Ρεπορτάζ

Προγραμματιστής κατηγορείται για απάτη εις βάρος ξενοδοχειακής εταιρείας

Eνώπιον του Τριμελούς Εφετείου Δωδεκανήσου θα αναβιώσει την 14η Ιανουαρίου 2020 υπόθεση απάτης εις βάρος γνωστής ξενοδοχειακής εταιρείας της Ρόδου με κατηγορούμενο έναν κατασκευαστή ιστοσελίδων που δραστηριοποιείται στο νησί, ο οποίος φέρεται να έπεισε, προκειμένου να εισπράξει σημαντική αμοιβή, ότι θα παρέδιδε σύστημα κρατήσεων σε 2.000 πόλεις!
Ο εγκαλούμενος, που έχει καταδικαστεί πρωτοδίκως σε ποινή φυλάκισης 2 ετών μετατρέψιμη προς 10 ευρώ ημερησίως, σύμφωνα με τη μήνυση, δραστηριοποιείται επαγγελματικά με την μηχανοργάνωση και την κατασκευή ιστοσελίδων, δηλώνοντας ότι κατέχει γνώση, εμπειρία και εξειδίκευση στο παραπάνω αντικείμενο.
Η εταιρεία, η οποία εδρεύει στη Ρόδο με την από 23 Μαΐου 2012 σύμβαση έργου, όπως αυτή τροποποιήθηκε με τα με ημερομηνίες 29-05-2012, 25-06-2012 και 08-01-2013 επιμέρους ιδιωτικά συμφωνητικά, νόμιμα υπογεγραμμένα από τα συμβαλλόμενα μέρη, ανέθεσε στον εγκαλούμενο και συμφώνησε να κατασκευάσει το περιγραφόμενο αναλυτικά σε αυτά έργο, ήτοι 2.000 ιστότοπους αντίστοιχων πόλεων, με σκοπό την πραγματοποίηση με την μέθοδο affiliate, κρατήσεων σε ξενοδοχεία, έκδοση εισιτηρίων, ενοικιάσεις αυτοκινήτων κ.λ.π. χρήσεις οι οποίες περιγράφονται λεπτομερώς.
Δυνάμει της παραπάνω σύμβασης και των τροποποιητικών πράξεων αυτής, συμφωνήθηκε ότι η παράδοση του έργου θα γίνονταν σταδιακά από 30-01-2013 έως 30-02-2014, με την παράδοση 400 ιστοτόπων ανά τρίμηνο προς τούτο δε το συνολικό τίμημα για το έργο αυτό, συμφωνήθηκε στο ποσό των 20.000 €.
Από την έναρξη της συμφωνίας αυτής, όπως υποστηρίζεται στη μήνυση, ο εγκαλούμενος, διαβεβαίωνε τον πρόεδρο της εταιρείας με πειθώ, ότι διαθέτει την δυνατότητα υλικοτεχνικά και γνωστικά, να κατασκευάσει το συμφωνηθέν έργο, πλην όμως φέρεται να τον παρακάλεσε να του προκαταβάλει ολόκληρο το συμφωνηθέν τίμημα για την κάλυψη επειγουσών αναγκών, με την προφορική διαβεβαίωση ότι δεν θα υπήρχε κανένα πρόβλημα και το έργο θα παραδιδόταν εμπρόθεσμα.
Κατόπιν των παραπάνω διαβεβαιώσεων, αφενός περί της δυνατότητας κατασκευής του έργου, αφετέρου περί της εμπρόθεσμης παράδοσης, όντας καλόπιστος, ήδη στις 21-12-2012 ο μηνυτής του προκατέβαλε και εξόφλησε ολόκληρο το συμφωνηθέν τίμημα, λαμβάνοντας εξοφλητική απόδειξη.
Δυστυχώς, όπως ισχυρίζεται, παρά το γεγονός, ότι από την πλευρά του ήταν απόλυτα συνεπής σε όλες τις συμβατικές του υποχρεώσεις καταβάλλοντας κάθε αιτούμενη συνδρομή, καθώς και το συμφωνηθέν τίμημα, ο εγκαλούμενος από την πλευρά του έπραξε το εντελώς αντίθετο.
Όπως διατείνεται ενώ δήλωσε ότι διαθέτει τις γνώσεις, την εμπειρία και τα μέσα για την ολοκλήρωση και την παράδοση του έργου, παρελθούσης της καταληκτικής ημερομηνίας, όχι μόνο δεν παρέδωσε το έργο, αλλά ούτε καν ελάχιστο τμήμα αυτού.
Την υπόθεση χειρίζεται ο δικηγόρος κ. Βασίλης Καβουριού

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου