Εκτός ελέγχου κινδυνεύει να βγει η κατάσταση στη Μυτιλήνη από την απεργία της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας, την ώρα που χιλιάδες πρόσφυγες συνεχίζουν να καταφθάνουν στις ακτές του νησιού του ανατολικού Αιγαίου.

Από τους σχεδόν 12.000 πρόσφυγες που βρίσκονται αυτή τη στιγμή στο νησί της Μυτιλήνης, σχεδόν οι 7.000 έχουν ήδη λάβει τα απαιτούμενα έγγραφα και βρίσκονται στο λιμάνι, αναμένοντας ένα πλοίο το οποίο θα τους μεταφέρει στον Πειραιά. Ωστόσο, η δεύτερη 48ωρη απεργία της ΠΝΟ έχει καθηλώσει τα πλοία που καθημερινά μετέφεραν τους πρόσφυγες και τους μετανάστες στην Αθήνα.

Η ΠΝΟ απέρριψε το αίτημα για εξαίρεση των πλοίων τα οποία πραγματοποιούσαν τα συγκεκριμένα δρομολόγια και σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής δεδομένα τα πλοία θα παραμείνουν δεμένα μέχρι τις 06:00 το πρωί της Παρασκευής.

Κάτοικοι του νησιού και τοπική αυτοδιοίκηση κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για τις ασφυκτικές συνθήκες που διαμορφώνονται στη Λέσβο.

Το γόρδιο δεσμό της νέας 48ωρης απεργίας της ΠΝΟ θα επιχειρήσει να λύσει ο αρμόδιος υπουργός Ναυτιλίας, Θοδωρής Δρίτσας, ο οποίος μέχρι στιγμής φαίνεται πως δεν είναι διατεθειμένος να καταφύγει στη λύση της πολιτικής επιστράτευσης των απεργών εξαιτίας της κατάστασης στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, καθώς από το περιβάλλον του σημειώνεται ότι μία τέτοια απόφαση θα διέκοπτε κάθε δίαυλο επικοινωνίας της κυβέρνησης με την ΠΝΟ.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ