ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Συζητήθηκε η αγωγή της ΡΟΔΑ κατά πρώην λογιστή και των κληρονόμων αποβιώσαντος διευθυντή

Δαμιανός Αθανασίου 1 λεπτό ανάγνωση

Συζη­τή­θηκε χθες ενώπιον του Πολυ­με­λούς Πρω­το­δι­κείου Ρόδου, η αγωγή που υπέβαλε η Δημο­τική Επι­χεί­ρηση Συγκοι­νω­νιών ΡΟΔΑ κατά του πρώην προϊ­στα­μέ­νου του λογι­στη­ρίου και τους τρεις κλη­ρο­νό­μους του απο­βιώ­σα­ντος διευ­θυ­ντή της, με την οποία διεκ­δι­κεί απο­ζη­μιώ­σεις συνο­λι­κού ύψους 918.014,40 ευρώ.

Το Πεντα­με­λές Εφετείο Δωδε­κα­νή­σου, που εξέτασε την υπόθεση, έχει επι­βά­λει ποινή φυλά­κι­σης 4 ετών με ανα­στολή υπό τον όρο της εμφά­νι­σής του στο αστυ­νο­μικό τμήμα του τόπου κατοι­κίας του, στο πρώτο πεν­θή­μερο κάθε διμήνου στον πρώην λογιστή της “ΡΟΔΑ”, που κρίθηκε ένοχος υπε­ξαί­ρε­σης και απι­στίας και αθώος απάτης.

Θυμί­ζουμε ότι ο κατη­γο­ρού­με­νος κι ο υπάλ­λη­λος, που έχει απο­βιώ­σει, κατη­γο­ρή­θη­καν για το ό,τι στο χρονικό διά­στημα από το έτος 2001 μέχρι και την 22-7-2004, ενερ­γώ­ντας από κοινού, αφού πλή­ρω­ναν με μετρητά τον προ­μη­θευτή κ. Γ. Ρούσσο παρα­κρα­τού­σαν χρη­μα­τικό ποσό που ανερ­χό­ταν κάθε φορά σε ποσοστό 20% επί της καθαρής αξίας εκάστου τιμο­λο­γίου – δελτίου απο­στο­λής που εξέδιδε.

Φέρο­νται συγκε­κρι­μένα να παρα­κρά­τη­σαν 15.241,37 ευρώ από 11 τιμο­λό­για – δελτία απο­στο­λής του προ­μη­θευτή και συνο­λικά σε σύνολο συναλ­λα­γών ύψους 495.033,29 ευρώ με τον ίδιο προ­μη­θευτή το ποσό των 99.006,66 ευρώ.

Η ΔΕΣ ΡΟΔΑ εκπρο­σω­πή­θηκε στη δίκη από τον δικη­γόρο κ. Μηνά Τσέρκη και οι ενα­γό­με­νοι από τον δικη­γόρο κ. Μανώλη Κου­τσούκο.

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.