Τοπικές Ειδήσεις

ΚΚΕ Δωδ/σου: Για τις αντιδραστικές συστάσεις του ΠΙΣ σχετικά με περιορισμό της συνταγογράφησης φαρμάκων

Η περιστολή της συνταγογράφησης φαρμάκων κατόπιν οδηγίας του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, αναδείχθηκε από σχετική ανάρτηση του διευθυντή της Ογκολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Ρόδου και καλύφθηκε εκτενώς από τα τοπικά ΜΜΕ, προβληματίζοντας έντονα γιατρούς και κυρίως τους ασθενείς.

Η επιστολή του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου προς τους Ιατρικούς Συλλόγους της χώρας με συστάσεις για περιορισμό στο ελάχιστο της συνταγογράφησης των φαρμάκων και «ιδιαίτερα όταν αυτή αφορά φάρμακα υψηλού κόστους», αποδεικνύει για άλλη μια φορά ότι η ηγεσία του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου έχει εμπειρία στην τέχνη του “λαγού”.

Την ίδια μέρα που στέλνει επιστολή (αρ.πρωτ.5782/29-05-2020)στον ΕΟΠΥΥ και ζητά εξηγήσεις γιατί «Φάρμακα υψηλού κόστους που εγκρίνονται από το ΔΣ του ΕΟΠΥΥ ως αναγκαία, χρεώνονται στους κωδικούς των ιατρών αντίστοιχων ειδικοτήτων ως υπέρβαση συνταγογράφησης», χωρίς βέβαια να περιμένει απάντηση, αναλαμβάνει ο ίδιος ο ΠΙΣ να συστήσει περιορισμό στα φάρμακα.

Ποιος ωφελείται άραγε από αυτές τις συστάσεις; Ποιος εξοικονομεί χρήματα από τη μη χορήγηση φαρμάκων που είναι ακριβά μεν, αλλά απαραίτητα σε ασθενείς με βαριές παθήσεις όπως καρκίνος κ.α.

Προστατεύει τα μέλη του ο ΠΙΣ, ή εξυπηρετεί την εγκληματική πολιτική της κάθε κυβέρνησης που υπηρετεί την υγεία ως εμπόρευμα για όποιον μπορεί να το αγοράσει; Πως στέκεται απέναντι στις συνέπειες στην υγεία των ασθενών και το όποιο κοινωνικό κόστος; Και μάλιστα όταν σήμερα 1 στους 3 καρκινοπαθείς δηλώνει ότι δεν μπορεί να έχει άμεση πρόσβαση σε γιατρό, 1 στους 4 αντιμετωπίζει πρόβλημα πρόσβασης στο φάρμακο που απαιτείται για τη θεραπεία του.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η ηγεσία του ΠΙΣ προτείνει μέτρα και δράσεις που δεν είναι τίποτα άλλο παρά αντιγραφή του προγράμματος της κυβέρνησης της ΝΔ, η

οποία ήρθε με φόρα για να ολοκληρώσει το αντιλαϊκό έργο του ΣΥΡΙΖΑ στο χώρο της Υγείας.

Αν η ηγεσία του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου ήρθε να προλειάνει το έδαφος για να προχωρήσουν πιο εύκολα τα αντιδραστικά σχέδια της κυβέρνησης στο τομέα της Υγείας, ο λαός πρέπει άμεσα να προτάξει τις δικές του ανάγκες, τα δικά του δικαιώματα για αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα υγείας, δωρεάν χορήγηση όλων των φαρμάκων, χωρίς καμία συμμετοχή στην πληρωμή τους από τους ασθενείς, κατάργηση των διαφόρων «λιστών» που οδηγούν στην πληρωμή 100% από τους ασθενείς.

Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας

Τομεακή Επιτροπή Νότιας Δωδεκανήσου

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου