ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Παρέμβαση του Δ. Γάκη για τα κτηριακά προβλήματα Σχολείων στην Κάρπαθο

news room 2 λεπτά ανάγνωση
Δ.Γάκης

«Η ουσια­στική στήριξη της Παι­δείας στη νησιω­τική Χώρα, απαιτεί την στο­χευ­μένη εκπαι­δευ­τική πολι­τική σε όλα τα επίπεδα»

Ο βου­λευ­τής Δωδε­κα­νή­σου Δημή­τρης Γάκης, κατέ­θεσε στο πλαίσιο του Κοι­νο­βου­λευ­τι­κού Ελέγχου, Αναφορά σχετικά με την ανάγκη παρα­χώ­ρη­σης αιθου­σών ΠΡΟΚΑΤ για δύο σχο­λι­κές μονάδες της Καρ­πά­θου.

Ανα­φε­ρό­με­νος στα σημα­ντικά κτη­ριακά προ­βλή­ματα των σχο­λείων, όπως παρου­σιά­ζο­νται στην επι­στολή του Δημάρ­χου Καρ­πά­θου και στα σχετικά Ψηφί­σματα των Συλ­λό­γων Διδα­σκό­ντων και Γονέων & Κηδε­μό­νων του Γυμνα­σίου Πηγα­δίων Καρ­πά­θου και 1ου ΕΠΑΛ Καρ­πά­θου, ο Βου­λευ­τής Δωδε­κα­νή­σου ζητάει να εξε­τα­στεί η δυνα­τό­τητα της άμεσης απο­στο­λής ΠΡΟΚΑΤ αιθου­σών που θα εξυ­πη­ρε­τή­σουν τις εκπαι­δευ­τι­κές ανάγκες των μαθητών της Καρ­πά­θου. Πρέπει να σημειω­θεί, ότι οι αίθου­σες αυτές δεν μπορεί παρά να απο­τε­λούν μια προ­σω­ρινή λύση. Πρέπει άμεσα να γίνει η μελέτη στα­τι­κής επάρ­κειας του σχο­λι­κού κτηρίου για να εκτι­μη­θεί η «καταλ­λη­λό­τητα» του. Ριζική λύση του προ­βλή­μα­τος, όμως, είναι μόνο η κατα­σκευή νέων σύγ­χρο­νων σχο­λι­κών μονάδων που θα καλύ­ψουν πλήρως τις εκπαι­δευ­τι­κές ανάγκες των Σχο­λείων στο νησί.

Η ουσια­στική στήριξη της Παι­δείας στη νησιω­τική Χώρα, απαιτεί την στο­χευ­μένη εκπαι­δευ­τική πολι­τική σε όλα τα επίπεδα. Από το ζήτημα των υπο­δο­μών, μέχρι την εύρυθμη λει­τουρ­γία των σχο­λι­κών μονάδων στα μικρά νησιά της Δωδε­κα­νή­σου, δήλωσε ο Δημή­τρης Γάκης. «Ιδιαί­τερα, όταν πρό­κει­ται για την επαγ­γελ­μα­τική εκπαί­δευση, που είναι σημα­ντική τόσο για την ανά­πτυξη των νησιών και την επι­ζη­τού­μενη παρα­γω­γική ανα­συ­γκρό­τηση της περι­φέ­ρειας μας, όσο και για τον επαγ­γελ­μα­τικό προ­σα­να­το­λι­σμό και την αντι­με­τώ­πιση της ανερ­γίας των νέων. Πρέπει λοιπόν να την ενι­σχύ­ουμε με κάθε μέσον που δια­θέ­τουμε. Στο πλαίσιο των αρμο­διο­τή­των μου ως πρό­ε­δρος της Υπο­ε­πι­τρο­πής Νησιω­τι­κών και Ορεινών Περιο­χών, θα συνε­χίσω το διάλογο με το Υπουρ­γείο Παι­δείας, με πρω­το­βου­λίες που να δρο­μο­λο­γούν λύσεις στα ειδικά προ­βλή­ματα στις σχο­λι­κές μονάδες των νησιών της Δωδε­κα­νή­σου. Λύσεις, που να αντα­πο­κρί­νο­νται στις σύγ­χρο­νες ανάγκες της εκπαί­δευ­σης, να σέβο­νται το δικαί­ωμα των ίσων ευκαι­ριών των παιδιών μας στη μόρφωση, ανε­ξάρ­τητα από τη γεω­γρα­φική από­σταση και τις κοι­νω­νι­κές δυσκο­λίες», είπε ο βου­λευ­τής.

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.