«Ξεμπλοκάρει» η επένδυση στο Γκολφ Αφάντου, σύμφωνα με όσα δήλωσε χτες σε συνέντευξη Τύπου, ο αντιδήμαρχος Οικονομικών κ. Σάββας Διακοσταματίου.
Όπως υπογράμμισε, σε επίσκεψή του στο ΤΑΙΠΕΔ, ενημερώθηκε πως για το βόρειο τμήμα στ’ Αφάντου, έχει σχεδόν ολοκληρωθεί η διαδικασία μεταβίβασης των μετοχών του ΤΑΙΠΕΔ στην Εταιρεία Ειδικού Σκοπού, η οποία θα μεταβιβάσει κατόπιν, τις μετοχές της στον ιδιώτη επενδυτή που είναι ο κ. Αγγελιάδης.
«Συνεπώς, οδεύουμε προς την ολοκλήρωση της διαδικασίας. Όσον αφορά στο νότιο τμήμα στ’ Αφάντου, δεν έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες. Ενδεχομένως να ζητήσουν την αρωγή του Δήμου Ρόδου, εν ευθέτω χρόνω κι εμείς, θα συνδράμουμε με τις υπηρεσίες μας, ώστε να τρέξει η διαδικασία και να μπορέσουν οι επενδυτές –ίσως και από τον επόμενο χρόνο- να ξεκινήσουν τις εργασίες» όπως είπε.
Η Εταιρεία Ειδικού Σκοπού έχει συσταθεί από το κράτος η οποία θα μεταβιβάσει τις μετοχές στον ιδιώτη επενδυτή.
Όπως διαβεβαίωσε πάντως ο αντιδήμαρχος «μετά από τόσα χρόνια, αυτό αποτελεί μια ευχάριστη εξέλιξη. Όλα τα προβλήματα έχουν ξεπεραστεί ακόμη και αυτά με την αρχαιολογία. Το βόρειο τμήμα, φαίνεται πλέον ότι τελειώνει και όλα θα προχωρήσουν κανονικά. Το νότιο τμήμα, αν και έχει τελειώσει απαιτούνται κάποιες ακόμη διαδικασίες με την μεταβίβαση ακινήτων στην Εταιρεία Ειδικού Σκοπού».

Ο Φόρος Εισοδήματος
Ο αντιδήμαρχος αναφέρθηκε και στην πρόσφατη επίσκεψή του στο Υπουργείο Εσωτερικών, όπου φέτος το 20% του Φόρου Εισοδήματος που πληρώνουν οι Δωδεκανήσιοι (αυτό που επιστρέφεται στους δήμους της Δωδεκανήσου) ανέρχεται στο ποσό των 17εκ. ευρώ. Από αυτό, αναλογούν στην Ρόδο 9.6 εκ. ευρώ –τα οποία θα εισρεύσουν στα ταμεία του Δήμου Ρόδου. «Έχουμε δηλαδή, μια αύξηση κατά ένα εκατομμύριο ευρώ σε σχέση με πέρσι, το οποίο θα δοθεί σε τρεις ισόποσες τετραμηνιαίες δόσεις. Δηλαδή, η πρώτη δόση που αναμένεται την επόμενη εβδομάδα, αναλογεί στον Δήμο Ρόδου 3,2 εκ. ευρώ. Και ακολούθως, οι δόσεις θα ολοκληρωθούν έως το τέλος του προσεχούς Οκτωβρίου. Πρόκειται για μια πολύ θετική εξέλιξη σε σχέση με πέρσι» όπως τόνισε.
Αγορά τεσσάρων μίνι-μπας
Επιπλέον, ο κ. Διακοσταματίου ανακοίνωσε πως στο πλαίσιο του έργου «Ευ-Κίνηση» (Interreg Ελλάδα – Κύπρος, 2014-2020) για την βιώσιμη αστική κινητικότητα, υπεγράφη η σύμβαση για την αγορά δύο μίνι-μπας, μήκους 6 μέτρων, 22 θέσεων σε μια προσπάθεια του Δήμου Ρόδου για τον εκσυγχρονισμό των αστικών του συγκοινωνιών. Πρόκειται για ένα πλέγμα δράσεων που έχει από διάφορα σημεία π.χ. λιμάνι ή περιοχή Κρητικών κ.λπ. δίνοντας πληροφορίες για την διαδρομή και την ώρα της διαδρομής. Τα μίνι-μπας τηρούν όλες τις προδιαγραφές της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Euro-6) ενώ υπάρχει προγραμματισμός, να αγοραστούν κι άλλα. Επίσης, θα υπάρχουν οθόνες που θα ενημερώνουν τον επιβάτη για την επόμενη στάση και για τον χρόνο παραμονής ενώ υπάρχει και μία εφαρμογή ‘android’ την οποία θα μπορούν να κατεβάσουν στα κινητά τους, όσοι χρησιμοποιούν την αστική συγκοινωνία (rodos public transport) η οποία δίνει πολλές πληροφορίες. Αυτή αποτελεί μια συνδυαστική προσπάθεια του Δήμου Ρόδου για την βελτίωση της ποιότητας των αστικών συγκοινωνιών και την προώθησή τους ώστε οι πολίτες να χρησιμοποιούν περισσότερο τα μέσα μαζικής μεταφοράς.
Τα μίνι-μπας θα διατεθούν –ενδεχομένως μέσα στον Απρίλιο- για δρομολόγια εντός πόλεως της Ρόδου και θα παραχωρηθούν στην ΔΕΣ ΡΟΔΑ.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ