Ρεπορτάζ

Δεκτή η επικύρωση της συμφωνίας εξυγίανσης ξενοδοχειακής εταιρείας της Ρόδου

Με απόφαση, που εξέδωσε χθες το Πολυμελές Πρωτοδικείο Ρόδου, με την διαδικασία της εκούσιας δικαιοδοσίας, έγινε δεκτή η αίτηση γνωστής ξενοδοχειακής εταιρείας της Ρόδου για την επικύρωση της συμφωνίας εξυγίανσης της.

Με την ίδια απόφαση απορρίφθηκαν οι ασκηθείσες κύριες παρεμβάσεις της ΑΑΔΕ, του ΕΦΚΑ και του ΕΤΕΑΕΠ.
Η εταιρεία ιδρύθηκε το 1990 και έχει ως αντικείμενο της ξενοδοχειακές και τουριστικές επιχειρήσεις και μέχρι το 2014 διαχειριζόταν τρεις ιδιόκτητες ξενοδοχειακές μονάδες.
Μετά την απόσχιση δύο μονάδων που πλέον ανήκουν σε αποσχισθείσα συνδεδεμένη επιχείρηση η εταιρεία διαχειρίζεται μόνο ένα ξενοδοχείο.
Οι βασικοί λόγοι της οικονομικής δυσκολίας της είναι τα προβλήματα στην υλοποίηση της επένδυσης κατασκευής των νέων ξενοδοχειακών μονάδων που αφορούσαν κυρίως στη σχέση με τους κατασκευαστές – εργολάβους αλλά και στην προβληματική διαχείριση κατά την περίοδο αυτή για την οποία σήμερα διενεργείται διαχειριστικός έλεγχος, καθυστέρηση στην είσπραξη της επιχορήγησης που επιβάρυνε με υψηλούς τόκους το δανεισμό, λόγω της οικονομικής κρίσης, μικρότερη αποδοτικότητα ως προς τη μέση τιμή πώλησης (σε σχέση με την προβλεπόμενη κατά τον σχεδιασμό και την υλοποίηση της επένδυσης) και απώλειες αγορών υψηλών τιμών της Β. Ευρώπης και ιδίως της Ιταλίας, που αντικαταστάθηκαν την ίδια περίοδο με πελάτες από αγορές χαμηλότερου εισοδήματος – γεγονός που οδήγησε σε χαμηλότερη αποδοτικότητα (μικρότερη μέση τιμή, περισσότερες προσφορές).
Τέλος και το 2014 που η επιχείρηση άρχισε να επανακάμπτει δεν μπόρεσε να αναπτυχθεί όσο σχεδίαζε λόγω των προβλημάτων των Ρώσων tour operators που την εποχή εκείνη έφτασαν να διακινούν σημαντικό μέρος της δυναμικότητάς της.
Το σύνολο των υποχρεώσεών της ανέρχεται στα 11.896.2014 ευρώ και έχει συνάψει συγκεκριμένο σχέδιο για την εξυγίανσή της.
Η εταιρεία έχει καταφέρει να συνάψει συμφωνία εξυγίανσης συνολικού ποσοστού 73,8%, στο οποίο συμπεριλαμβάνεται ποσοστό 59,27% των με ειδικό προνόμιο ή εμπράγματη ασφάλεια εξασφαλισμένων απαιτήσεών της.
Την υπόθεση χειρίστηκε ο δικηγόρος κ. Φώτης Κωστόπουλος.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου