ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Βρετανικό ΥΠΕΞ: Σύσταση ενόψει της 3ης επετείου των Τεμπών – Προειδοποιεί για προβλήματα σε συγκοινωνίες και νοσοκομεία

news room 1 λεπτό ανάγνωση
ΠΛΟΙΟ ΔΕΜΕΝΟ

Ταξι­διω­τική σύσταση για την Ελλάδα εξέδωσε το βρε­τα­νικό ΥΠΕΞ, προει­δο­ποιώ­ντας για μαζικές δια­δη­λώ­σεις και προ­βλή­ματα στις δημό­σιες υπη­ρε­σίες στις 28 Φεβρουα­ρίου, με αφορμή την τρίτη επέτειο από τη σιδη­ρο­δρο­μική τρα­γω­δία στα Τέμπη. Το Λονδίνο προει­δο­ποιεί για ανα­στολή δρο­μο­λο­γίων τρένων και πλοίων, ακυ­ρώ­σεις και καθυ­στε­ρή­σεις, αλλά και περιο­ρι­σμένη λει­τουρ­γία νοσο­κο­μείων και άλλων υπη­ρε­σιών.

Το βρε­τα­νικό ΥΠΕΞ ανα­φέ­ρει ότι στις 28 Φεβρουα­ρίου θα πραγ­μα­το­ποι­η­θούν μαζικές δια­δη­λώ­σεις σε όλη τη χώρα, στο πλαίσιο της συμπλή­ρω­σης τριών ετών από τη σιδη­ρο­δρο­μική σύγκρουση στην κοιλάδα των Τεμπών, στη Θεσ­σα­λία.

Σύμφωνα με τη σχετική ενη­μέ­ρωση:

Τα μέσα μαζικής μετα­φο­ράς θα αντι­με­τω­πί­σουν σοβαρά εμπόδια ή πλήρη ανα­στολή λει­τουρ­γίας.

Τα πλοία και τα τρένα σε εθνικό επίπεδο θα συμ­με­τά­σχουν σε 24ωρη απεργία, με απο­τέ­λε­σμα εκτε­τα­μέ­νες ακυ­ρώ­σεις και καθυ­στε­ρή­σεις.

Δημό­σιες υπη­ρε­σίες, συμπε­ρι­λαμ­βα­νο­μέ­νων νοσο­κο­μείων, ενδέ­χε­ται να λει­τουρ­γούν μόνο για επεί­γο­ντα περι­στα­τικά.

Στο πλαίσιο αυτό καλεί τους ταξι­διώ­τες να παρα­κο­λου­θούν στενά τις εξε­λί­ξεις, να ελέγ­χουν τις κρα­τή­σεις τους και να είναι προ­ε­τοι­μα­σμέ­νοι για αλλαγές στα προ­γράμ­ματά τους.

Η συγκε­κρι­μένη ημε­ρο­μη­νία ενδέ­χε­ται να δημιουρ­γή­σει επι­χει­ρη­σιακή πίεση σε αερο­πο­ρι­κές και ακτο­πλοϊ­κές συν­δέ­σεις, ειδικά για επι­σκέ­πτες που μετα­κι­νού­νται εντός Ελλάδας ή έχουν προ­γραμ­μα­τι­σμέ­νες ανα­χω­ρή­σεις από λιμάνια και σιδη­ρο­δρο­μι­κούς σταθ­μούς, ακόμα και αν το κύμα επι­σκε­ψι­μό­τη­τας στη χώρα παρα­μέ­νει ακόμα σε χαμηλά επίπεδα.

Παρότι δεν πρό­κει­ται για γενι­κευ­μένη ταξι­διω­τική απα­γό­ρευση, η σύσταση εστιά­ζει στην ανάγκη αυξη­μέ­νης προ­σο­χής λόγω πιθανών συγκε­ντρώ­σεων σε κεντρικά σημεία πόλεων και της εκτε­τα­μέ­νης δια­τα­ρα­χής βασικών υπη­ρε­σιών.

Πηγή: tornosnews.gr

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.