Σε συμβολική κατάληψη του Δημαρχείου θα προβούν σήμερα οι εργαζόμενοι στο Δήμο Ρόδου, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα επώδυνα κυβερνητικά μέτρα.
Σχετικά εκδόθηκε χθες από το Σωματείο Υπαλλήλων του Δήμου Ρόδου η ακόλουθη ενημερωτική ανακοίνωση:
Στο πλαίσιο της απόφασης του Γενικού Συμβουλίου της ΠΟΕ-ΟΤΑ, το Δ.Σ. του Συλλόγου Υπαλλήλων Δήμου Ρόδου,  σας καλεί την Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2015 σε Συμβολική Κατάληψη του Δημαρχείου από τις 10.00 το πρωί μέχρι τη 1.00 το μεσημέρι. Κατά τη διάρκεια της κατάληψης θα πραγματοποιήσουμε Συνέλευση-Συγκέντρωση για ενημέρωση των μελών μας.
Σκοπός της Συνέλευσης – Συγκέντρωσης είναι να ενημερωθούμε αναλυτικά για τα νέα μέτρα και να προετοιμαστεί ο κλάδος με τον καλύτερο τρόπο για την αντίδραση και τη μαζική συμμετοχή των εργαζομένων στις κάθε μορφής κινητοποιήσεις το αμέσως επόμενο διάστημα και κυρίως για την 24ωρη Απεργία στις 12/11/15 .
Το επόμενο χρονικό διάστημα η νέα καταιγίδα μνημονιακών μέτρων που θα φέρει για ψήφιση η συγκυβέρνηση, θα πρέπει για μια ακόμη φορά να μας βρει ενωμένους και αποφασιστικούς να διεκδικήσουμε… το αυτονόητο. Τη δουλειά μας, τον μισθό μας, την σύνταξή μας, την υγειονομική μας περίθαλψη, το μέλλον των παιδιών μας… την ίδια τη ζωή μας!!!
Επιχειρείται η κατάργηση κάθε έννοιας αξιοπρεπούς αμοιβής για την εργασία και την ανθρώπινη διαβίωση και η αντικατάσταση της Κοινωνικής Ασφάλισης με το ποιο συντηρητικό-νεοφιλελεύθερο μοντέλο ασφάλισης, που μόνο θα πληρώνεις και ποτέ δεν θα παίρνεις.
Η «Επιτροπή Σοφών» με το πόρισμά της προαναγγέλλει το τέλος της Κοινωνικής Ασφάλισης και τη δημιουργία ενός νέου ασφαλιστικού οικοδομήματος, κεφαλαιοποιητικού χαρακτήρα κατά τα πρότυπα των Ιδιωτικών Ασφαλιστικών Εταιρειών. Το ποσοστό αναπλήρωσης προτείνεται στο 55%, ενώ τα δε εισοδηματικά κριτήρια εάν δεν μπουν σήμερα περιμένουν «στη γωνία» να εφαρμοστούν, αφού με 27% ανεργία κανένα ασφαλιστικό σύστημα δεν επιβιώνει, ενώ η αναδιανεμητική φιλοσοφία του νέου συστήματος θα σε αναγκάζει σε περισσότερα χρόνια εργασίας.
Το νέο μισθολόγιο που θα εφαρμοστεί από την 1-1-2016 προβλέπει νέες μειώσεις μισθών σε ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ και πάγωμα της μισθολογικής εξέλιξης , ενώ θα συνδυαστεί με ένα νέο σύστημα αξιολόγησης που θα συνδεθεί με το ύψος των αποδοχών, γεγονός που θα οδηγήσει έμμεσα σε νέα μείωση μισθών μιας και αναφερόμαστε σε «Μνημονιακή Μεταρρύθμιση»!!!
Ταυτόχρονα, η πλήρης απαγόρευση προσλήψεων στους Ο.Τ.Α. και ειδικά στις Κοινωνικές, Προνοιακές και Ανταποδοτικές Υπηρεσίες έχει οδηγήσει σε ένα «τσουνάμι» ιδιωτικοποιήσεων σε όλη τη χώρα που μόνο τυχαίο δεν είναι!!! Σε συνδυασμό και με την ενέργεια της κυβέρνησης να περάσει διάταξη στο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα όπου σε όποια «Σύμβαση Παραχώρησης» γίνεται σε ιδιώτες (π.χ. λιμάνι-Cosco, Ελληνικό, ΟΛΠ, Αεροδρόμια κ.λπ.) δεν θα υποχρεούνται στην καταβολή των Δημοτικών Τελών, γίνεται ξεκάθαρο πως βούληση της κυβέρνησης δεν είναι ο Δημόσιος και Κοινωνικός χαρακτήρας των υπηρεσιών των Ο.Τ.Α. ούτε η οικονομική βιωσιμότητά τους!!! Πρώτος στόχος είναι η ελάφρυνση των ιδιωτών από περαιτέρω οικονομικά βάρη, όπως θεωρούν τα ανταποδοτικά τέλη των Δήμων, αλλά και η εκχώρηση των υπηρεσιών καθαριότητας σε εργολάβους.
Συνάδελφοι,
Δεν μπορούμε άλλο να αφήνουμε άλλους να αποφασίζουν για εμάς χωρίς εμάς, η μαζική συμμετοχή μας στην  κινητοποίηση της Τετάρτης 4 Νοεμβρίου στις 10.00 το πρωί στο Δημαρχείο,  να σηματοδοτήσει την συνέχιση των αγώνων ενάντια στα παλιά και νέα μνημόνια που μας επιβάλλουν.
Οι συνάδελφοι στα τοπικά διαμερίσματα μπορούν να προχωρήσουν στα εκεί κοινοτικά γραφεία.
ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ !!!
Για το Δ.Σ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΦΩΤΗΣ ΜΠΑΚΙΡΗΣ                            Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΩΡΑΙΤΗΣ

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ