούμενη συνεδρίαση, ελήφθη απόφαση για να προχωρήσει η πρόταση της δημοτικής αρχής και μάλιστα με την ευχέρεια της έκδοσης πρωτοκόλλων διοικητικής αποβολής (εξώσεις), άμεσα.
Ωστόσο, μετά την προσφυγή του επικεφαλής της παράταξης ΡΟΠΟΑΝ κ. Γιώργου Υψηλάντη στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου που είχε ως συνέπεια την ακύρωση των σχετικών αποφάσεων, η δημοτική αρχή επιχειρεί να επαναφέρει το θέμα στην συνεδρίαση της ερχόμενης Πέμπτης, 7 Φεβρουαρίου, στις 7:00 το βράδυ.
Πληροφορίες ανέφεραν χτες πως οι καταστηματάρχες θα βρίσκονται στην συνεδρίαση για να υπεραμυνθούν της εκπεφρασμένης –εξ αρχής- θέσης τους, ότι δεν δέχονται ιδιώτη.
«Εμείς θα επιμείνουμε ότι δεν θέλουμε ιδιώτη. Μπορεί να βρεθεί άλλη λύση για την αξιοποίηση της Νέας Αγοράς, με τον Δήμο Ρόδου κι εμάς –που μπορούμε να συμμετάσχουμε οικονομικά με τον όρο να αποδεχτεί την ανανέωση των μισθώσεών μας», δήλωσε χτες στην «δ» ο πρόεδρος του Συλλόγου Καταστηματαρχών κ. Παναγιώτης Κατσιδώνης.
Για σήμερα πάντως έχει προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί γενική συνέλευση των καταστηματαρχών για να λάβουν τις αποφάσεις τους, ενόψει της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου. Στην πρότασή της, η δημοτική αρχή, ζητά από το Σώμα την έγκριση της γνωμοδότησης της νομικής υπηρεσίας και την ανάκληση προηγούμενων αποφάσεων του δημοτικού συμβουλίου, μέσα στο 2018, και ειδικά της τελευταίας ως προς το αποφασιστικό της σκέλος.
Για τη μετεγκατάσταση των ΡΟΜΑ
Στην ίδια συνεδρίαση, θα έρθει προς συζήτηση και έγκριση, το επίσης επίμαχο ζήτημα της «Μετεγκατάστασης ειδικών κοινωνικών ομάδων (ΡΟΜΑ), σύμφωνα με την παρ. 1 του άρθρου 159 του νόμου 4483/2017». Εισηγητής του θέματος, μάλιστα, στο δ.σ. θα είναι ο ίδιος ο δήμαρχος, κ. Φώτης Χατζηδιάκος. Παράλληλα, έρχεται προς έγκριση και ο «Πρότυπος Εσωτερικός Κανονισμός Διαχείρισης και Λειτουργίας Οργανωμένου Χώρου Προσωρινής Μετεγκατάστασης Ρομά». Σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν κληθεί οι ΡΟΜΑ της περιοχής μας, να παραστούν στην συνεδρίαση καθώς φαίνεται πως η δημοτική αρχή θέλει να κλείσει το κεφάλαιο όσο το δυνατό συντομότερα –έχοντας το βλέμμα στραμμένο και στις εκλογές.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου