Τοπικές Ειδήσεις

Επιστολή στους βουλευτές Δωδεκανήσου των πρακτόρων yachting

Επιστολή στους βουλευτές Δωδεκανήσου απέστειλαν οι πράκτορες yachting οι οποίοι δραστηριοποιούνται στη Δωδεκάνησο,  στην οποία εκφράζουν την αγωνίας  όλων των επιχειρήσεων που ασχολούνται με τον συγκεκριμένο κλάδο.

Η επιστολή;

Αξιότιμοι κύριοι Βουλευτές των Δωδεκανήσων,

Σε συνέχεια της επιστολής που σας εστάλη στις 21/05/2020 από μερίδα συντοπιτών ναυτικών πρακτόρων σχετικά με τον κλάδο του yachting ο οποίος πλήττεται σοβαρά εξαιτίας των πρωτόγνωρων συνθηκών που όλοι βιώνουμε λόγω της πανδημίας του COVID-19, θα θέλαμε να επισημάνουμε τα παρακάτω:

1. Το κυριότερο χαρακτηριστικό του συγκεκριμένου κλάδου είναι η επαφή με τη θάλασσα, τη φύση αλλά και η επιθυμία των επιβαινόντων να ανακαλύψουν και να γευτούν απομονωμένες παραλίες μακριά από τον συνωστισμό και την πολυκοσμία που αποτελούν τη μεγαλύτερη απειλή για την μετάδοση του ιού.

2. Οι ιδιοκτήτες των θαλαμηγών που επισκέπτονται την περιοχή μας στην πλειοψηφία τους, είναι ευκατάστατοι επιχειρηματίες που ανησυχούν ιδιαίτερα για την προσωπική τους υγεία καθώς και ενδιαφέρονται για την ευημερία και την καλοπέραση τους!. Αυτό σημαίνει ότι είναι άνθρωποι πρόθυμοι να ακολουθήσουν όλες τις ενδεδειγμένες οδηγίες για τη πρόληψη και την αποφυγή της διασποράς του COVID-19, αλλά και να τηρήσουν απαρέγκλιτα όλα τα μέτρα που θα τους υποδειχθούν.

3. Επειδή όλα τα Ελληνικά Νησιά έτσι και τα ακριτικά Δωδεκάνησα έχουν συνδέσει την ευημερία τους με τον τουρισμό, είναι επιτακτική ανάγκη να ληφθούν άμεσες αποφάσεις για την ανάπτυξη τους, και να δοθεί προτεραιότητα στον θαλάσσιο τουρισμό που εγκυμονεί τον μικρότερο κίνδυνο, αλλά και ταυτόχρονα αποφέρει τα περισσότερα οικονομικά οφέλη για τον τόπο μας.

Για τους παραπάνω λόγους, παρακαλούμε για την δική σας συνδρομή και ενέργειες ώστε να επιτραπεί το συντομότερο δυνατό ο κατάπλους των ιδιωτικών και επαγγελματικών σκαφών αναψυχής από το εξωτερικό!.

Όλοι οι επιχειρηματίες περιμένουν μία ξεκάθαρη και σίγουρη προοπτική δεδομένου ότι είμαστε ήδη στις αρχές Ιουνίου και οι οικονομικές υποχρεώσεις είναι δυσβάσταχτες! Θα είναι λάθος και άδικο να βρεθούμε προ εκπλήξεων και σε οικονομική ασφυξία εν μέσω θερινής περιόδου με κλειστά τα θαλάσσια σύνορα μας!

Με εκτίμηση,

ALFAMARITIME LTD – ΚΑΣΣΕΝΤ ΧΑΡΜΠ (ΡΟΔΟΣ)

KRONOS YACHT AGENCY – ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΥ (ΡΟΔΟΣ)

TRAVEL WAY – ΚΑΜΠΟΥΡΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ (ΚΩΣ)

ASTORIA TRAVEL – ΚΑΜΑΡΑΤΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ (ΠΑΤΜΟΣ)

KALYMNIA YACHTING – ΚΑΠΑΔΑΚΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ (ΚΑΛΥΜΝΟΣ)

GREEK YACHT SERVICES – ΚΑΣΤΗΣ ΔΙΜΗΤΡΙΟΣ (ΛΕΡΟΣ)

SIMI TOURS – ΣΥΚΑΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ (ΣΥΜΗ)

STEFANAKIS TRAVEL SERVICES – ΣΤΕΦΑΝΑΚΗΣ ΣΤΕΛΙΟΣ (ΤΗΛΟΣ)

NISYRIAN TRAVEL – ΧΑΡΤΟΦΥΛΗΣ ΔΙΜΗΤΡΙΟΣ (ΝΙΣΥΡΟΣ)

PAPOUTSIS TRAVEL – ΠΑΠΟΥΤΣΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ (ΚΑΣΤΕΛΛΟΡΙΖΟ)

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου