Ειδήσεις

«Ζεσταίνουν» τα τρακτέρ και οι αγρότες της Ρόδου

Ετοιμοι να προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις είναι οι αγρότες που δραστηριοποιούνται στο νησί μας και αντιδρούν στις αποφάσεις που έχουν ληφθεί από την κυβέρνηση για την φορολόγησή τους.
Η οριστική απόφαση για την έναρξη των κινητοποιήσεων αναμένεται να ληφθεί στη γενική συνέλευση των αγροτών που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 8 Φεβρουαρίου, στην Απολακκιά.

«Στη λαϊκή συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 8 Φεβρουαρίου, θα οριστικοποιήσουμε τις αποφάσεις μας για τις κινητοποιήσεις που θα κάνουμε», δήλωσε ο εκπρόσωπος των αγροτών μας κ. Γιώργος Σαββίδης.
Σε ερώτηση σχετικά με την εισήγηση που θα κάνει στην γενική συνέλευση, ο κ. Σαββίδης δήλωσε:
«Θα περιγράψω την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στον αγροτικό τομέα και θα αναφερθώ και στα προβλήματα που έχουν οδηγήσει αρκετούς συναδέλφους σε αδιέξοδο. Δεν μπορώ να επιβάλω τις απόψεις μου. Η απόφαση θα προκύψει μετά τη συζήτηση που θα γίνει».

Οι αγρότες της περιοχής μας παρακολουθούν τις εξελίξεις στην υπόλοιπη Ελλάδα και διαπιστώνουν πως η κατάσταση είναι έκρυθμη.
Επισημαίνεται πως οι αγρότες σε αρκετούς νομούς της χώρας έχουν προχωρήσει ήδη σε κινητοποιήσεις και παρέταξαν τα τρακτέρ τους στο εθνικό οδικό δίκτυο.
«Είμαστε σε επικοινωνία με τους αγρότες των Σερρών που έχουν ξεκινήσει κινητοποιήσεις. Τα αιτήματα με τους συναδέλφους είναι κοινά. Όλοι μας αναζητούμε λύσεις στα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί», δήλωσε ο κ. Σάββίδης.

Σε ερώτηση αν μπορούν οι αγρότες να αντέξουν τα μέτρα που τέθηκαν σε ισχύ, ο κ. Σαββίδης δήλωσε:
«Είμαστε προβληματισμένοι με τα μέτρα που έχουν τεθεί σε εφαρμογή. Δεν μπορούμε να αντέξουμε τους φόρους που επιβάλλονται», δήλωσε ο κ. Σαββίδης. Οι αγρότες του νομού ζητούν, μεταξύ άλλων, η καθιέρωση βιβλίων εσόδων εξόδων να μην αφορά συναδέλφους τους με ετήσιο τζίρο έως 40.000 ευρώ, αφορολόγητο οικογενειακό εισόδημα 20.000 ευρώ που θα προσαυξάνεται κατά 5.000 ευρώ για κάθε παιδί, «κούρεμα» 30% και για ύψος δανείων έως 200.000 ευρώ των φτωχών αγροτοκτηνοτρόφων και ψαράδων, που αφορούν την επαγγελματική τους δραστηριότητα, αφορολόγητο πετρέλαιο, κατώτατες εγγυημένες τιμές στα γεωργικά προϊόντα και κατάργηση όλων των άμεσων και έμμεσων περιορισμών της αγροτικής και κτηνοτροφικής παραγωγής, που επιβάλλει η ΚΑΠ.

Απαντήσεις στα ζητήματα που προβληματίζουν τους αγρότες αναμένεται να δώσει νέα διευκρινιστική εγκύκλιος που θα δημοσιοποιηθεί σε λίγες ημέρες, όπως έχει δηλώσει ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Αθανάσιος Τσαυτάρης.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου