ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Στα «σκαριά» ξενοδοχειακό «deal» στο νησί της Τήλου

news room 2 λεπτά ανάγνωση
τηλος

Ενα μεγάλο ξενο­δο­χειακό “deal” είναι στα σκαριά στο γραφικό νησί της Τήλου! Σύμφωνα με ασφα­λείς πλη­ρο­φο­ρίες της «δ», Ελλη­νο­α­με­ρι­κα­νός, βρί­σκε­ται πολύ κοντά στην αγορά   ξενο­δο­χείου με σκοπό να το μετα­τρέ­ψει σε “boutique hotel”. Μία επέν­δυση που θα ανα­βαθ­μί­σει αισθητά το ξενο­δο­χειακό δυνα­μικό του νησιού και που θα προ­σελ­κύ­σει επι­σκέ­πτες μεγα­λύ­τε­ρης οικο­νο­μι­κής επι­φά­νειας.

Σύμφωνα πάντα με τις πλη­ρο­φο­ρίες, ο υπο­ψή­φιος επεν­δυ­τής, δια­τη­ρεί ξενο­δο­χεία στις ΗΠΑ. Βρέθηκε πέρυσι για πρώτη φορά στην Τήλο, μαγεύ­τηκε από τον εναλ­λα­κτικό και ποιο­τικό χαρα­κτήρα του προ­ο­ρι­σμού και απο­φά­σισε από την πρώτη στιγμή να επεν­δύ­σει στο νησί, ενώ προη­γου­μέ­νως ανα­ζη­τούσε ξενο­δο­χεία σε μεγα­λύ­τερα νησιά της Ελλάδας.

Έπειτα από διε­ρευ­νη­τι­κές επαφές, φαί­νε­ται πώς βρί­σκε­ται πλέον ένα βήμα πριν τη συμ­φω­νία με τους ιδιο­κτή­τες του συγκε­κρι­μέ­νου ξενο­δο­χείου, το οποίο προ­τί­θε­ται να ανα­και­νί­σει εκ βάθρων και να το μετα­τρέ­ψει σε ένα σύγ­χρονο, κομψό boutique style ξενο­δο­χείο, το οποίο θα προ­σφέ­ρει διαμονή υψηλών προ­δια­γρα­φών στους επι­σκέ­πτες του.

Οι πλη­ρο­φο­ρίες θέλουν τον υπο­ψή­φιο Ελλη­νο­α­με­ρι­κανό επεν­δυτή να βρί­σκε­ται σε προ­χω­ρη­μέ­νες συζη­τή­σεις και για την αγορά μικρού διπλα­νού οικο­πέ­δου, ώστε να επε­κτεί­νει το υπάρχον οίκημα.

Στις υπη­ρε­σίες που θα προ­σφέ­ρει στην πελα­τεία του, φέρεται να σκέ­φτε­ται να συμπε­ρι­λά­βει και τη μετα­φορά τους με ιδιω­τικό σκάφος από τη Ρόδο ή την Κω στην Τήλο. Η εν λόγω επέν­δυση ανα­μέ­νε­ται να ανα­βαθ­μί­σει αισθητά το του­ρι­στικό προφίλ της Τήλου, που συγκα­τα­λέ­γε­ται στους ποιο­τι­κό­τε­ρους του­ρι­στι­κούς προ­ο­ρι­σμούς της Ελλάδας, έχοντας σταθερή και επα­να­λαμ­βα­νό­μενη πελα­τεία απ’ όλη την Ευρώπη και την Ελλάδα. Ακόμη και την περσινή σεζόν κατά την οποία η παν­δη­μία του κορω­νοϊού, δοκί­μασε έντονα μεγά­λους και καθιε­ρω­μέ­νους του­ρι­στι­κούς προ­ο­ρι­σμούς, η Τήλος κατά­φερε να προ­σελ­κύ­σει άνω του 40% των επι­σκε­πτών που είχε δεχθεί το 2019!

Το γεγονός ότι η ακρι­τική Τήλος απο­τε­λεί το πρώτο πράσινο νησί της Μεσο­γείου με ενερ­γειακή αυτο­νο­μία από ανα­νε­ώ­σι­μες πηγές ενέρ­γειας (ΑΠΕ), φαί­νε­ται να έχει παίξει σημα­ντικό ρόλο στην απόφαση του Ελλη­νο­α­με­ρι­κα­νού να επεν­δύ­σει στο νησί.

Το οικο­λο­γικό προφίλ του νησιού και τα ιδιαί­τερά του χαρα­κτη­ρι­στικά, ανα­μέ­νε­ται να καθο­ρί­σουν το ύψος της σημα­ντι­κής αυτής επέν­δυ­σης, που ως στόχο έχει να ανα­δεί­ξει, να ενι­σχύ­σει και να εμπλου­τί­σει με τον πλέον αρμο­νικό τρόπο τον του­ρι­σμό της Τήλου!

Το επεν­δυ­τικό σχέδιο που επι­με­λή­θηκε η Αρχι­τέ­κτων Μηχ. Βασι­λαρά Σέβα αφορά την ανέ­γερση ενός υψηλού επι­πέ­δου ξενο­δο­χείου κατη­γο­ρίας 4*, δυνα­μι­κό­τη­τας 10 δωμ./21 κλινών,που κατα­τάσ­σε­ται στα λεγό­μενα “Boutique hotels” ,σε μικρά δηλαδή ξενο­δο­χεία με ιδιαί­τερο χαρα­κτήρα και με εγκα­τά­σταση υψηλής ποιό­τη­τας κατα­λυ­μά­των και παρε­χό­με­νων υπη­ρε­σιών δια­μο­νής.
Το υφι­στά­μενο 4οροφο κτίσμα έκτασης 378,00τμ ήταν το πρώτο Ξεν/χείο 15 Δωμα­τίων,εντός  παρα­δο­σια­κού οικι­σμού Λιβα­δίων Ν.Τήλου, το οποίο κατα­σκευά­στηκε το 1977 και λει­τούρ­γησε έως το 1998 από τους αδελ­φούς Οικο­νό­μου. Το κτίριο βρί­σκε­ται σε κεντρικό σημείο του οικι­σμού, κοντά στην κεντρική πλατεία.
Το υφι­στά­μενο κτίσμα θα επι­σκευα­σθεί ριζικά, θα δημιουρ­γη­θούν 9 νέες σουϊτες και ένας ευρύ­χω­ρος χώρος υπο­δο­χής στο ισόγειο. Σε όμορο οικό­πεδο θα γίνει προ­σθήκη κατ’έκταση όπου θα κατα­σκευα­στεί  νέο διώροφο κτίσμα, στο οποίο θα δημιουρ­γη­θούν ένα restaurant a la carte στο ισόγειο και μια σουϊτα στον α’όροφο.

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.