Τοπικές Ειδήσεις

Έργα «ανάπλασης» σε παραλία στο Χαράκι

Κατά τη διάρκεια της τελευταίας εβδομάδας του Μαΐου έγιναν έργα ανάπλασης στην περιοχή του οικισμού «Χαράκι», πλησίον του εστιατορίου «Αργώ».

Κατά τις εργασίες έγινε με χωματουργικό μηχάνημα επέμβαση στον αιγιαλό και κατασκευάστηκε εξέδρα από οπλισμένο σκυρόδεμα (βλ. συνημμένες φωτογραφίες).

Λόγω του ό,τι οι επεμβάσεις στον αιγιαλό είναι ένα ιδιαίτερο και συνάμα ευαίσθητο θέμα για το νησί μας, λόγω του μεγάλου μήκους ακτογραμμής που διαθέτει και λόγω του νομοθετικού πλαισίου που το διέπει, προκύπτουν κάποια εύλογα ερωτήματα που θεωρούμε ότι η απάντησή τους ενδιαφέρει γενικότερα τους πολίτες.

1. Τα έργα που εκτελέστηκαν σε ποια Μ.Π.Ε (Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων) στηρίχθηκαν;

2. Ποιος είναι ο φορέας προκήρυξης του έργου;

3. Ποιο το κόστος του έργου και από ποιους πόρους καλύφθηκε;

Στα πλαίσια της διαφάνειας και της ειλικρινούς σχέσης μεταξύ αυτοδιοίκησης και κοινωνίας, θεωρούμε ότι είναι επιβεβλημένο να απαντηθούν τα παραπάνω ερωτήματα.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΝΗΣΟΥ ΡΟΔΟΥ

Εκ του Δ.Σ.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου