Από την ώρα της γέννησής μας,

εισερχόμαστε στον κόσμο των συμβόλων·

(…) έχουμε γίνει

ένα σύμβολο απέναντι σε άλλα σύμβολα,

ένας λόγος σε σχέση με άλλους λόγους.

(Οκτάβιο Παζ)

 

Το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων & Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας  «Δίοδος»,  στο πλαίσιο των δράσεων που αφορούν στην ευρύτερη κοινότητα πρόκειται να υλοποιήσει βιωματικό σεμινάριο τριών (3) εβδομαδιαίων συναντήσεων με τίτλο:

«Η ποίηση ως διαδρομή αυτογνωσίας»

Στόχος του σεμιναρίου είναι -δια μέσου της ποίησης- τα μέλη να επεξεργαστούν και να αναζητήσουν προσωπικές δυνάμεις, πηγές και δυνατότητες που θα τους ενισχύσουν στη διαδικασία του μεγαλώματός τους ως Άνθρωποι. Η  ποίηση γίνεται προπάντων αισθητή, όχι κατανοητή και έρχεται σε αρμονική συνύπαρξη με το βιωματικό τρόπο δουλειάς του σεμιναρίου. Ως λόγος ζωντανός, συνδιαλέγεται από καταβολής κόσμου με όλες τις εποχές, δημιουργώντας ψυχικές συνδέσεις με το εντός και τους γύρω μας.

Κατά την πρώτη συνάντηση θα αξιοποιηθούν ποιήματα που σχετίζονται με την υπαρξιακή αγωνία του ανθρώπου, την αναζήτηση ταυτότητας και τη σημασία του ονειρέματος, καθώς «η ποίηση έχει σώμα ζεστό κι ολοζώντανο και το αίμα της κυκλοφορεί όπως το όνειρο στον ύπνο και στις φλέβες.» (Αναγνωστάκη Ν.)

Οι συναντήσεις θα γίνονται σε  εβδομαδιαία βάση και ώρες 18.00-20.30 στο χώρο του Κέντρου Πρόληψης «Δίοδος», Ερυθρού Σταυρού 37 (έναντι παλαιού νοσοκομείου) και θα ολοκληρωθούν σε τρεις (3) συναντήσεις με πρώτη συνάντηση την Παρασκευή 11/5/2018.

Για δηλώσεις συμμετοχής καλέστε μας στο τηλ. 22410-77205 από 8.30-14.30, ως την Τετάρτη 9/5/2018 ή μέσω e-mail, στο: diod187@otenet.gr , όπου θα αναγράφετε το ονοματεπώνυμό σας και ένα τηλέφωνο επικοινωνίας.

Εξαιτίας του βιωματικού χαρακτήρα του σεμιναρίου οι συμμετέχοντες δεν θα ξεπερνούν τα 20 άτομα. Υπεύθυνος υλοποίησης του προγράμματος είναι ο κ. Στογιάννης Σπύρος, Στέλεχος Πρόληψης-Κοινωνικός Λειτουργός.

Όλα τα προγράμματα της «Διόδου» υλοποιούνται δίχως οικονομική επιβάρυνση των συμμετεχόντων.

 

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ