«Δεν υπάρχουν περιθώρια να κάνουμε αλλιώς», «δεν υπάρχει άλλος δρόμος», «οφείλουμε να το πάμε μέχρι τέλος» τόνισε μεταξύ άλλων ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης μιλώντας στο ραδιοσταθμό «Στο Κόκκινο», αναφορικά με τα μέτρα που ψήφισε η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της αυθαίρετης δόμησης και την αναδιάρθρωση της λειτουργίας της Πολιτικής Προστασίας.

Σε ό,τι αφορά τον καταμερισμό ευθυνών ανέφερε ότι ήδη εκπονείται πόρισμα που θα βγει «συντεταγμένα με προσεκτικό τρόπο» για να έχει και αξία όχι μόνο για επικοινωνιακή εκτόνωση «αλλά για να βγάλουμε τα πιο χρήσιμα και πιο σωστά αποτελέσματα». Ακόμη ανέφερε ότι ένα μεγάλο μέρος του σχεδίου που θα παρουσιαστεί τις επόμενες μέρες από την κυβέρνηση για την αναθεώρηση της Πολιτικής Προστασίας έχει αρχίσει να το επεξεργάζεται το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και το Κέντρο Μελετών Ασφάλειας πριν από την τραγωδία.

Επίσης υπενθύμισε ότι για θέματα δομημένου Περιβάλλοντος ο σχετικός νόμος του 2017 του υπουργείου Περιβάλλοντος «έριξε μια μπάρα», δεν επιτρέπει νομιμοποιήσεις ακινήτων μετά το 2011 σε ρέματα, δασική περιοχή, αιγιαλό, αναδασωτέα περιοχή, ενώ αναφέρθηκε στη λειτουργία και των παρατηρητριών δόμησης για να αντιμετωπιστεί και το θέμα των αρμοδιοτήτων και των αλληλοεπικαλύψεων στο θέμα της κατεδάφισης αυθαιρέτων που είχαν μέχρι τώρα Δήμος και Αποκεντρωμένη Διοίκηση.

Τέλος, για τις 3.500 τελεσίδικες αποφάσεις κατεδαφίσεων αυθαιρέτων, είπε πως γι’ αυτές τις περιπτώσεις χρειάστηκε πολυετής αναμονή δέκα έως και 20 χρόνια για να τελεσιδικήσουν. «Είναι αφέλεια να θεωρούμε ότι 3.500 αυθαίρετα θα κατεδαφιστούν τους επόμενους μήνες» εξήγησε ο υπουργός «γι’ αυτό προτεραιοποιούμε».

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ