Τοπικές Ειδήσεις

Στα «σκαριά» ξενοδοχειακό «deal» στο νησί της Τήλου

Ενα μεγάλο ξενοδοχειακό “deal” είναι στα σκαριά στο γραφικό νησί της Τήλου! Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της «δ», Ελληνοαμερικανός, βρίσκεται πολύ κοντά στην αγορά   ξενοδοχείου με σκοπό να το μετατρέψει σε “boutique hotel”. Μία επένδυση που θα αναβαθμίσει αισθητά το ξενοδοχειακό δυναμικό του νησιού και που θα προσελκύσει επισκέπτες μεγαλύτερης οικονομικής επιφάνειας.
Σύμφωνα πάντα με τις πληροφορίες, ο υποψήφιος επενδυτής, διατηρεί ξενοδοχεία στις ΗΠΑ. Βρέθηκε πέρυσι για πρώτη φορά στην Τήλο, μαγεύτηκε από τον εναλλακτικό και ποιοτικό χαρακτήρα του προορισμού και αποφάσισε από την πρώτη στιγμή να επενδύσει στο νησί, ενώ προηγουμένως αναζητούσε ξενοδοχεία σε μεγαλύτερα νησιά της Ελλάδας.
Έπειτα από διερευνητικές επαφές, φαίνεται πώς βρίσκεται πλέον ένα βήμα πριν τη συμφωνία με τους ιδιοκτήτες του συγκεκριμένου ξενοδοχείου, το οποίο προτίθεται να ανακαινίσει εκ βάθρων και να το μετατρέψει σε ένα σύγχρονο, κομψό boutique style ξενοδοχείο, το οποίο θα προσφέρει διαμονή υψηλών προδιαγραφών στους επισκέπτες του.
Οι πληροφορίες θέλουν τον υποψήφιο Ελληνοαμερικανό επενδυτή να βρίσκεται σε προχωρημένες συζητήσεις και για την αγορά μικρού διπλανού οικοπέδου, ώστε να επεκτείνει το υπάρχον οίκημα.
Στις υπηρεσίες που θα προσφέρει στην πελατεία του, φέρεται να σκέφτεται να συμπεριλάβει και τη μεταφορά τους με ιδιωτικό σκάφος από τη Ρόδο ή την Κω στην Τήλο. Η εν λόγω επένδυση αναμένεται να αναβαθμίσει αισθητά το τουριστικό προφίλ της Τήλου, που συγκαταλέγεται στους ποιοτικότερους τουριστικούς προορισμούς της Ελλάδας, έχοντας σταθερή και επαναλαμβανόμενη πελατεία απ’ όλη την Ευρώπη και την Ελλάδα. Ακόμη και την περσινή σεζόν κατά την οποία η πανδημία του κορωνοϊού, δοκίμασε έντονα μεγάλους και καθιερωμένους τουριστικούς προορισμούς, η Τήλος κατάφερε να προσελκύσει άνω του 40% των επισκεπτών που είχε δεχθεί το 2019!
Το γεγονός ότι η ακριτική Τήλος αποτελεί το πρώτο πράσινο νησί της Μεσογείου με ενεργειακή αυτονομία από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας (ΑΠΕ), φαίνεται να έχει παίξει σημαντικό ρόλο στην απόφαση του Ελληνοαμερικανού να επενδύσει στο νησί.
Το οικολογικό προφίλ του νησιού και τα ιδιαίτερά του χαρακτηριστικά, αναμένεται να καθορίσουν το ύψος της σημαντικής αυτής επένδυσης, που ως στόχο έχει να αναδείξει, να ενισχύσει και να εμπλουτίσει με τον πλέον αρμονικό τρόπο τον τουρισμό της Τήλου!

Το επενδυτικό σχέδιο που επιμελήθηκε η Αρχιτέκτων Μηχ. Βασιλαρά Σέβα αφορά την ανέγερση ενός υψηλού επιπέδου ξενοδοχείου κατηγορίας 4*, δυναμικότητας 10 δωμ./21 κλινών,που κατατάσσεται στα λεγόμενα “Boutique hotels” ,σε μικρά δηλαδή ξενοδοχεία με ιδιαίτερο χαρακτήρα και με εγκατάσταση υψηλής ποιότητας καταλυμάτων και παρεχόμενων υπηρεσιών διαμονής.
Το υφιστάμενο 4οροφο κτίσμα έκτασης 378,00τμ ήταν το πρώτο Ξεν/χείο 15 Δωματίων,εντός  παραδοσιακού οικισμού Λιβαδίων Ν.Τήλου, το οποίο κατασκευάστηκε το 1977 και λειτούργησε έως το 1998 από τους αδελφούς Οικονόμου. Το κτίριο βρίσκεται σε κεντρικό σημείο του οικισμού, κοντά στην κεντρική πλατεία.
Το υφιστάμενο κτίσμα θα επισκευασθεί ριζικά, θα δημιουργηθούν 9 νέες σουϊτες και ένας ευρύχωρος χώρος υποδοχής στο ισόγειο. Σε όμορο οικόπεδο θα γίνει προσθήκη κατ’έκταση όπου θα κατασκευαστεί  νέο διώροφο κτίσμα, στο οποίο θα δημιουργηθούν ένα restaurant a la carte στο ισόγειο και μια σουϊτα στον α’όροφο.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου