ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Οι επαναπροσλήψεις «καίνε» τους ξεν/λήλους

news room 2 λεπτά ανάγνωση
Σταμούλης Θανάσης

Σε αναμονή τελεί η διοί­κηση του Σωμα­τείου Ξενο­δο­χο­ϋ­παλ­λή­λων Ρόδου για τις προ­σλή­ψεις των εργα­ζό­με­νων στα ξενο­δο­χεία του νησιού μας φέτος.

«Έχουμε κατα­θέ­σει 2000 αιτή­σεις στα ξενο­δο­χεία για τις προ­σλή­ψεις των εργα­ζό­με­νων. Περι­μέ­νουμε τις απα­ντή­σεις προ­κει­μέ­νου να καθο­ρί­σουμε τις επό­με­νες κινή­σεις μας», δήλωσε ο πρό­ε­δρος του Σωμα­τείου Ξενο­δο­χο­ϋ­παλ­λή­λων κ. Θανάσης Στα­μού­λης και πρό­σθεσε πως η προ­θε­σμία που έχει δοθεί στους ξενο­δό­χους προ­κει­μέ­νου να απα­ντή­σουν για τον αριθμό των προ­σλή­ψεων παλαιού προ­σω­πι­κού λήγει στο τέλος του τρέ­χο­ντος μηνός.

Επι­ση­μαί­νε­ται πως σε ορι­σμέ­νες περι­πτώ­σεις οι αιτή­σεις επα­να­προ­σλή­ψεων κατα­τέ­θη­καν μέσω… εξω­δί­κων δηλώ­σεων.

Ο κ. Θανάσης Στα­μού­λης ανα­φέρ­θηκε και στο απο­λο­γι­στικό συνέ­δριο της Ομο­σπον­δίας Ξενο­δο­χο­ϋ­παλ­λή­λων που θα πραγ­μα­το­ποι­η­θεί στην Αθήνα, στις 11 Φεβρουα­ρίου. Στο συνέ­δριο θα γίνει συζή­τηση για όλα τα προ­βλή­ματα που ταλα­νί­ζουν τους εργα­ζό­με­νους στις του­ρι­στι­κές επι­χει­ρή­σεις.

«Εμείς θα θέσουμε θέμα της μερικής απα­σχό­λη­σης στα ξενο­δο­χεία. Υπάρ­χουν εργα­ζό­με­νοι που προ­σλαμ­βά­νο­νται για να δου­λεύ­ουν τέσ­σε­ρις ώρες αλλά κατα­λή­γουν να απα­σχο­λού­νται πολύ περισ­σό­τερο χωρίς ασφά­λιση και τις ανά­λο­γες απο­δο­χές», δήλωσε ο κ. Θανάσης Στα­μού­λης και πρό­σθεσε πως το θέμα αυτό θα αντι­με­τω­πι­στεί μόνο με την εντα­τι­κο­ποί­ηση των ελέγχων στα ξενο­δο­χεία.

«Ζητάμε περισ­σό­τε­ρους και πιο εντα­τι­κούς ελέγ­χους στα ξενο­δο­χεία. Αυτό προ­ϋ­πο­θέ­τει όμως και την ενί­σχυση των αρμο­δίων υπη­ρε­σιών με προ­σω­πικό», τόνισε ο κ. Θανάσης Στα­μού­λης.

«Αίτημά μας είναι να αντι­με­τω­πι­στεί και το πρό­βλημα της εργα­σίας χωρίς ασφά­λιση. Πιστεύω πως θα συμ­μορ­φω­θούν οι ξενο­δό­χοι φέτος γιατί το πρό­στιμο ύψους 12.500 ευρώ για κάθε άτομο που απα­σχο­λούν μη νόμιμα είναι πολύ υψηλό», είπε ο κ. Στα­μού­λης.

Στο συνέ­δριο της Ομο­σπον­δίας θα γίνει συζή­τηση και για τις συμ­βά­σεις εργα­σίας των ξενο­δο­χο­ϋ­παλ­λή­λων που έχουν υπο­γρα­φεί πρό­σφατα σε κεντρικό και σε τοπικό επίπεδο.

«Έχουμε δεχθεί κριτική από ορι­σμέ­νους για την υπο­γραφή της τοπικής σύμ­βα­σης εργα­σίας. Η πλειο­ψη­φία των εργα­ζο­μέ­νων έχει εγκρί­νει την κίνησή μας και για το λόγο αυτό είμαστε πολύ χαρού­με­νοι. Σώσαμε για μια φορά την παρτίδα και δια­σφα­λί­σαμε την απα­σχό­ληση και τις απο­δο­χές των ξενο­δο­χο­ϋ­παλ­λή­λων», τόνισε ο κ. Στα­μού­λης και πρό­σθεσε πως αν η σεζόν πάει καλά, θα δια­τη­ρη­θούν και οι θέσεις εργα­σίας στον του­ρι­στικό τομέα.

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.