Ειδήσεις

Οι επαναπροσλήψεις «καίνε» τους ξεν/λήλους

Σε αναμονή τελεί η διοίκηση του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ρόδου για τις προσλήψεις των εργαζόμενων στα ξενοδοχεία του νησιού μας φέτος.
«Έχουμε καταθέσει 2000 αιτήσεις στα ξενοδοχεία για τις προσλήψεις των εργαζόμενων. Περιμένουμε τις απαντήσεις προκειμένου να καθορίσουμε τις επόμενες κινήσεις μας», δήλωσε ο πρόεδρος του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων κ. Θανάσης Σταμούλης και πρόσθεσε πως η προθεσμία που έχει δοθεί στους ξενοδόχους προκειμένου να απαντήσουν για τον αριθμό των προσλήψεων παλαιού προσωπικού λήγει στο τέλος του τρέχοντος μηνός.
Επισημαίνεται πως σε ορισμένες περιπτώσεις οι αιτήσεις επαναπροσλήψεων κατατέθηκαν μέσω… εξωδίκων δηλώσεων.

Ο κ. Θανάσης Σταμούλης αναφέρθηκε και στο απολογιστικό συνέδριο της Ομοσπονδίας Ξενοδοχοϋπαλλήλων που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, στις 11 Φεβρουαρίου. Στο συνέδριο θα γίνει συζήτηση για όλα τα προβλήματα που ταλανίζουν τους εργαζόμενους στις τουριστικές επιχειρήσεις.
«Εμείς θα θέσουμε θέμα της μερικής απασχόλησης στα ξενοδοχεία. Υπάρχουν εργαζόμενοι που προσλαμβάνονται για να δουλεύουν τέσσερις ώρες αλλά καταλήγουν να απασχολούνται πολύ περισσότερο χωρίς ασφάλιση και τις ανάλογες αποδοχές», δήλωσε ο κ. Θανάσης Σταμούλης και πρόσθεσε πως το θέμα αυτό θα αντιμετωπιστεί μόνο με την εντατικοποίηση των ελέγχων στα ξενοδοχεία.
«Ζητάμε περισσότερους και πιο εντατικούς ελέγχους στα ξενοδοχεία. Αυτό προϋποθέτει όμως και την ενίσχυση των αρμοδίων υπηρεσιών με προσωπικό», τόνισε ο κ. Θανάσης Σταμούλης.

«Αίτημά μας είναι να αντιμετωπιστεί και το πρόβλημα της εργασίας χωρίς ασφάλιση. Πιστεύω πως θα συμμορφωθούν οι ξενοδόχοι φέτος γιατί το πρόστιμο ύψους 12.500 ευρώ για κάθε άτομο που απασχολούν μη νόμιμα είναι πολύ υψηλό», είπε ο κ. Σταμούλης.
Στο συνέδριο της Ομοσπονδίας θα γίνει συζήτηση και για τις συμβάσεις εργασίας των ξενοδοχοϋπαλλήλων που έχουν υπογραφεί πρόσφατα σε κεντρικό και σε τοπικό επίπεδο.

«Έχουμε δεχθεί κριτική από ορισμένους για την υπογραφή της τοπικής σύμβασης εργασίας. Η πλειοψηφία των εργαζομένων έχει εγκρίνει την κίνησή μας και για το λόγο αυτό είμαστε πολύ χαρούμενοι. Σώσαμε για μια φορά την παρτίδα και διασφαλίσαμε την απασχόληση και τις αποδοχές των ξενοδοχοϋπαλλήλων», τόνισε ο κ. Σταμούλης και πρόσθεσε πως αν η σεζόν πάει καλά, θα διατηρηθούν και οι θέσεις εργασίας στον τουριστικό τομέα.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου