Την πρόταση ότι είναι αναγκαίο να συσταθεί ειδικό γραφείο που θα προωθεί τις «αδελφοποιήσεις» με άλλες πόλεις, έφερε χτες σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε ο αντιδήμαρχος Οικονομικών του Δήμου Ρόδου κ. Σάββας Διακοσταματίου.
Την επισήμανση έκανε με αφορμή την πρόσφατη επίσκεψή του στην γερμανική πόλη Γκούμερσπαχ:
«Επισκεφθήκαμε με τον κ. Σωτήρη Πετράκη την γερμανική πόλη Γκούμερσπαχ κατόπιν προσκλήσεως της πόλης αυτής. Η πόλη αυτή αποτελεί ιστορικό σημείο αναφοράς για τους κατοίκους τ’ Αφάντου και μπορεί να βοηθήσει σημαντικά τον Δήμο Ρόδου εν γένει, όχι μόνον στην προβολή του αλλά και με ανταλλαγή απόψεων σε ζητήματα τεχνογνωσίας και τουριστικής προβολής στην χώρα –με έναν άλλο τρόπο πέραν των γνωστών τρόπων τουριστικής προβολής» όπως είπε.
Ο κ. Διακοσταματίου είπε ακόμη πως με το πρόγραμμα «Καλλικράτης» έχουν ατονίσει σημαντικά οι σχέσεις των δέκα πρώην Δήμων στο νησί της Ρόδου, με τις αδελφοποιημένες πόλεις στο εξωτερικό.
«Ο θεσμός της αδελφοποίησης είναι πολύ σημαντικός. Κι αυτό γιατί πέρα από την προβολή που τυγχάνει ο τόπος σε άλλες πόλεις, δίνει την δυνατότητα στους λαούς και κυρίως στους νέους που κατοικούν σε αυτές τις πόλεις, να βρίσκονται σε επικοινωνία και να ανταλλάσσουν απόψεις, ιδέες, να έχουν επαφή με άλλες κουλτούρες, πρακτικές και να μπορέσουν να έχουν μέτρο σύγκρισης. Μέσα από διάφορα προγράμματα θα μπορέσουν οι νέοι μας να έχουν επαφές με άλλες νοοτροπίες, μέσα από άλλη οπτική γωνία. Σε επίπεδο δήμου είναι καλό να έχουμε συνεργασία με άλλες πόλεις, για να δούμε τι μπορούμε να αποκομίσουμε και πώς να το αξιοποιήσουμε και να το προσαρμόσουμε στις ανάγκες της περιοχής μας» ανέφερε.
Ο αντιδήμαρχος Οικονομικών αναφέρθηκε στους ιστορικούς δεσμούς ανάμεσα στην γερμανική πόλη Γκούμερσπαχ και στ’ Αφάντου δηλώνοντας πως υπάρχει τεχνογνωσία και περιθώριο για συνεργασία με την εκεί Τοπική Αυτοδιοίκηση σε πολλά επίπεδα.
«Η πρότασή μου την οποία έχω υποβάλει και στον δήμαρχο, είναι να συσταθεί ένα ειδικό γραφείο που θα προωθεί τις ‘αδελφοποιήσεις’ με άλλες πόλεις για τον ενιαίο Δήμο Ρόδου (και τους πρώην Καλλικρατικούς Δήμους) ώστε να μπορέσουμε να οργανωθούμε για περαιτέρω συνεργασία» όπως κατέληξε.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ