ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Επιστολή Α. Ζερβού με αιχμές και μηνύματα

news room 1 λεπτό ανάγνωση
Ζερβός Αρθρούρος ΔΕΗ

Με μια επι­στολή σύντο­μου απο­λο­γι­σμού και εμφα­νούς συναι­σθη­μα­τι­κής φόρ­τι­σης που εστάλη προς όλο το προ­σω­πικό της εται­ρείας, απο­χαι­ρετά τους εργα­ζό­με­νους ο απερ­χό­με­νος πρό­ε­δρος και διευ­θύ­νων σύμ­βου­λος της ΔΕΗ Α. Ζερβός.

“Η επι­στολή είναι ίσως η δυσκο­λό­τερη συναι­σθη­μα­τικά πράξη της θητείας μου. Αποχωρώ ευτυχής που υπη­ρέ­τησα τη σπου­δαιό­τερη ελλη­νική βιο­μη­χα­νία για περισ­σό­τερα από πέντε χρόνια” ξεκινά στην επι­στολή του ο κ. Ζερβός, ο οποίος ανα­φέ­ρε­ται στις δυσκο­λίες που η ΔΕΗ “αντι­με­τώ­πισε και απέφυγε ως τώρα – τον κίνδυνο της κατάρ­ρευ­σης, ένα ενδε­χό­μενο εν πολλοίς συν­δε­δε­μένο με την πορεία της χώρας”.

Η ΔΕΗ κλο­νί­στηκε αλλά έμεινε όρθια. Ταλα­νί­στηκε ιδιαί­τερα από το πρό­βλημα ρευ­στό­τη­τας καθώς η κρίση κυριο­λε­κτικά απο­δυ­νά­μωσε την αγο­ρα­στική δύναμη των συμπο­λι­τών μας ενώ παράλ­ληλα αντι­με­τώ­πισε μια στρεβλή λόγω θεσμι­κών δυσλει­τουρ­γιών, αγορά ηλε­κτρι­κής ενέρ­γειας, η οποία επι­βά­ρυνε περαι­τέρω την εται­ρεία, σημειώ­νει ο κ. Ζερβός.

Ο ίδιος προ­σθέ­τει ότι τα χρόνια αυτά “πετύ­χαμε μαζί όχι απλά την ολο­κλή­ρωση σπου­δαίων και κρί­σι­μων επεν­δύ­σεων… αλλά … θέσαμε τα θεμέλια για νέες επεν­δύ­σεις που καθι­στούν τη ΔΕΗ βασικό άξονα στή­ρι­ξης της ανα­πτυ­ξια­κής τροχιάς της χώρας”.

Ο απερ­χό­με­νος επι­κε­φα­λής κάνει αναφορά στις θεα­μα­τι­κές βελ­τιώ­σεις στην απο­δο­τι­κό­τητα του ομίλου, με παροχή καλύ­τε­ρων υπη­ρε­σιών και ταυ­τό­χρονα σημα­ντικό περιο­ρι­σμό περιο­ρι­σμό του λει­τουρ­γι­κού κόστους, ενώ σημειώ­νει την επιτυχή αντι­με­τώ­πιση κρίσεων και πρω­τό­γνω­ρων κατα­στρο­φών που έθεσαν σε κίνδυνο την ευστά­θεια και τη λει­τουρ­γία του συστή­μα­τος ηλε­κτρι­κής ενέρ­γειας.

“Βρήκαμε τρόπους επι­κοι­νω­νίας έτσι ώστε οι δια­φο­ρές διοί­κη­σης και εργα­ζο­μέ­νων να επι­λύ­ο­νται μέσα από τον ειλι­κρινή διάλογο, τη συνερ­γα­σία και τον αλλη­λο­σε­βα­σμό” προ­σθέ­τει ο ίδιος ενώ ανα­φέ­ρε­ται στον κοι­νω­νικό ρόλο της ΔΕΗ (δια­κα­νο­νι­σμοί, συνερ­γα­σία με κοι­νω­νι­κούς φορείς κλπ).

“Πετύ­χαμε να είμαστε παρά­δειγμα βελ­τί­ω­σης της απο­δο­τι­κό­τη­τας και εργα­σια­κής ειρήνης, βάση στα­θε­ρό­τη­τας και πυλώνας ανά­πτυ­ξης” σημειώ­νει ο ίδιος.

Κατα­λή­γο­ντας ο κ. Ζερβός ευχα­ρι­στεί τους εργα­ζό­με­νους που τον υπο­δέ­χθη­καν για πέντε χρόνια ως μέλος της εργα­τι­κής, αλλη­λέγ­γυας και περή­φα­νης για τη δουλειά της οικο­γέ­νεια της ΔΕΗ.

Πηγή capital.gr

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.