Ρεπορτάζ

2,1 εκατ. ευρώ διεκδικούν για ηθική βλάβη 7 Ιταλοί από 2 ασφαλιστικές εταιρείες

7 οικείοι αδικοχαμένου Ιταλού τουρίστα σε τροχαίο δυστύχημα που συγκλόνισε το νησί της Ρόδου τον Αύγουστο του 2021 απέστειλαν εξώδικη δήλωση – διαμαρτυρία και προαναγγέλλουν την υποβολή αγωγών, σε δύο ασφαλιστικές εταιρείες.

Στις 13 Αυγούστου του 2021 ημέρα Παρασκευή και περί ώρα 22:15, μοτοσυκλέτα μάρκας Yamaha οδηγούμενη από τον Νικολέττο Μερκούριο του Νικολάου και ασφαλισμένη στην πρώτη εταιρεία, συγκρούστηκε με σφοδρότητα με αυτοκίνητο μάρκας Nissan Micra οδηγούμενο από τον Zinzi Pasquale του Salvatore και ασφαλισμένο στη δεύτερη εταιρεία, το οποίο επιχείρησε ελιγμό αριστερής στροφής σε σημείο όπου ο ελιγμός αυτός δεν επιτρέπεται.
Η σύγκρουση, όπως εκθέτουν, δεν θα είχε συμβεί αν ο οδηγός της μοτοσυκλέτας οδηγούσε, εντός των επιτρεπομένων ορίων ταχύτητας της περιοχής που είναι τα 50 χιλ/ώρα και ο οδηγός του αυτοκινήτου δεν επιχειρούσε ελιγμό αριστερής στροφής σε σημείο που δεν επιτρέπεται.
Το ως άνω ατύχημα, προκλήθηκε κατά πλήρη υπαιτιότητα των οδηγών και των δύο οχημάτων.
Αποτέλεσμα της σύγκρουσης ήταν να χάσει τη ζωή του ο La Rocca Fransesco του Luigi, συνεπιβάτης στο αυτοκίνητο, καθήμενος στην πίσω δεξιά θέση.
Είχε έρθει για διακοπές στο νησί της Ρόδου και δυστυχώς έχασε τη ζωή του με τον πιο άδικο τρόπο.
Ο θανών είναι συγγενής των 7 Ιταλών.
Εξαιτίας, του προπεριγραφέντος ατυχήματος και του θανάτου του La Rocca Fransesco του Luigi, οι εξωδίκως δηλούντες έχουν, όπως δηλώνουν, υποστεί βαρύτατη ψυχική οδύνη, για την αποκατάσταση της οποίας απαιτούν τα παρακάτω:
– Για τον πρώτο και δεύτερη, γονείς του θανόντος, χρηματική ικανοποίηση λόγω ψυχικής οδύνης ύψους 300.000 ευρώ για τον καθένα.
– Για την τρίτη και τέταρτη αδελφές του, 300.000 ευρώ για την καθεμία.
-Για τους πέμπτο, έκτο και έβδομη παππούδες και γιαγιά του 300.000 ευρώ για κάθε ένα.
Ως ασφαλιστικές εταιρίες, που κατά την ημέρα του ατυχήματος είχαν ασφαλισμένη την ευθύνη των οδηγών και των οχημάτων για τις έναντι τρίτων υλικές ζημίες και σωματικές βλάβες, θα πρέπει, όπως υποστηρίζουν, λαμβανομένων υπόψη του νεαρού της ηλικίας του θανόντος, 37 ετών, της κατάστασης της υγείας του, τις ιδιαίτερες παραπάνω συνθήκες του αδικήματος και του ατυχήματος, σε συνδυασμό με την αποκλειστική υπαιτιότητα των οδηγών των εμπλεκομένων οχημάτων στο εν λόγω θανατηφόρο τροχαίο, την κοινωνικοοικονομική κατάστασή τους, τη διάρκεια και την έκταση της θλίψης τους και του ψυχικού άλγους που δοκίμασαν και δοκιμάζουν από τον αδόκητο θάνατο του οικείου τους, τη σχέση τους και το βαθμό της συγγένειάς τους με τον θανόντα, να τους αποζημιώσουν.
Την υπόθεση χειρίζονται οι δικηγόροι κκ. κκ. Ιωάννης Σ. Χριστοδούλου και Εμμανουήλ Ζέζιος.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου